Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 61

• 24 763
  • 735
  •   1
Отговори
# 195
Гърне без похлупак аз също съм така, нямам в буквалния смисъл запек, но и нямам позиви за ходене всеки ден а на 2-3 дни. Опитвам се да поправя това с повече пиене на вода, но не всеки път се получава. И това се води хроничен запек, както е казал Джерами трябва всекидневно изхождане. В болницата когато бяхме със сина ми и там като казах, че той ходи понякога през ден и го записаха така със запек, та се разправях, че не са му твърди изпражненията, че няма затруднения, но тогава ми казаха, че е задължително всекидневното изхождане. И първоначално с диетата и пробиотика му бяха изписали и Ефекол джуниър да пие.

# 196
Запек не е добре да се допуска и заради по-големият риск от цистит.

# 197
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Аз също не ходя всеки ден, но го вързван с това, че бебето сутрин мрънка и покрай закуската, приготовленията на децата и т.н забравям да отида до 00.
Аз залагам на нещата, които действат механично: сусамът масажира червата и спомага за перисталтиката, отделно чия, ленено семе, при запек с неудобства, взимам хуск.
Една приятелка ми даде бифидус бактерии, от тях ходя до 00 много бързо, но с болки, явно не ми понасят и не ги взимам. На детето му понасят.

# 198
Освен Хуск, може да пробвате с едно упражнение за диастаза на Христина Парова, но трябва да го потърся. Издишваш хубаво, и при това положение започваш да свиваш и отпускаш мускулите на корема. Забелязала съм, че понякога действа и в тази насока.

Последна редакция: пт, 05 юни 2020, 16:48 от Lemy

# 199
Майка ми си прави масаж на корема както на бебета с въртеливи движения по часовниковата стрелка и казва, че й помага, на мен не ми действа особено Simple Smile

# 200
Леми, ще ми е интересно това упражнение. Въпреки че нямам запек (даже и по повече от веднъж дневно ходя- всъщност, рядкост е да ходя само по 1 път на ден). А за мерформина- не знам какво пише за него, но поне в листовката на Глюкофаж с бавно освобождаване, няма някакви чак ужасяващи странични ефекти (разбира се, не говоря за лактатната ацидоза- но тя е рядко срещана). А това "лекарство" за отслабване наистина ми се стори зловещо, та чак и да лекува... Close Но дори и да беше по-евтино, пак нямаше да го купя. Bowtie Струва ми се, че може да навреди повече, отколкото да помогне. Във връзка с него, едното ме попита дали съм склонна към депресия Laughing
Джерами, е те нали и в самата аптека виждат на рецептата кой лекар ме праща при тях Laughing Така, че явно е сметнала, че не е нужно да казвам кой ме праща при тях (но няколко пъти уточни точно кой клон на аптеката)...Относно Глюкофажа- и аз си мисля, че дава някакво отражение на черния дроб, но и определено не смятам да го пия завинаги и като му дойде времето ще започна да го намалявам и ще го спра.
2 чаши гореща вода/чай или бучица масло/др. мазнина на гладно също може да помогнат при запек. Освен споменатите вече неща.

# 201
Гърне без похлупак аз също съм така, нямам в буквалния смисъл запек, но и нямам позиви за ходене всеки ден а на 2-3 дни.

Точно, 1:1 е положението при мен. Даже понякога имам чувството, че се насилвам. Confused Разбира се, че и мен ме притеснява този факт, иначе - нямаше да го споменавам.
Вода пия много, не е там проблемът явно.
Надявам се със свалянето на килата (имам много за горене) нещата да се пооправят. Наднорменото тегло пречи на доста процеси в организма. Била съм както много слаба, така и много дебела, та мога да оценя разликата. Макар, дори и като пълна, да съм доста активна физически, това поне не ми е проблем.

# 202
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Аз си правя крекери основно от смляно ленено семе, добавям и други смлени семки за вкус, подправки и настърган ементалер, вода и намазвам на хартия за печене и на 180С, докато изсъхне.
После още топло режа на квадратчета. В кутия издържа дълго време.

Правя ли голяма чаша чай и ям по няколко парчета. Заради баластните в-ва, перисталтиката се задейства.
Също е добре да се ядат разни слузести храни като бамя.

# 203
Долче, пратих ти упражнението.

Последна редакция: нд, 07 юни 2020, 09:59 от Lemy

# 204
Леми,
Скрит текст:
аз не съм имала почти никакви странични ефекти от Глюкофаж с бавно освобождаване, а каквото имаше е било само за 1-2 седмици. Нямам причини да се оплаквам, но и никога не съм имала проблеми със стомаха (може да има значение).

# 205
  • sofiq
Здравейте имам два възела на щитовидната железа,ходих при един ендокринолог,който не ми обърна кои знае какво внимание.А имам симптоми сърцебиене ,световъртеж пуснах си изследвания на хормоните.Ендокринолога кажа,че са добри.Може,ли да ми препоръчате добър ендокринолог.

# 206
Здравейте,някой може ли да ми помогне с мнение? Предозирала съм с еутирокс, пия 25 мг, но от известно време имам стягане в областа на шията и учестен пулс.Докато се усетя и тсх  под долната граница.Докато успея да отида на ендокринолог незнам как да постъпя да намаля ли дозата или направо да го спра за малко.Пия го заради инвитро опити.Б   ез хапчето тсх ми е около 2.7 не е много високо, но за бременност го искат под 2.Никой обаче не ми е казал че лятото дозата може да трябва да се намали и ето че стана предозиране.Моля ако на някого му се е случвало да каже какво е направил в този случай(разбира се докато успея да отида на лекар).Благодаря!

# 207
Не съм лекар...но аз бих намалила дозата на половин таблетка по 12,5мг.

# 208
Да,днеска пих 12.5, утре смятам четвъртинка да изпия и така да ги редувам докато ми дойде часа за лекар!Благодаря за мнението!

# 209
Не спирай изцяло, защото не е хубаво и за огранизма, но и не си чак много предозирана.

Успех с опитите!

Общи условия

Активация на акаунт