За любителите на питки - БОЛЯРСКА ПИТКА

  • 290 902
  • 942
  •   1
Отговори
# 255
  • Мнения: 5 221
Става също като козунак. Въсщност като съм правила козунак, не е приличал толкова на козунак.  Laughing Дали ако се сложи захар и стафиди няма да стане съвсем истински козунак?

# 256
  • UK/София
  • Мнения: 7 686
Става също като козунак. Въсщност като съм правила козунак, не е приличал толкова на козунак.  Laughing Дали ако се сложи захар и стафиди няма да стане съвсем истински козунак?

 Едва ли, козунака се прави с доста яйца и мазнина.Според мен ще стане глетаво тестото..... Thinking

# 257
  • Варна
  • Мнения: 3 406
Аз се пробвах за козунак преди време, разсъждавах също като Фукла. Не е глетаво, но вкусът е е като на козунак изобщо. Яйцата си липсват. И на купешки козунак не прилича. Embarassed

# 258
  • Мнения: 1 655
iskаm da  поздравя авторката за темата!
понеже в близките магазини ниамат суха мая, в смисъл тази в пакетчетаи взех една от тази на кубчета!
тази е 42гр, та въпроса ми е колко от тази мая да сложа?

Последна редакция: ср, 07 ное 2007, 14:31 от um_sami

# 259
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 603
iskа поздравя авторката за темата!
понеже в близките магазини ниамат суха мая, в смисъл тази в пакетчетаи взех една от тази на кубчета!
тази е 42гр, та въпроса ми е колко от тази мая да сложа?

1 кубче.  Peace

# 260
  • Мнения: 814
Еее, толкова четох за тази питка и най-после довечера ще се престраша да опитам да я направя, никак не ме бива в месенето, но пък след като всички споделяте, че не е толкова сложно и резултатът е  newsm44 , ще  се пробвам и аз.

# 261
  • Мнения: 814
Направих я ! Наистина е много вкусна, дори от първия ми опит се получи чудесна! И как  върви със сирене и чаша вино!

# 262
  • Мнения: X
Аз вчера я правих за пореден път за рождения ден на свекърва ми.Но я навих на кифлички както питка 'Слънце".Стана разкошна!
И въпреки, че и свекърва ми прави пити и погачи, просто остана възхитена.

Биляна, благодаря ти още веднъж!

# 263
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Биляна, благодаря за рецептата  Hug
Тази вечер я направих, всичко беше супер до втасването, за 30 мин ми се надигна страшно много, аз я направих във форма на розички, но после при печенето нещо не ми хареса, и вкусът й един глетав стана, на мая бие, по принцип направих за половин доза, сложих за 500 гр брашно едно пакетче суха мая от френската.
А за розичките да питам нещо , по принцип като се нареже рулото от слепените кори, после розичките се слагат в тавата с разреза нагоре (там където е минал ножа) или се слагат така като са срязани , просто се полагат.
Защото аз ги наредих с разреза нагоре и полсе тези спираловидни кръгове които се виждат при печенето си станаха все едно като сълзици, никакво бухване.Може би ако го бях наредила парчетата в тавата, както като ги бях нарязала и отделила, щеше повече да бухне, и малко сладникава на вкус стана, другия път ще сложа половин чаена лъжичка захар.
Иначе не е лоша на вкус, одобрена е.

Мерси отново  bouquet

# 264
  • Ах, морето
  • Мнения: 376
Биляна, благодаря за рецептата  Hug
Тази вечер я направих, всичко беше супер до втасването, за 30 мин ми се надигна страшно много, аз я направих във форма на розички, но после при печенето нещо не ми хареса, и вкусът й един глетав стана, на мая бие, по принцип направих за половин доза, сложих за 500 гр брашно едно пакетче суха мая от френската.
А за розичките да питам нещо , по принцип като се нареже рулото от слепените кори, после розичките се слагат в тавата с разреза нагоре (там където е минал ножа) или се слагат така като са срязани , просто се полагат.
Защото аз ги наредих с разреза нагоре и полсе тези спираловидни кръгове които се виждат при печенето си станаха все едно като сълзици, никакво бухване.Може би ако го бях наредила парчетата в тавата, както като ги бях нарязала и отделила, щеше повече да бухне, и малко сладникава на вкус стана, другия път ще сложа половин чаена лъжичка захар.
Иначе не е лоша на вкус, одобрена е.

Мерси отново  bouquet


Lindita, при този начин на нарязване и на мен ми се получава същия резултат. Затова, след 2-3 неуспешни опита, реших: или навита на голям охлюв или на малки охлювчета едно до друго. Това не важи само за тази питка, а за всички, които съм се опитала да изпека нарязани по начина, който си описала. Следващия път пробвай да я наредиш по друг начин и предполагам ще останеш по-доволна от резултата. Успех!

# 265
  • Мнения: 22 867
...........А за розичките да питам нещо , по принцип като се нареже рулото от слепените кори, после розичките се слагат в тавата с разреза нагоре (там където е минал ножа) или се слагат така като са срязани , просто се полагат.
Защото аз ги наредих с разреза нагоре .............
Мерси отново  bouquet


Мисля, че неправилно си сложила розичките. Като срежеш рулцето на две, срязаната част е на дъното на тавата, а в противоположната леко разтваряш листенцата. Аз си играх един път да пека такива розички, заради идеята да видя дали нещо ще стане. Правих ги от обикновено тесто с мая, бухнаха доста и станаха едни пухкави розища - доста големички. Но се опекоха добре.

# 266
  • Мнения: 6 105
Вчера я правих, стана страхотна и мноогоо вкусна.

Последна редакция: нд, 11 ное 2007, 16:34 от Сладко и Солено

# 267
  • Мнения: 384
Биляна, благодаря за рецептата  Hug
Тази вечер я направих, всичко беше супер до втасването, за 30 мин ми се надигна страшно много, аз я направих във форма на розички, но после при печенето нещо не ми хареса, и вкусът й един глетав стана, на мая бие, по принцип направих за половин доза, сложих за 500 гр брашно едно пакетче суха мая от френската.
А за розичките да питам нещо , по принцип като се нареже рулото от слепените кори, после розичките се слагат в тавата с разреза нагоре (там където е минал ножа) или се слагат така като са срязани , просто се полагат.
Защото аз ги наредих с разреза нагоре и полсе тези спираловидни кръгове които се виждат при печенето си станаха все едно като сълзици, никакво бухване.Може би ако го бях наредила парчетата в тавата, както като ги бях нарязала и отделила, щеше повече да бухне, и малко сладникава на вкус стана, другия път ще сложа половин чаена лъжичка захар.
Иначе не е лоша на вкус, одобрена е.

Мерси отново  bouquet


Аз пък ги редя така: http://images20.snimka.bg/004415472.jpg

# 268
  • Мнения: 2 496
Това е моето произведение:                             

# 269
  • Мнения: 3 622
Страхотно изглежда тази питка a_tita  Grinning Само като я гледам и ми се прияде.
Ще споделиш ли рецептата с нас  Hug

Общи условия

Активация на акаунт