Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са симптомите на заболяване на щитовидната жлеза?
Какви тестове са необходими за диагностициране на заболяване на щитовидната жлеза?
Какви хранителни добавки се препоръчват при заболяване на щитовидната жлеза?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са симптомите на заболяване на щитовидната жлеза?
-
Какви тестове са необходими за диагностициране на заболяване на щитовидната жлеза?
-
Какви хранителни добавки се препоръчват при заболяване на щитовидната жлеза?
-
Какви храни трябва да се избягват при заболяване на щитовидната жлеза?
-
Как трябва да живея, когато имам заболяване на щитовидната жлеза?
, за Т4 не съм чувала да се влияе толкова.

Вместо това ми изписа някакво лекарство за отслабване което струва по около 235 лв на месец?! Действало на апетита- казвам и, че аз нямам проблем с апетита. Да не съм ядяла огромни салати (не ям такива отдавна), да съм намаляла порциите (те и сега не са огромни), ала-бала...Иначе според нея съм нямала никакви проблеми с холестероли, бъбреци, черен дроб (всъщност, всички изследвания свързани с тези неща+ някои други наистина са много добре), Б 12 241 pmol бил "добре"...Нямало нужда да ми се прави ехография на ЩЗ (а аз исках), защото и само от хормоните се виждало как проблемът ми не бил в ЩЗ...Сега ще трябва да търся друг ендо който да ми направи все пак ехография (пък нека са ми "чудесни" хормоните...). Изобщо не ми обърна внимание, че имам неприятни симптоми- било от много кг, не от ЩЗ. Но не се чувствам така само от кг, аз разликата я правя. Сега нямам никаква представа какво да правя, знам само, че нямам намерение да купувам никакво лекарство за отслабване за над 200 лв/месец.

Съгласна съм, че трябва да се намаляват излишните кг. Аз изобщо не бих се обидила да ми го каже лекар- най-малкото си го знам и сама и няма нужда някой друг да ми го казва. Но си прав, че има хора които се засягат, мъже включително (била съм свидетел на оправдания от типа "това е задържана вода, не излишни мазнини").