Великобритания - тема 82 Лятна Малко Коронована

• 32 951
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
От юли на 70% ги намалиха и фирмата трябва да добавя до 80%, аз нищо не съм преподписвала.  Говори се, че ще има 30% съкращения.

# 226
  • Истински се вижда само със сърцето.
Тези дни четох статия по въпроса в която се казваше точно, че работодателя може да те съкрати независимо дали си furlough.
Аз нищо не съм подписвала, уведомиха ме че ще бъдем по схемата, от средата на май ни връщат поетапно на работа, като все още имаме колеги, които в къщи, предполагам, че до края на юли всички ще върнат.

Ако искате ще ви я намеря статията да я прочетете.

# 227
  • Манчестър
Ако си подписала furlough, той е удължен до края на октомври и ако бизнеса не отвори до тогава трябва да ти плащат тези 80%. Провери какво си подписвала и какво ше ти дадат да подпишеш, да не се окаже накрая че те съкращават, а те си получават парите за теб от правителството.

Схемата е удължена до края на Октомври, но работодателя не е задължен да се възползва.
Ако преструктурират бизнеса и има съкращения, заради намален обем на работа няма furlough.

Няма как да получаваш пари за furlough, а да си съкратил човек.

# 228
  • Манчестър
Иначе по въпроса за вируса. Ми не се вживявам да дезинфекцирам, че тъй, че онуй. Не съм спряла да работя, ходя да пазарувам в магазин и се опитвам живота ми поне малко да е нормален.
Пазарувам си онлайн, отварям си пратките с пристигането им.

# 229
  • някъде в орбита...
... да не се окаже накрая че те съкращават, а те си получават парите за теб от правителството.
Нито са задължени да държат служителите като са по схемата, нито могат да получават пари за бивш вече служител.

# 230
  • Истински се вижда само със сърцето.
Can I be made redundant in furlough?
Yes. Employees can be made redundant at any point during the scheme, or when it ends. If they are entitled to redundancy pay it would be calculated based on the amount they earned before furlough.
Firms can't use the money from furlough to subsidise redundancy packages. If you're made redundant while on furlough because your firm has gone bust, you can apply for payments from the Insolvency Service.

https://www.gov.uk/government/publications/furlough-and-redundan … gh-and-redundancy

# 231
Благодаря, Илейн за инфото!
Аз да питам има ли някой самолетни билети за Бг с Изи Джет? Имаме купени билети още януари за 10 юли, но нямаме никаква информация от Изи Джет ще има ли полети. И ако няма какви опции ще имаме: други дати, връщане на парите. То и да има, ние се отказахме да пътуваме вече с тази карантина там и тук, но странно, че все още нямаме имейл от тях.

# 232
За юли и аз имам билети и вероятно няма да канселират вече полети и няма да ни върнат и парите.

# 233
  • UK
Виж в сайта им какво е обявено, когато канселират полета ще можеш да аплайваш за рефънд. Ако се състои обаче няма да ти върнат нищо ако сама се откажеш. Може да има опция да смениш датите сега, което също е добър вариант.

Ние имаме платена почивка за Фуертовентура, август месец, сега ни предлагат да я сменим за други дати. Аз се чудя малко какво да направим, определено не искам да ходим но предпочитам да ни върнат парите. Но ако има полети и не я канселират, няма да ни върнат пари. ММ иска сега да решим и да я сменим, аз се чудя.

# 234
  • На острова
GreenP, с коя агенция имате почивката? И ние имахме букната Фуертевентура през Април, чакаме да ни върнат парите от самолетните билети, онзи ден пак получихме имейл, че ни благодарят за търпението.

# 235
  • UK
С ТУИ сме за Фуертовентура. Майския халф търм имахме платена почивка с Loveholidays, от там чакаме вече да ни върнат парите, може и да си ги върнали ще трябва да питам ММ.
Работата е там, че според ММ Испания ще отвори полетите за Великобритания и тогава няма да може да канселираме и няма да ни позволят да я сменим. Той иска да я преместим за догодина и да до платим да отидем до Мексико. На мен въобше не ми се правят такива планове, както написа Блу тази година е плашеща от към събития и не се знае какво ще доведе есента.

# 236
  • някъде из облаците
Изи джет канселират полетите две седмици преди датата. Моите наблюдения са, че пише ли sold out, значи полет няма да има. Просто по този начин спират продажбата на билети и две седмици преди полета канселират. Във формата им беше премахната опцията за връщане на пари при канселиран полет, само ваучери даваха. Аз оспорих плащанията в банката и ми възстановиха сумата.

# 237
Кой работеше като кериър? Може ли да задам няколко въпроса на лични?

# 238
  • Манчестър
Ако канселират полетите, ще ви дадат опция за ваучер или смяна на дати без допълнителни такси. Аз така си преместих полет от Април за Септември на ИзиДжет.

Уиз ми канселираха полет до БГ за майската ваканция, взех си парите в Уиз акаунт с 20% incentive. Запазих нови полети за 18 Юни, но Ливърпул - Варна полети си има сега. Заради карантината не ни устройва и смених билетите за края на Юли. Но за самата смяна платих 200 лири за трима човека. Надявам се да няма карантина.

# 239
Ако канселират полетите, ще ви дадат опция за ваучер или смяна на дати без допълнителни такси. Аз така си преместих полет от Април за Септември на ИзиДжет.

Уиз ми канселираха полет до БГ за майската ваканция, взех си парите в Уиз акаунт с 20% incentive. Запазих нови полети за 18 Юни, но Ливърпул - Варна полети си има сега. Заради карантината не ни устройва и смених билетите за края на Юли. Но за самата смяна платих 200 лири за трима човека. Надявам се да няма карантина.

Значи, няма шанс ИзиДжет да върнат  парите за канселиран от тях полет. Имат опция само за ваучер или смяна на дати, което мен не ме устройва. Защото в сегашната ситуация не мога да правя планове за в бъдеще.

Общи условия

Активация на акаунт