Любители на кучета - 105

• 29 748
  • 742
  •   1
Отговори
# 495
Мерси за подкрепата, момичета.
Все пак ще взема тениска на ММ, най-много да не я използвам въобще, но за всеки случай да има.
Със сигурност остава в живота на кучето, както и в моя, но под друга форма. Може би няма да ги събирам около месец, за да не се стресира, но след това ще го вижда от време на време.

# 496
Алкохол около 40 градусов е антидот на антифриза. Избора на конкретното питие беше по наш избор. Е и ветеринаря спомена водката, та не умувахме дълго какво да я черпим.
Хибискус видях аз, ама късно тоя код. Писах им, пък дано да ми допълнят поръчката, че инак за едната играчка не ми се анулира поръчката, че и да чакам да ми върнат парите. А водката я даваме със спринцовка. Първия път сестра ми я е дала без нищо, чиста. Пила е Вивата, ама сигурно я гори яко по гърлото. Вече я смесваме с пилешки бульон, поне малко да маскира мириса и вкуса. Ама тя в това отношение е тотален темерут. Всичко приема и не отказва, за това и сега и пати главата от лакомия.

# 497

Като надуши старата си храна - плаче и иска от нея. Новата не иска да яде. Трябва да има начин да я накарам 😣

Мой съвет е да я храните с храната, с която е свикнала. Достатъчно й е стреса, че е отделена от майката, поне храната нека е същата. След време направете опит да я смените, като е свикнала с вас и новата обстановка.

След като има диария сега,няма как да й давам друго освен предписаното от лекаря.
Трябва да я накарам да яде,за да й мине,но не иска ....

# 498
Помислих, че просто искате да й смените старата храна с такава по ваш избор. Продължава ли разстройството или е било краткотрайно? Посочиха ли причина за него?

# 499
Гледал съм кучета (чужди ), често пъти се случва да се стресират от нова обстановка или от нещо друго и отказват да се хранят, (даже и с най-любимото си ядене ), случвало се е да гладуват повече от седмица...както ви препоръчваха смесвайте със старата храна (но всичко във много малки дози, просто две-три хапки ), ако не е проблем първоначално нека гладува 2-3 дена само вода и давайте, ако поиска нещо от вашата храна или ако и се прияде нещо което вижда, може да и дадете малко но само след като сте яли вие и не от масата ( нещо като извънреден жест, заради състоянието на вашето кученце, тя трябва да го разбере ) Simple Smile

# 500
Явно само чужди кучета си гледал. От маса храна не се дава и бебе куче не се държи гладно.. казали са вече, пуснете му едни бързи тестове за парвовироза и др. болести и намерете адекватен ветеринар. Назначаване на ориз и суров жълтък без тестване при бебе с диария ми звучи крайно некомпетентно и безотговорно.
редактирам се, че сега видях, че е изследвано.. ама като запаля моторетката и няма спиране. Да не се окаже, че разстроеният стомах е защото в "развъдника" са хранели с едно, а вие сте купили друга храна? Те ли ви дадоха храна или само ви казаха с какво е хранено? Ако не е болно, то може да е от рязката смяна на храната, по принцип трябва да се преминава плавно

# 501
,,Явно само чужди кучета си гледал"...сериозно ли мислите така?, ако бяхте прочели по-внимателно щяхте да видите за даването на храна от маса...аз самия не отчетох че кученцето е може би на по-малка възраст отколкото са и казали и няма ваксина, тогава нещата се усложняват

# 502
Казах, че съм запалила моторетката, та може някой да забърше цялото ми предно мнение, щото съм чела, чела, накрая нищо не съм разбрала. Извинявам се Simple Smile

# 503
Благодаря ви,момичета!Райли най-сетне пишка.Тази сутрин около 4.30,след почти 21 часа.Олекна ми.

# 504
  • София
Сиви, представям си я Вивата като Едит Пиаф Joy Вярвам, че вече е добре и няма да има последствия Heart

# 505
  • sofia
Как сте всички?
Аз гледам да не мисля за предстоящата операция на Леон. Наближава и ми се свива сърцето...Време гадно и за дълги разходки не става...Мечтая да е истинско лято и дя бродим в някоя планина, аз и момчетата...

# 506
  • Пловдив
Кришка, всичко ще  е наред с Леон. Той е силен момък! След две седмици пак ще го играе футболист.
Seerose., и аз не мисля, че ще има голяма драма за Денис щом остава с теб. Раздялата е много е неприятен момент. Спомням си как с бившия ми мъж като се разделяхме като тийнове - за мен кучето, за него касетофона (това имахме общо).
Sivi, не знаех за антидота на антифриза. Знаех само, че етанолът е антидот за метанол. Как е Вивата? Тя голяма бандитка била.
DespicableMe, какво става с вас? Излезе ли осилът?
Ralichka Palichka, голяма бамбона! Heart Оправихте ли диарията?

Аз днес се пробвах да добавя кода към поръчка в зооплюс и не ми го разпознава. Редактирам се - имаше една звездичка към кода и за това не го приемаше. Без здвездичката всичко е ок.
Саско започна да обръща внимание и на Конг кокъла - мъчи се с едно пилешко бая време. Ама и за паркета намира сили.
Циганету не съм му обръщала внимание от близо седмица и е като разпасан. Извежда го само официалният собственик - малкият синковец. И тази сутрин аз бях вече дежурната в 6, дърпа се на разходката - ужас направо.
Изкопа дупка, цялата станах в пръст и кал. Сутрин да ме види човек - чорлава, със стърчащи джобове, пълни с гранули, окаляна и опрашена. Направо карикатура.

ето го като се навилня

Последна редакция: сб, 13 юни 2020, 14:05 от иланг - иланг

# 507
Леле Иланг,той направо като щраусите! Много е готин,смях се със сълзи Heart Eyes

# 508
  • Пловдив
Mama Martina, тук е в началото на "копането", почти цялата глава му потъна в дълбините на дупката. Явно е имало нещо там, защото преди малко повърна някакви кокали и боклуци. Confused
Направо ми иде да му извия вратлето.

# 509
  • под тепетата
Иланг, той е решил да прокопае тунел към другия край на Земята Simple Smile Споко за костюма! Имаме една мадама, дето не и пука и сутрин си е по пижама. ТуиГ я знае Wink
esstela , липсваш ми с тройката!
Подозирам, че Вивата ще трябва да я отучват после от антидота.
Обяд по мъжки ( все забравям да питам дядо му сам ли си подбира дрехите, че са все в странни комбинации)

Последна редакция: сб, 13 юни 2020, 14:42 от bilqna_69

Общи условия

Активация на акаунт