Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 21 май 2020, 00:04 ч.

За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 17 007
  • 518
  •   1
Отговори
# 495
  • Мнения: 46
Дайте идея за тиквички, омръзнаха ни пържени, печени, на кюфтета и в мусака. За друго не се сещам.

# 496
  • Варна
  • Мнения: 5 132
Настъргани, сурови с лимонов сок и зехтин. Има и интересни вариации на спагети от тиквички.

Последна редакция: пн, 29 юни 2020, 19:19 от Viviana91

# 497
# 498
  • Мнения: 22 118
Пица с блат от тиквички.

# 499
  • При елфите ...
  • Мнения: 1 468
Правих течен шоколад със сухо мляко (на Радиком)... получи се, но има един лек солен послевкус... Маслото ми не беше солено, не съм объркала захарта със сол... възможно ли е да е било солено сухото мляко?!?

# 500
  • Sofia
  • Мнения: 13 936
Дайте идея за тиквички, омръзнаха ни пържени, печени, на кюфтета и в мусака. За друго не се сещам.
Две много любими у нас ястия (снимките са линк към рецептите).
Скрит текст:
Лимонови лингуини/талиатели с тикивчки



Тиквички с домати и яйца



# 501
  • София
  • Мнения: 1 400
Дайте идея за тиквички, омръзнаха ни пържени, печени, на кюфтета и в мусака. За друго не се сещам.
руло от тиквички и морков с крем сирене

# 502
  • Мнения: 3 565
И нещо необичайно с тиквички -сладкиш. Рецепта в блога на Люси Евтимова. Съжалявам че не мога да дам линк, но пиша от таблет.

# 503
  • Мнения: 17 095
И нещо необичайно с тиквички -сладкиш. Рецепта в блога на Люси Евтимова. Съжалявам че не мога да дам линк, но пиша от таблет.

И баница става! Simple Smile

# 504
  • Мнения: 885
Моля да споделите колко време трябва на пилешките гърди  да се готвят за да останат крехки във манджа.Няма да откажа ако знаете сайт за основни тънкости при готвенето на месо.

# 505
  • Sofia
  • Мнения: 13 936
Не знам за сайт... пилешки гърди се сваряват за около 10ина минути.

# 506
  • Мнения: 912
Дайте идея за тиквички, омръзнаха ни пържени, печени, на кюфтета и в мусака. За друго не се сещам.

Виж в тази тема, има много идеи:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1050164

Торта от тиквички
https://www.bonapeti.bg/recepti/torta-ot-tikvichki/

Мързелива запеканка с тиквички, само с 3 продукта
https://www.youtube.com/watch?v=2YN1l-tDQhw

# 507
  • Русе
  • Мнения: 974
Дайте идея за тиквички, омръзнаха ни пържени, печени, на кюфтета и в мусака. За друго не се сещам.
Аз ти предлагам Гратен с тиквички
http://www.vkusnoteka.bg/2014/04/blog-post_9.html

# 508
  • Мнения: 308
Здравейте. Имам 2кг малини който искам да направя на сладко без семки. Въпроса ми кога малините се минават през цедка, докато са сурови или след термичната обработка? Извинявам се, но до сега не съм правила сладка и не съм наясно с приготвянето им. Благодаря предварително на отзовалите се.

# 509
  • Мнения: 17 095
eclipse23, преди години си играх с такова сладко. Различно го правят. Първо трябва да се сварят малините и после се минават през цедка, марля, капронов/найлонов чорап......кой както си знае и може. Някои използват машинката за домати, махала семките. Аз правих по рецепта: първо сложих малините с малко вода, като завряха, оставих малко да се посварят и пасирах сместа с пасатор. После бяха мъките, първо с марля пробвах, стори ми се че остава доста от мекото на плода, разсипах едни нови чорапогащи, по-добре ставаше, накрая завърших с една малка цедка, та пак игра. После вече сложих захар и варих отцеденото. Ами, добре се получи, резултатът беше гладко ароматно и вкусно мармаладче, но врътнята ми дойде вповече. Но, опитай, хубаво е човек да пробва. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт