Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 61

• 24 733
  • 735
  •   1
Отговори
# 285
Стриите са симптом при разни  отклонения с надбъбречните и хипофизата.
При синдром на Кушинг май имаше.

# 286
Да, точно. И всъщност трябва да има и съответно разпределение на мазнините, което води до стрии. Мисля така беше.

Как изхвърли водата?

# 287
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
ами открих защо я задържам....
бях качила 10кг, като се качвах по стълбите и корем и задник се полюшваха Astonished
при мен се оказа недиагностицирана или отключена цьолиакия и като спрях глутена в рамките на седмица изпиках 10 кг Fearful

иначе преди да разбера, пиех чай от коприва и изхвърлях една част, но пак се натрупваше.
първопричината трябва да се намери, но това е трудна работа.

# 288
Ех този глутен...

# 289
аз от дете имах проблеми с кг - бях постоянно болна и с поднормено тегло, не ядях с дни или ядях "странни" неща като чесън, лук, горчица в голями количества.
но няма защо да ти обяснявам, че няма манджа без брашно, а и да има, тя се яде с хляб Satisfied

иначе аз бях в потрес, че е глутена, аз съм веге и една голяма част от менюто ми беше зачеркната.

# 290
Леми, да- предишната ендо въздъхна със задоволство, че съм нямала стрии по корема Joy Аз се зачудих защо точно корема я интересуваше, та попаднах на синдрома на Кушинг Confounded
Моите очи по рождение са големи и без паднал клепач (но не бих ги определила чак като изпъкнали, просто са си такива).
Иначе аз целулит след пубертета винаги съм имала, също и малко спукани капилярчета. Същото важи и за стриите- моите са си от пубертета- имам на много места. От бременността се сдобих само с 2-3 мънички стрии и то, защото преносих с 12 дни, буквално ден-два преди да родя... Като цяло обаче никога не съм била склонна към някакво сериозно задържане на вода, даже и по време на бременността. Но последните 2-3 месеца стана страшно- очите ми, лицето, бедра, корем- имах чувството, че ще се пръсне панталонът ми! Просто не бях аз... Confused
Азия, а как разбра за цьолиакията?

Погледнах амбулаторния лист. Какво означава "нетоксична дифузна гуша. Щит. жлеза- нормална топика и размери и хетерогенна ехографска структура със лезии. В десен лоб наличие на хипоехогенна зона с р-ти 3-5мм"? И "ЩЗ- Очни симптоми Грефе Миобиус отрицателни, неуголемена-умерена консистенция, неболезнена двустранно без възли палпаторно"? Thinking

Последна редакция: чт, 11 юни 2020, 23:03 от dolce miele

# 291
Dolce, случайно.

заради качените кг исках да започна житния режим на Дънов, но нямах жито и си сварих елда.
него ден се чувствах супер, чак хвърчах от енергия.
отидах и си купих жито, с идеята да изкарам един цикъл. на следващия ден след първата порция се струпясах в леглото.... започнах да премислям защо и единственото, което открих различно в двата дена беше глутена. пробвах една седмица без и така установих.
сега и малки замърсявания ми докарват куп проблеми. у нас всичко е отделно: масло, мармалад, сирене, кърпата за забърсване на плота, кухнята е разделена на две (един плот без глутен, един със), тиганите също са поделени (заради палачинките, а и не стават за миялната)...
ужасно е Anguished
да не говорим, че не мога да ям навън. мъжът и децата ядат, аз пия капучино.Persevere

# 292
  • София
Dolce, а доволна ли си всъщност от новия ендокринолог? Възприе ли го като “твоя човек” и имаш ли му доверие?

# 293
Скиорче, ами, засега съм доволна като цяло. Изслуша ми оплакванията и ми обърна внимание, а и не мисля, че е изписал хормон ей така междудругото. Друг плюс е, че не ми препоръча стандартните филии пз хляб дневно, картофи, ориз (които и без друго не ям), че като чета някои ендокринолози по колко вгх препоръчват...Всъщност, не е коментирал много храненето. Но и мен ме интетесуваше повече ЩЗ.
Предишната ендо твърдеше, че всичките ми симптоми били от килограмите, ЩЗ работи чудесно и изобщо само и единствено ИР съм имала която затруднявала отслабването...и ниското ми желязо не било ниско Laughing
Азия, много трудно си го представям това делене Flushed

# 294
Ми трудно е. И досадно.

Желязото е ниско, когато инсулинът е висок.

# 295
asyalein не ти е лесно Sad . И вкъщи долу горе е така заради детето, т.е. има си шкаф за неговата храна така да се каже и постоянно се прави сметка какво яде той и какво не (защото не яде всякакви яденета) за да се сготви с подходящите продукти и като за него....често готвим за него и за нас другите.  И в града по заведения не ходим особено, но когато сме на почивка и ние с моя мъж се храним навън, винаги наемаме квартира с кухня и за него нося храна от вкъщи, там приготвям абе хамалогия голяма Sad

А този житен режим го бях гледала преди 2г и мислех да го правя, но после прочетох, че не се препоръчва при ЩЖ и се отказах.

# 296
На мен също глутена не ми се отразява добре, като свикнеш, си спазваш мерките...но съм отвикнала, трябва да се стегна и пак да го елиминирам.

# 297
Аз никога не съм го елиминирала на 100% , но когато бях ограничила въглехидратите много , реално почти не го приемах и също се чувствах добре, но нямам идея дали от липсата на самия него или от по-ниските въглехидрати и съответно повече енергия.

# 298
А какъв е казусът с овесените ядки?
Защо продават такива, които се водят без глутен, а нямат никаква разлика с другите? Не помня питах ли вече, но все не ми става ясно. Протеинът на овеса е подобен на глутена или само заради това, че се отглеждат близо до пшенични култури? Ако е второто, замърсяването със зърна пшеница ли се има предвид, както понякога има в лещата, или е нещо свързано с кръстосано опрашване?

Дъщеря ми като малка имаше много проблеми със стомаха, но на изследвания нищо не се доказваше или не съм пускала правилните. Според мен е имала пропускливи черва. Няколко пъти сме спирали глутен и млечни и се усещаше подобрение и в симптомите на стомашно-чревния тракт, и в атопичния дерматит.

# 299
Производството в случая. Трябва чиста поточна линия за такива стоки.

Общи условия

Активация на акаунт