Любители на кучета - 105

• 29 753
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
  • Bарна, морето, сините вълни
Съжалявам за това, през което преминавате с Денис, Сийроуз! Желая бърза адаптация и за двама ви. Прегръдки.
Имаше един осил в спалнята ни, но не сме сигурни дали е този, който е бил в нослето, може да е бил на някой чорап този. Продължава да киха. Много съм уплашена...

# 481
Както повечето знаете на Райли вчера беше кастрацията.Взехме я от клиниката и е учудващо жизнена.Опитва се да скача,да тича,лае.Разбира се не й разрешаваме и я пазим.Вчера следобяд пишка и тази сутрин в 7.30 пишка и оттогава -нищо.Вече почти 12 часа.Някоя от вас имала ли е такъв проблем.Вода си пие,няма проблем,също си й хапва.Звъняхме до клиниката,казаха ни ,че било нормално,но ние се притесняваме.

# 482
 zooplus  имат 6г рожден ден и подаряват плюшки към поръчката. Аз вчера поръчах и сега ме е малко яд Grinning
Деспи, надявам се бързо да го изкара сам, стискам палци да няма нужда от намеса!
Сий, прегръщам те..

# 483
  • sofia
Цитат на: Хибискус link=topic=121803
8.msg40889109#msg40889109 date=1591947032
zooplus  имат 6г рожден ден и подаряват плюшки към поръчката. Аз вчера поръчах и сега ме е малко яд Grinning
Деспи, надявам се бързо да го изкара сам, стискам палци да няма нужда от намеса!
Сий, прегръщам те..
Мерси, Хибискус!
Ръчках, гледах, хареса ми плюшката, ама пък не намерих Ен енд Д, дето яде Лелето. Викам, ще му поръчам автоматичен повод, няма си. Тръгвам да завършвам поръчката и ми пише, че от този сайт, минималната стойност на поръчката е 49.90. Без доставката...Доста тъпо.

# 484
Ами това е защото идват от чужбина, плюшката я подаряват и на поръчки над 90лв, сега видях. Хубав е сайта, но от известно време заместват с техни (неизвестни)марки и много от масовите ги няма..(Акана, Есеншъл, Orijen го няма,Arden Grange хич я няма..N&D гледам нямат разнообразие, )

# 485
Здравейте!
Знаете ли някой, който се занимава с обучение във Варна?

че ни е доста тегаво сами..
благодаря

# 486
  • о`майна лунна нощ е
Seerose, няма универсален начин. Това, че се местите само двамата и рязко се променя, както обстановката, така и бройката на членовете на семейството, може би е по-добре на този етап. Ти ставаш стълбът и близкият. Ситуацията може да се приеме като отиване на почивка само двамата, на разходка ... Кучетата няма усещането колко време е минало. Ден, два ... година. Няма начин да не страда, но според мен вариантът да спи с дреха на мъжа ти, би го поставил в напрежение къде е, защо го няма и да го държи в постоянно очакване.  Не говоря от опит, не мога да съм полезна и с хора покрай мен в това положение, за да кажа техния вариант. Не знам, не се наемам да ти давам напътствия. Само казвам виждането си по въпроса.
Пожелавам ти да не късате отношенията си и като разумни хора винаги да имате отворена врата за другия. Най-малкото е имало някой /защото кучето не е нещо/, който ви е обичал едновременно и по много.

# 487

Здравейте!
Това е Бижу! Преди 3дни стана 5тият член от семейството ни! Искам да споделя и да помля за съвети. Закупих я от "развъдник" без паспорт и ваксини - дъщеря ми събира парички да в купи от джобните си в училище. Беше любов от пръв поглед. Казаха,че е родена на 28.04. Заведох я веднага на вет - според него обаче е по-малка от казаното от "развъдника" и не иска да й бие все още първа ваксина. Прибирайки се вкъщи я хвана диария - хайде пак обратно при вет. Изписа ми прахчета + храна (варен ориз + жълтък+ кисело млекце) докато се оправи коремчето.
Тежи 600гр. Много е пъргава,щастлива и игрива! Определено не й харесва новата храна и трудно се храни. Моля за съвет как да я накарам да хапне. Благодаря за вниманието 🐕❤️

# 488
See според мен Денис ще свикне. Дреха или друго миришещо на човека, ако той няма да дойде на новот място според мен е напълно излишна. Така той ще го очаква да се прибере. Според мен ще му е странно новото място, но щом си хоум офис и ще си с него по цял ден няма да е голяма драма за кучето. За кучето просто този човек няма да го има вече. Няма да го забрави, но ще свикне да не го търси. Важното е, че ти ще си с него. За кучето дома е там, където е неговия стопанин. Въпроса е с кой е бил по-близък Денис за времето през което е бил с вас. Дори сега ще е момента да изградите силна връзка с маймуна и от тук нататък останалите хора да не са фактор за него. 🤗 Дано бързо мине адаптацията и двамата да сте спокойни и щастливи.
siyina няма нищо притеснително в това, че Райли не пишка често. Все пак си я наболява операцията и се пази сама. Норнално е и още ден-два и всичко ще си е по старому.
Раличка имайки предвид мястото, от което сте взели кучето мисля, че веднага трябва да отидете на ветеринар и да пуснете спешно тест за парвовироза. Това е смъртоносна болест при малките кученце и симптомите в началото са диария, отказ от храна, повръщане. За ваше спокойствие направете още днес теста и ако има нещо шанса да се излекува е голям, ако хванете болестта в началото.
Деспи Макс преди години също засмука осил с носа, но след упорито кихане мисля, че го извади. След това имаше още ден кихане, но на много по големи интервали. Имай на предвид, че вътре лигавицата е наранена, а също и че капките дразнят и кихането може да бъде и от това. Дано го е изкихал гадния осил, че да се разминете с упойката.
При мен с тия маймуни какво да ви кажа, не ми е никак скучно. Макс мине сърдит, че му капя капки в ушите. Вивата е почти постоянно пияна, защото и даваме водка на определен час, общо за деня 60 мл. 😂 Добре, че спи и не буйства от алкохола. Днес и взеха кръв за изследвания, в понеделник пак за да сравнят стойностите, а до тогава продължаваме с водката.
Хибискус преди малко пуснах поръчка от зооплюс, но не видях подаръци. Дано не ме пропуснат де, че над 100 лв платих.

# 489
  • UK
Раличка, С оглед на написаното от вас, според мен е наложително да направите някакви изследвания да проверите за болести и паразити.

Писали сме едновременно със Сиви.

# 490

Много благодаря за бързия отговор! Направихме изследвания - всичко е наред. Премериха температура,изцяло я прегледаха - нищо нередно няма за момента.
Като надуши старата си храна - плаче и иска от нея. Новата не иска да яде. Трябва да има начин да я накарам 😣

# 491
  • София
See, съжалявам, че трябва да минете през това! Съвет не мога да дам, но ви пожелавам бъдещи щастливи дни! Стискам палци бързо да свикнете с новостите и да ви е спокойно заедно! Heart

Рали, беж при ветеринар, ама такъв, който сам ще се сети да пусне тестове! Успех!
И се обади на хората, които са ви продали кучето и ги предупредете, че ще пуснете оплакване за нерагламентиран развъдник. Момичетата сигурно знаят към коя институция трябва да е насочен. Мисля, че БАБХ отговаряха за тези проблеми.

Райли ще е скоро пак ще е весела и щастлива! На третия ден ще е забравила, а вие ще се притеснявате, че не спира да тича!

Ози е уникално кенгуру Heart Eyes

Позрави на всички!

# 492
  • Бургас
Sivi, защо с водка? Тя някакъв антидот на антифриза ли е?

# 493
Sivi, с код са плюшките  - RD-KUCHE, на заглавната страница го имаше..А как и давате водка на Вивата, самото действие ми е интересно Grinning

# 494

Като надуши старата си храна - плаче и иска от нея. Новата не иска да яде. Трябва да има начин да я накарам 😣

Мой съвет е да я храните с храната, с която е свикнала. Достатъчно й е стреса, че е отделена от майката, поне храната нека е същата. След време направете опит да я смените, като е свикнала с вас и новата обстановка.

Общи условия

Активация на акаунт