Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Епидурална упойка (анестезия)

  • 712
  • 6
  •   1
Отговори
Sad Sad Моля ви помогнете!Предстои ми раждане (термин 13.01.2005) и тъй като имам негативен опит искам да си спестя поне част от "удоволствието" с епидурална анестезия.Проблемът е,че отговорите, които получавам са:слага се по преценка на лекаря (въпреки, че е платена - 100лв. в Тина Киркова, сега Света София).Съветват ме да си взема лекар срещу 500лв. минимум, което за мен си е чиста форма на изнудване.Освен това дали си плащаш или не, смятам не е гаранция, че ще получиш нормално отношение.
Моля Ви дайте някакъв съвет за упойката, ако сте ползвали такава.Къде?Как?Евентуално може и препоръка за лекар, ако сте доволни от такъв.

# 1
  • София
  • Мнения: 1 550
Второто ми раждане беше именно с епидурална упойка - на 29.07.04. в Окръжна болница. Страшно съм доволна. За разлика от лошите спомени от първото ми раждане.
Плаща се 100 лв. - не за упойката, а за т.нар. сет.
Само да уточня- аз бях с уговорка - при д-р Жекова - и бях предварително заявила желанието си за такава упойка.

# 2
  • Sandhausen, Germany
  • Мнения: 4 753
Здравей,
Аз раждах преди 20 дена с такава упойка. В Шейново, като имах предварителна уговорка с лекар. Истината е, че и там слагат само на тези които са с уговорка или поне аз докато раждах беше така. Иначе незнам какво да те посъветвам за самата упойка. Аз лично си усещах доста силни болки, но както ми обясни анестезиолога има хора които усвояват по бързо упойката и аз съм явно от тях... но пък не беше непоносима болка, така че явно си заслужава. На мен ми беше първо раждане и незнам как е без упойка, но повечето жени твърдят че е много по добре. Аз имам нисък праг на болката и съм леко глезла:) така че не съм мерило.
Успех и леко раждане:)

# 3
  • Мнения: 1 341
аз раждах с такава упойка, много е добре. не усещаш никаква болка. докато бях под упойка се смеехме с мъжа ми. проблема при мен дойде после. имах канско главоболие. толкова беше силно, че чак раменете и врата ми се схващаха. така, че като ти поставят упойката не се доверявай на себе си. колкото и да си казвах, че няма да мръдна - помръднах. така ми се развика лекаря и анестезиолога. после лекаря ми хвана ръцете и краката и се отпусна. вярвай ми и да исках нямаше как да помръдна. аз знаех за това главоболие, че се появява при някои жени, но въпреки това си сложих упойката.
а една приятелка ражда след мен и аз я посъветвах да си сложи упойка. тя нямаше уговорка с лекар, но са й поставили упойка. раждала е края на май в Шейново

# 4
  • Мнения: 2 323
Ползването на упойка няма връзка с уговорката с лекар и екип, за което се плаща 500лв. в Св.София. Просто се поставя при разкритие м/у 4 и 5 см. защото преди това ако се сложи ще удължи процеса, а след това вече няма смисъл, раждането ще е много скоро...

# 5
  • Мнения: 772
Раждах с упойка преди 10 дни в Шейново.

За упойката се плаща 100 лв и не е пряко обвързана с уговорката с лекар, но аз имах такава и то с лекар, който изражда изключително с такава упойка. Но покрай мен имаше още поне две момичета, на които им е била поставена в процеса на раждане без никаква предварителна уговорка. Но тогава наистина е по преценка на лекаря, а и може да зависи от това, дали има свободен анестезиолог в момента. От всички обаче май аз бях най-доволна - при мен анестезиологът беше извикан специално от лекаря, с който имах уговорка.

Иначе и аз имам впечатление, че в Св. София лекарите като цяло май не обичат много тази упойка.

Казах, че съм доволна, въпреки че при мен малко нещата се объркаха - т.е. поставиха ми я по-късно (на 6-7 см разкритие) и тя продължи да действа по-дълго, но пък се наложи форцепс (не само заради това, че бях под упойка и не напъвах, имаше и други причини) и т.н., т.е. ако не бях вече с упойка, щяха да ми сложат допълнително пълна, което сега бе избегнато.

По принцип се смята, че за второ раждане (при мен беше първо) няма никакви проблеми, по-проблемно е наистина за първо като не знаеш какво да правиш след контракциите, ако напъните се засекат с упойката.
Аз главоболие никакво не съм имала, но няколко дни - между 5-ия и 10-ия след раждането - някак си кръстът не ме държеше (не беше точно болка) и се движех почти наведена под прав ъгъл - не съм 100 % сигурна, че е от упойката, но най-вероятно; сега и това отминава.

Потърси и предишни теми по въпроса, има! Успех и възможно по-леко раждане!

# 6
И аз раждах с такава във втора градска. Но имах уговорка с лекар. Много зависи от анестезиолога който ти я слага. Моя доктор работи с прекрасна анестезиоложка и не се оплаквам от болки след упойката. Нищо не усетих от контракциите. Само родилните болки се усещат - но са поносими.
Леко раждане от мен  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт