Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 61

• 24 716
  • 735
  •   1
Отговори
# 315
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Леми, благодаря за линка, много полезно. На практика уви лекарите не работят съвместно 😒
Мен ме чекваха по друга причина, според мен пряко свързана с цьолиакията, и пак никой не се сети. Даже не са ме питали какво ям!

Аз съм 173/ 52. Имала съм периоди, в които съм била 44-46кг 😕
Втората бременност стигнах 73кг и едвам се тътрех.

# 316
Миоки никак ли не свали дори и в началото? Защото позната свали малко 1-2кг и след време си ги върна по малко, но обикновен ослед спиране на глутен наистина всички слабеят. Но това и на обиколки което си стопила е важно, но да най-важното е, че се чувсташ добре.
Нищо не свалих. Имаше първоначално малко играене + - 1кг, вероятно вода. Определено спадна подпухналостта обаче и спрях да се чувствам подута и лятото в жегите, не ми отичат краката.

# 317
Здравейте. С хашимото съм от 15 години.
Опитваме за дете от 2,5 години. Следващият месец щях да имам замразен трансвер, но исках да си направя излседвания преди това. ТСХ и Пролактинът ми излязоха високи- досега никога не съм имала проблем с пролактина. Тсх ми е 5.21 (0.35-5.00); Т4 12.8 (9.0- 20.0); Т3 4.0 (2.5- 5.7); Пролактин 735 (109-557). Ясно е че трябва да вдинга дозата, т4 ми е ниско, но с колко е въпросът? Тук в Англия, джипито ми казва да вдигна от 125 мг  всеки ден на 150мг всеки ден, което ми се струва адски много. Може ви 2 дни в седмицата 150 и 5 по 125, какво мислите? Също, за пролактина, дайте някакви съвети? Как да го свалям? Възможно ли е да е било еднократно, или просто високото ТСХ да му е подействало някак?

Благодаря

# 318
Спазено ли е всичко при вземане на кръв за Пролактина? Без секс и стимулиране на гърди 2 дена поне преди това, поне 30мин покой преди вземане на кръв?
Но е възможно и да е от хипофункцията и високото ТСХ, тя също влияе. А и той не е чааак много завишен и да възможно е да е еднократно. Обикновено като се случи така, се прави проверка другия месец пак по същото време от цикъла.
За дозата не знам какво да кажа, може да редуваш един ден 125 и един ден 150мг

# 319
Благодаря, Мибо. Не, тук няма чакане по 30 мин., доректно ти взимат кръв. Друг път пак така са ми взимали, та все си мисля, че не ми оказва влияние, но може този път да е. В Бг винаги лягам поне за 20 мин преди това, и там винаги са ми били ок резултатите. Ще пробвам така с дозата.
Някой ако има други предложения, моля да пише.

# 320
Карамба, тсх е мн високо за 125. Мисля, че 150 наистина е добре, а забременееш ли, най-вероятно още ще качваш дозата. Пролактин се сваля с достинекс или бромкриптин, но не знам каква взаимовръзка имат с еутирокса - коментирай с ендо и гинеколог едновременно. Би тр като свалиш тсх, да спадне и пролактинът. А спадне ли пролактинът, ще имаш цикъл като часовник и би тр всичко да завърши успешно🙂

# 321
Благодаря, Бонго.
Имам си цикъл всеки месец, благодаря на Бога, не се е прецакал още. И ову засичам.
И пролактинът последно го изследвах януари, беше перфектен. Мисля си, че тсх нещо е повлиял, и се моля следващия месец да са ок.
Голям филм...

# 322
Нещо за хората, приемащи т3. Благодарим, Шоки!
http://foodforthoughtbg.blogspot.com/2018/12/3-4.html?m=

# 323
  • Близко съм
здравейте,онзи ден ми бе прегледът при ендото, при резлутаттите, които имам, не знам защо ми каза да спра еутирокса може би заради завишения ft4, да отрежа всички млечни. Споменах му че имам проблеми със съня, а той ми изписа атаракс по половинка вечер. Но за кортизол нищо, не каза да пусна може да е завишен. Някоя от вас спирала ли е еутирокса по схема ли се прави аз пия от 25 и първо пих няколко дена цяла после взех да я деля наполовина. И декември ми каза да ида наново.

Скрит текст:
TSH   S        1.51       µIU/ml     0.27 - 4.20     ECLIA
Free Т4 (fT4)   S       17.12       ng/l     9.30 - 17     ECLIA
Free T3 (fT3)   S        2.22       ng/l     2 - 4.40     ECLIA
ТАТ (Tg Ат)   S        22.2       IU/ml     0 - 115     ECLIA
A-TPO (MAT)   S        20.7       IU/ml     0 - 34     ECLIA
Prolactin   S        277.9       mIU/L     101.76 - 487.60     ECLIA
Insulin (на гладно)   S        2.23       mU/L     Оптимални ст.: < 10.0     ECLIA
Глюкоза   S        4.59       mmol/l     2.80 - 6.10     HK
Калций   S       2.52       mmol/l     2.15 - 2.5     CPC
Магнезий (Mg)   S        0.78       mmol/l     0.66 - 1.07     PHOT
Желязо   S        15.74       µmol/l     6.60 - 29.5   
Ferritin   S        116       µg/L     13 - 150     ECLIA
Витамин В12   S        403.8       pmol/l     145 - 569     ECLIA
Фолиева к-на   S        37.53       nmol/l     8.83 - 60.80     ECLIA
25-OH-Vitamin D   S        51       ng/ml     32 - 80     ECLIA

# 324
Момичета промоция на изследвания в Кандиларов, който може да се възползва https://www.omed.bg/PYLEN-PAKET-hormonalni-izsledvania-za-funkts … DWq63AAEV62D3pMPk

aloevera_ аз не бих спряла изцяло Еутирокса, ако трябва намали на половин таблетка. 
И Атаракс не бих започнала, ако трябва изследвай кортизол, ако трябва пробвай да попиеш магнезий, мента-глог-валериан

# 325
Откакто пия хормон заспивам по-рано, по-бързо и се будя по-лесно. И -2кг задържана вода. И аз съм скептична към лекарства за съня.

# 326
Свекърва ми беше направо неадекватна от Атаракса.

# 327
Явно надделяват мненията, че Алое, не трябва да спира напълно Етурокса.
Аз като си спрях добавката с изсушена жлеза (която все пак не е хормон), само за 20 дена, Тсх-то от 0,12 стана 2,50. (не че едно Тсх е показател). Но като не се приема нещо подпомагащо или  допълващо функцията на ЩЖ и другите хормони се разместват.
Другото, което е конверсията. Това се отнася и за  мен самата, мисля също да обърна внимание на стомах, черен дроб.

# 328
Изсушената жлеза (доколкото знам) си е пак един вид хормон. Ако не, някой да ме поправи?

# 329
Ами, има разлика между натурален хормон.     ( който се изписва с рецепта само от 2-3 лекари в България) и добавка от  изсушена жлеза, която се продава свободно.

Общи условия

Активация на акаунт