За любителите на питки - БОЛЯРСКА ПИТКА

• 290 902
  • 942
  •   1
Отговори
# 270
Погача

Продукти:
300гр. прясно мляко
5 с.л. кисело мляко
4 с.л олио
1 пакетче мая
3 яйца
2 с.л захар
1 с.л. сол

Подгрява се половината прясно мляко да бъде приятно топло в никакъв случай вряло. В него се слага 1 щипка захар и се разтваря цялата мая. Оставяте маята да втаса( започва постепенно да бухва). След като втаса маята в тава слагате брашно и смесвате всички продукти по- горе, да не забравите и другата половина от прясното мляко! Слагате вече бухналата мая и си мееесите до припадък. Месите хубаво докато спре да лепне тестото. След това го бието 100 пъти( хвърляте го в тавата). Оставяте го да втяса 15 мин. После пак месите и пак биете и пак втасва. След второто втасване делите тестото на 3 топки. Всяка топка я разточвате на кора малко по-голяма от дъното на тавата. Корите ги мажете по отделно с олио и ги налагате една върху друга. След като ги наложите режете корите на 16 парчета( като торта). Взимате една намаслена и набрашнена тава. Парчетата преди да ги сложите в тавата ги навивате от дебелата към тънката част като кифлички и ги редите в тавата. Наредената пита я оставяте да втаса 30мин.След това мажете с жълтък и печете на 200 градуса. 
Да ви е сладко!

# 271
Със сигурност ще я порбвам като имам повече свободно време

# 272
И аз я направих. На външен вид стана  същата като на Биляна , на вкус страхотна.. но защо на места имаше малко глетаво.. къде ли съм сбъркала  newsm78 спазих абсолютно всичко както е по рецептата. Дали в печенето нещо..

# 273
Втория опит стана перфекто  bowuu . Ето я и моята питка  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=155009

# 274
  • Под тепетата
И аз я направих! newsm44Стана страхотна,благодаря за рецептата,аз я направих на розички.Занесах малко и на работата-много се въодушевиха и харесаха,искат ми рецептата,аз се похвалих,че е от най-готиния форум.И така това ще стане традиция на нашите сем.празници.

# 275
Това е моето произведение:                             

Мойте поздравления мила!  bouquet Това се казва погача!Голяма играчка е,но пък си заслужава...Казвам го от опит,защото и аз я правя същата и,ако искам да стане нещо като козунак и слагам повече захар или мажа с мармалад.Понякога я правя солена,като натрошавам сирене.И в двата случая става страшно вкусна.Тази питка я правя винаги,когато съм ядосана и докато удрям с тестото 100 пъти по масата и ми е минало. Laughing

# 276
Погача

Продукти:
300гр. прясно мляко
5 с.л. кисело мляко
4 с.л олио
1 пакетче мая
3 яйца
2 с.л захар
1 с.л. сол

Колко като количество брашно поема питката? Thinking

# 277
Днес направих тази питка, но отвътре всеки лист намазах със сирене Дунавия стана супер newsm44

# 278
  • Под тепетата
Погача

Продукти:
300гр. прясно мляко
5 с.л. кисело мляко
4 с.л олио
1 пакетче мая
3 яйца
2 с.л захар
1 с.л. сол

Колко като количество брашно поема питката? Thinking
На мен ми отне точно 1 кг.

# 279
прочетох всичките страници и видях че казвате суха мая от 7гр или 11гр,
но за 1кг не е ли малко 7гр, на самото пакетче пише, че е за 500гр брашно
и това с розичките и на мен не ми стана ясно Blush

# 280
Биляна   bouquet
Първата питка в живота ми , различна от содена  Party дето се получава. Страхотна стана. Още не мога да повярвам чак  Laughing
Или наистина е много лесна,или аз съм успяла без проблем.  Crazy
Ето   гордостта ми    bowuu

# 281
Дика , ти си скрит талант! Фантастична е! Браво!!!  bouquet

# 282
Вчера замесих Болярската питка и направо съм възхитена...мммммммммммм...Биляна  bouquet Смятам да я направя с късмети за Коледа Peace

Ето я:

# 283
Narina  bouquet
Браво, впечатлена съм! Престраши ли се вече! newsm78

# 284
Пепика, ще пробвам и твоята тези дни...и със сиренце ще я направя  bouquet А иначе страх нямам, ама предпочтам да чета и да съм подготвена преди да запретна ръкави...не съм от експериментаторките.

Биляна, Пепика   bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт