Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 464
Здравейте! От известно време съм се замислила над тази тема. Какво се случва с животните, които никой не купи? Кучета, котки, хамстери... Къде отиват, ако никой не ги купи?

# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 1 698
Кучета и котки рядко се продават в зоомагазините, а и мисля, че продажбата им е нещо, като консигнация, т.е. те не могат да живеят дълго в тези условия. Предлагат се в магазина да кажем седмица и ако не стане се връщат при собственика им /собственика на родителите/, които си намира начин да ги продаде или отглежда.
Хамстери, зайци и птици така или иначе се отглеждат в клетки и просто се отглеждат в магазина, докато някой не ги купи, като съответно не се зареждат нови животни от същия вид, когато  няма свободни клетки, терариуми, аквариуми.
Естествено не съм сигурна в тези неща, но така предполагам.

# 2
  • Мнения: 3 363
Явно някои животни се отглеждат там, докато се продадат. Една колежка от университета работи известно време в един зоомагазин, имали са и питон и някак са го изтървали да излезе. Разправяше какъв страх е брала, скрил се е някъде из склада. Май скоро след този случай напусна.

# 3
  • Мнения: 464
Уау, това си е страшничко.

# 4
  • Мнения: 325
Аз работех в един зоо магазин на времето и всички животни се продаваха доста. Сега гледам, че повечето хора си осиновяват, което е похвално и така ще помогнат на бедните животинки.

# 5
  • Sliven
  • Мнения: 195
Така, така, ама май за кучетата не е вярно. Спомням си преди година в един мол в София имаше зоомагазин и едно кученце, което вече наближаваше 5-я месец и още си стоеше затворено в клетката милото. Тогава едно момче от групата във фб Джак ръсел, защото кученцето беше такова, събираше пари и го откупи и подари на едно момченце. Тогава му търсеха космическа цена от 700 лева. Скоро пак ми попадна такъв пост, но за куче от зоомагазин в Бургас, което вече станало на повече от 5 месеца, нещо като 6 или 7. Търсеха начин да го вземат от там и освободят от мъките. Та... има кучета за съжаление Disappointed RelievedDisappointed RelievedDisappointed Relieved

# 6
  • Мнения: 111
Честно казано никога не бих взела куче от зоомагазин и за жалост е мечешка услуга да се откупват, защото после в тия клетки ще настанят друг затвортик

Общи условия

Активация на акаунт