Базедова болест- тема 10

• 19 011
  • 744
  •   1
Отговори
# 165
6 години, после 1 бях в ремисия и сега пак го започнах.

# 166
  • Бургас
Здравейте,the_demon,благодаря за рецептата с лавандула,нямам идея дали ще ми понесе на стомаха и червата,но ще пробвам.
Аз си поръчах едно лекарство със соя за черния дроб,уж соя ми понася.
Аз лично съм пила Метизол 10 години,но нямах никакви проблеми с черния дроб.

Lemy,към йод не съм правила реакция,но радиоактивен йод е друго сигурно.Всичко е възможно,тези скапани алергии ме съсипват.Дано сега с този Сингулар се потушат.То толкова съм алергична,че ЯМР и скенер ми правят без контраст,и лекарите ги е страх,и мен ме е страх.

Мама Вики,съжалявам,че ми се наложи да се оперирам изобщо.Не се знае,ако не се бях оперирала какво щеше да става.
Обаче Л Тироксинът ми дразни стомаха и се сдобих с гастрит.Може и да е от няколко години прием на кортикостероиди и аз да си мисля,че е от Л Тироксина.
Напълнях допълнително,през зимата кантарите показваха 96,98...Ужас...
Имам тотална хистеректомия,нямах проблем със секса.След операцията на ЩЖ ми се появи ужасна сухота,казаха вагинална атрофия,но пак не знам заради операцията ли е или с години е изтънявала лигавицата.Мисля,че сухотата е от премахването на жлезата,защото кожата ми беше мазна,а след операцията стана болезнено суха.
Може би процесите са започнали отдавна,но имам остеохондроза,остеопения,остеоартроза и не знам си още какво,и на скенера се видяха доста промени на гръбначния стълб.Резултат-умирам си от болки в ставите.Дават,че Л Тироксин много влошава картинката.
Този черен дроб през ноември 2017 беше идеален.Мисля,че от липсата на жлеза се е увредил.
Имах си тахикардия и преди,но след операцията на ЩЖ получих чудесна аритмия...
Майка ми е с премахната жлеза.Също получи кожен проблем,взе да задържа вода,да вдига кръвно,скъса менискус,направи два инсулта,умира от болки в ставите,надебеля ужасяващо,май е минала 100 кг,защото е доста по-пълна от мен.Умира от болки в ставите.Това,което и двете ни притеснява е,че сяда да си гледа телефона и както стои,главата и клюмва,ръцете и се отпускат,казва,че заспива.Стряска се...направо е ужасно,гледано отстрани.Това е всеки ден,но ТСХ и е около 10.Не и понася доза 125,много вдига кръвно ако увеличи Л Тироксина.
Може и тези заболявания да са си закодирани в нас и да обвиняваме липсата на жлеза напразно(едва ли,но все пак...и аз не знам вече).

# 167
  • София
Миме, много страшно звучи това, което описваш:(
За вагиналната сухота какво ти помага?

# 168
Аз да ви кажа много страда от най-различни алергии докато бях млада-от 17г до към 30г.Тогава ми изби пустулозен псориазис на дясното ходило само. И от тогава нямам проблем с алергии те. То се минаха много години докато разберат, че това е псориазис(в провинцията все гъбички са им в главата😂). После пък се пръкна и Хашимото... Все автоимунно. Исках да кажа, че според мен това с алергии те си е някакъв "бъг" в имунната. Според мен си намери къде да избие в заболявания.. А и да си призная, първо се прецакаха червата-след една операция от апендикса, която не знам как са правили, но от тогава имам проблем с червата(колит)... А те са най-важното място за имунитета и психичното ни здраве...

# 169
  • Бургас
Миме, много страшно звучи това, което описваш:(
За вагиналната сухота какво ти помага?
Никак не е хубаво,но не означава,че ще се случи и на други.
Нищо не ми помага за вагиналната сухота.Ходих на гинеколог,за да ми изпише някакво кремче с естроген,поне локално да мажа,да не пия.Но отказа,след ендометриоза не се пие естроген,гърдите ми са с мастопатия от преди операцията на ЩЖ,някакъв фиброаденом се видя...Пролактинът ми е висок,изобщо не е подходяща за мен ХЗТ.
Правиха ми микробиология,нищо няма,за съжаление и лактобацили няма,а трябва да ги има.Положението е ужасно,просто не правя секс.След секс с лубрикант пак съм като протрита няколко дни,боли чак.
Може и към лубриканта да е реакция,ползвала съм Глайтгелен,а той има някакви антибактериални добавки.
Лекарят каза,че съм за пластика на влагалището или това,което е останало от него.Нямам намерение с тези алергии да правя излишни операции,само ако е животоспасяващо (Да пази Господ).
Лекарят ми изписа таблетки с лактобацили,докато ги слагах бях ок,спрях,пак е сухота...И лигавицата била видимо много изтъняла.
Лекарят предложи Вагизан,не съм пробвала.

За моята лична всеки кожен проблем е краста.Дори когато са гъбички Simple Smile

# 170
Мария, звучи ужасно. А аз винаги съм мислила, че хипофункцията е по-добрия вариант. Ти защо се оперира, Базед ли имаше и лекува ли се преди това? Аз също имам проблеми със ставите, но само на гръбнака, най-вече на кръста. На ЯМР излезе срастване, херния, шипове и артрит, дали това има връзка с щитовидната жлеза и защо Елтироксина да влошава нещата? Чудя са всички ли оперирани не са съвсем добре след това или пък са си добре и просто не пишат тук.

# 171
  • Бургас
Не,хипофункцията не е добър вариант.Изобщо липсата на органи не е вариант.Жив си,но...
Вероятно при мен са толкова зле нещата,защото съм с тотална хистеректомия,май преди десет години.Аз тогава бях на 28,още ненавършени 29.Изключително ранна менопауза.
За жени с цикъл няма предупреждение,предупреждението е за жени в менопауза.На листовката на Л Тироксина пише,че при жени в менопауза приемът може да засили/доведе до остеопороза.
При мен има и усложнение с гадния колит,не се храня пълноценно.
Не познавам много жени с оперирана жлеза,нямам наблюдения освен при майка ми и мен.

# 172
Здравейте и от мен. Ще споделя с вас някои работи  които ме мъчат в последно време..
И ми създават много неприятно усещане като цяло на мен самия и организма ми.
Започвам с това замайване. Получих го миналата година след нервно напрежение и с течение на времето ми се е
понабрало така.
Когато правя някое упражнение усещам някой път дискомфорт във врата. След като  раздвижа на ляво, дясно
главата се чува някакво пукане и ми става по-добре на самия врат ,но всичко е за кратко.
Като цяло това много ми влияе на кординацията чувството е, все едно ,че съм с ниско кръвно такъв дисбаланс ми докарва това нещо.
Като се изнервя някои път малко повече и ме стяга.
Първо беше вибрация във врата,трептене след като видя даден човек или ситуация с мен около мен.
Това е едно от нещата.
Друго което забелязвам е слабостта в ставите ендото каза,че това било невъзможно защото съм бил млад и т.н
Но, очевидно не разбира или не иска да схване ситуацията.
Друго ниското тсх- ми докарва повече стрес, нерви,свръхчувствителност...
Стряскам се по-лесно и приемам нещата по- вътре, а това не е типично за мен самия.
Чувствам психиката си доста натоварена от това, плюс някои лични ситуации които ме натоварват много.
Като цяло се чувствам отвратително все едно съм в някакъв омагьосан кръг.
Да попитам тъй като не съм се интересувал от това- щитовидната жлеза вреди ли на психиката и общото психическо,физическо  състояние. Поздрави!

# 173
Ангелов, един от симптомите за проблем със ЩЖ са депресии, емоционална лабилност, плачливост, нервност и тн... Освен това има и болки по ставите, проблем с регулацията на температурата на тялото, при жените проблем със месечен цикъл и всички останали симптоми, които знаете всички... Така, че - да, има общо. Казват, че по-чувствителни те хора имат по-често проблеми със ЩЖ....

# 174
Ангелов, ще започна с последното, има огромно влияние. Пуснах в google "щитовидна жлеза и психично здраве" и излязоха интересни статии, ето от една психоложка, същата гледам че е правила и семинар за хора със щитовидни проблеми:
http://integrativetherapybg.com/%D1%89%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%B2%D … 1%86%D0%B8%D0%B8/

http://bezproblemi.com/tag/%D0%B1%D0%B0%D0%B7%D0%B5%D0%B4%D0%BE% … 0%B5%D1%81%D1%82/

Сега за замайването, като мозъчна мъгла ли го усещаш, като невъзможност за концентрация или просто ти се върти всичко?
Миналата година по това време, след една манипулация с упойка, започна сутрин при ставане от леглото да ми се завърта стаята. Просто трябваше да постоя половин минута на леглото и да се държа, да изчакам да спре въртенето за да мога да стана. След това през деня ми нямаше нищо. Казаха че най-вероятно е било от упойката, и наистина след две седмици изчезна.
Преди няколко дена отново започна това нещо, като вече не само при ставане, ами и при лягане се случва същото, както и през нощта - докато лежа и си сменям позицията, например легнала на една страна се завъртам да легна по гръб, и ми се развърта стаята отново. 🙀
Не зная на какво се дължи не съм ходила по лекари, с този вирус не ми се ходи никъде, но така ако продължава, ще се наложи. Не мисля, че има нещо общо с жлезата.

Последна редакция: пт, 17 юли 2020, 09:11 от Lemy

# 175
The_Demon да тези симптоми ги усещам разбира се без плача. Забелязвам,че когато тсх-то ми беше по-високо такива оплаквания нямах като емоционалност, нервно напрежение и т.н. Като ли,че по-рядко присъстваха.
 Но, пък тогава си имах и други оплаквания колит,цистит, трептене на крака като седя някъде  сякаш  земята ми вибрираше под краката. Сега тези симптоми като,че  ли по-рядко ги има.
Сега усещам една нестабилност на моменти като: Лоши мисли, нерви, все такива неща който понякога влияят на ежедневието на човек.
Плюс страха от най- малкия шум това вече го мразя..
Леми отностно това замайване не е , силно според ендото във врата има някакви нерви който са свързани с главата и от напрежение се получават тези неща при мен. И си е така изнервя ли се веднага усещам напрежението там..  
2018-ста имах проблем вървя навън и точно тогава бях усетил нещо като мозъчна мъгла бях загубил кординация за 2-3 секунди. Като мина лятото тогава и част от есента едва тогава изчезна този симптом.
Всеки ден с нещо ново ме изненадва тази жлеза тц,тц.
Колкото до тсх-то ако падне  не ми се мисли. Като знам Тирозола как потиска имунитета.
Не,че сега съм с много силен имунитет. Личния лекар ми беше казала ти нямаш никакъв имунитет много е зле положението надминавал съм децата от децката градина. Сега пия Биозин на таблетки ,че все ме хваща по-нещо заради този хроничен Синузит и съм готов с настинката. Чат, пат пия витамин- Д.
Ще говоря с личната ,но не очаква нещо смислено да ми каже или предпише.
Беше ми казала да си направя някакво си изследване за имунитета преди време ще взема да я попитам пак.
Не знам вече с какво да я подсилвам тази имунна система.. По-едно време пиех 2019- за кратко Изопринозин помогна ми за кратко.И преди като по-малък също доста настивах особено ученическите години.
Не знам това дали е било индикация,че нещо не е било наред. И да питам няма кой да ми каже.
 Това е от мен Поздрави!

Последна редакция: пт, 17 юли 2020, 08:26 от Angelov255

# 176
Повече навън, слънце, срещи с приятни хора и хубави емоции.

# 177
Да това си е в основата на някой работи.
Особено приятните емоции.
Лошите мисли и всякакви отрицателни неща доста зле влияят на имунната система.

# 178
  • Бургас
Ангелов,ти имаш автоимунно заболяване.
Аз също,железата оперираха и махнаха,но колитът остана.
Сега...не е добре при автоимунни заболявания да се пият имуностимулатори като Изопринозин и Биозин.Не е мое мнение,гастроентеролози са ми казвали да не пия такива лекарства.Алерголог също ми го е казвал.
Ако имаш възможност,потърси имунолог.
Имаш ли алергии?Този синузит от кога е?
Снимка,микробиология правени ли са?Понеже за синузит (и какво ли още не) изписват антибиотик без антибиограма най-често и така хронифицират проблема.
Казвам го,защото и аз имам синузит,и баща ми има синузит.През зимата ходя с нахлупени почти до очите шапки,изляза ли без шапка...лоша работа.Отделно съм с поленова алергия и до скоро ми тече носът.Зимата от студа,пролетта от цъфтежите тече  носът...При мен е на алергична основа.

# 179
  • София
Аз имах зверски сринат имунитет при метизола. Последните 7 месеца пия изумително количество добавки и се чувствам добре. Буквално си давам каквито пари ми останат от месечния ми доход за добавки.
Пия коластра, омега мастни киселини, вит Ц 1000 гр, витамин Д, водорасли, които редувам със Зелена енергия. Пия антиоксидант с пикогенол, телешки колаген и куркума комплекс. Също не оставам без пробиотик.
Наложи се след като всяка тривиална бактерия ме удряше така силно, че ми вдигаше левкоцитите, суе-то и ц-реактивния протеин в небесата и пиех аб след аб.
Аз също имам автоимунно заболяване, но за себе си открих кои са добавките, които ми помагат да съм ок и не ми пречат на заболяването (ендометриоза).

Общи условия

Активация на акаунт