Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 253 097
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 120
Вероятно става въпрос за "Превенар"-Pneumococcal Conjugate Vaccine (PCV).
Тук (Гърция) я ползваме от 2004. Задължителна е от 1/01/2006.
Много, много добра ваксина и без почти никакви странични ефекти при правилно приложение. Покрива 7 щама Стрептокок. Малка революция направи тази ваксина по отношение на тези заболявания-отит, менингит, пневмония. Очаква се скоро 9 валентната "Превенар".

а дали я има в бг? имаш ли идея? и друг въпрос, щом е срещу менингит, може ли тя да се сложи вместо противоменингитната. ако да, кога, на каква възраст?

# 121
Доколкото знам не се търгува в Бг.
Не замества други ваксини. Сама за себе си е отделна ваксина.

# 122
а ако намеря начин да ми я доставят тук, накаква възраст бих могла да я сложа на детето ми?

# 123
Ако почвате след 7 месечна възраст и Вие сте на 9, както виждам от стикера, схемата е :

*10,12, и реваксинация на около 14-15 месеца.

# 124
Ха, трябва да се ваксинирам значи.  Mr. Green
Я кажете какво да ми боднат - против грип, хепатит А, Б, змийска отрова и к'во ли още не...
Е сега ако ме убеди някой, че това няма да окаже влияние на бебчето ми...

Eiphnh, ако говориш за негативно влияние,за съжаление никой не дава гаранция. Sad

# 125
  • София
Да определено за негативно влияние говоря... И аз за себе си съм убедена, че това ще е МНОГО вредно за плода!!!

# 126
  • София
Здравейте
Ще слагат на дъщеря ми Акт-Хиб и искам да питам тя има ли странични ефекти? Знам, че двете ваксини нямат общо, но го казвам за информация, че след второто ДТК имаше реакция.

# 127
Здравейте
Ще слагат на дъщеря ми Акт-Хиб и искам да питам тя има ли странични ефекти? Знам, че двете ваксини нямат общо, но го казвам за информация, че след второто ДТК имаше реакция.
Защото ползвате ДТК с цяла коклюшна съставка.
Надявам се не слагаме ваксината ДТК "в гръбчето"...
Вземете "Инфанрикс" или "Тетравак" и няма да имате проблем.
Акт-Хиб не дава странични реакции освен рядко локално зачервяване и/или температура до 38.

Тъй като с броят необходими Ви дози Акт-Хиб в Бг цари известен "смут" и объркване ако детето Ви е на 6 месеца е по-добре да изчакате да навърши 7 и тогава да направите в 7,9 и трета доза между 12-15 месец.
Общо -три дози са Ви нужни!

# 128
  • София
Първата от трете ДТК беше Тетра Акт Хиб - никаква реакция, втората също беше Тетра Акт Хиб - висока температура, зачервяване, общо неразположение, третата Инфанрикс - по ваше предложение - никаква реакция, но не й сложиха Акт хиб заедно с Инфанрикса /докторката реши след 1 месец да я сложи т.е. сега в петък/. Вървим с малко закъснение, понеже бебето беше болно.

# 129
TetraAct-Hib съдържа цяла коклюшна съставка. Тя се прави само за някои страни в Източна Европа и за Руската Федерация.
Tetravaq-не. Инфанрикс също.
Можете спокойно да сложите Акт-Хиб след седмица, ако детенцето не е болно, разбира се.

Радвам се че се прилагат качествени ваксини и както виждате нямате проблеми!

# 130
Бърди, имам 2 въпроса към вас. Първият е свързан с ваксината Priorix - тук с нея ваксинират за ММР. Какво е мнението ви за нея и на каква възраст да бъде втория прием - синът ми през декември ще стане на 6, сега ли да я направя или да отложа с няколко месеца или година.
Вторият ми въпрос е за детето на моя приятелка, на 6 години,  което има чести проблеми с ушите, буквално всяка хрема е рискова. Това налага лечение с антибиотици, а вчера е получила тежка медикаментозна алергия от Аугментин, с обриви и отоци. Може ли някоя ваксина да я защити от честите ушни инфекции и коя?
Благодаря предварително.

# 131
Аз лично работя изключително с "Приорикс" и съм много доволен от нея.
Ако се прилага правилно-тоест:
*подкожно-предно-странична част на ръката.
*затоплена
*с оргиналните и игли (две-една за разтваряне и втора за приложение)
никога не съм имал проблеми.

За детето, ако желаете, пишете ми подробности на л.с. за да не разводняваме темата тук. Повече подробности биха били от голяма полза.

# 132
  • София
Здравейте,

доколкото виждам за ДТК препоръчвате инфанрикс или тетравак. Нашата педиатърка каза да купим пентаксим. Да настоявам ли за друга, какво е Вашето мнение?

# 133
Аз лично бих препоръчал:
*"Тетравак"+"Act-Hib" или 
*"Infanrix"+"Imovax Polio"+"Act-Hib".
*"Infanrix-IPV-Hib"-една инжекция-всичко необходимо за 2,4,6. Но не знам дали се търгува в Бг.

Това се дължи на моята подозрителност към "Пентаксим".
Приемете я като тясно лично мнение...

# 134
  • София
Благодаря много за отговора. Разпитвах за тази комбинираната, но май наистина я няма в БГ.

Общи условия

Активация на акаунт