Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 61

• 24 755
  • 735
  •   1
Отговори
# 225
Детокс при 3-годишно дете? Бих ви препоръчала да минете през детски кардиолог заради посиняването на устните. Изключете сърдечен порок и след това хематологичен. Храната, евентуално, ви е някаква странична пречка. Детето е твърде малко. Желязо се пие 8 часа след еутирокс. В противен случай се нарушава усвояването на хормона.

# 226
Мибобо, а има ли разлика между хранителни алергии и хранителни непоносимости? Че много ми е объркващо това... Thinking

Да има разлика Simple Smile . Алергията дава реакция веднага след приемане на храната и проявите са тип бурни - обрив, разстройство, повръщане. Непоносимостта/нетолерантността дава реакция вътре в организма и те разболява от друго в повечето случаи. Симптоми може да са главоболие, запек и разни други, но те обикновено не се свързват с храната, защото не стават веднага.
Ето тук е обяснено https://www.cibalab.com/dokuwiki/doku.php?id=alergy:neponosimost_kum_hrani

bongobongo клиниката се казва така, не правят непременно детокс Wink . Тя се занимава с много диагностика и изследвания, изпращат в Германия някои по-специфични и т.н. И лечение предлагат, но не се подлъгвай по името искам да кажа.

Детокс центъра е на д-р Тошков има и в София и в Бургас, часовете са заети с месеци напред в повечето случаи. Имам познати които минаха от там за изследвания, но после си намериха начин и си ги пращаха сами до Германия. Иначе при Тошков ходят и са доволни и за щитовидната, в групите във ФБ не веднъж са го хвалили.

# 227
Точно за неговия център съм се насочила както и за преглед при самия доктор

# 228
До колкото съм чела има разлика хранителната алергия е отговор на имунната система,а непоносимоста влиае на на първия слой на тънките черва,за този проблем може да се чете под термин "пропускливи черва",книгата GAPS  Синдром на храносмилателната система и психиката e добра.
Непоносимост също може да се дължи на липса или недостатъчно количество от даден ензим. Примерно като при непоносимост към кравето мляко.

# 229
Бебешок, за мононуклеоза изследвали ли сте детето?

# 230
Бебешок, за мононуклеоза изследвали ли сте детето?
Не сме я изследвали,но до колкото знам от ПКК ще има признаци за това или външни белези(повръщане,червено гърло с налепи,възпалени лимфи,обрив)

# 231
Понеже си писала, че вдига т и затова така предположих. При дъщеря ми нямаше никакви признаци освен висока т на приливи и отливи, но при нея и црп беше в норма.

# 232
Момичета, вдигнаха ми малко дозата на еутирокса и започнах да пия витамин Д, вече седмица и се чувствам много зле.
Появиха се и чести коремни болки, та чак и си повръщам от време на време.
Случвало ли ви се е?

# 233
Никога не ми се е случвало. Какъв Д пиеш? И сигурна ли си, че не си болна нещо?

# 234
Вигантол ми изписаха.
Не съм болна, през по-голямата част от деня се чувствам добре, просто имам доста  случай на световъртеж, замаяност, отпадналост... Нямам симптоми на заболяване.
Мислех, че е поради увеличената доза и организма ми трябва да свикне, но все пак реших да попитам и вас.

# 235
Ами аз в годините съм качвала доста рязко дози (от 50 на 100мг) и не ми се е случвало, но може и на някого да му се отразява така.
Иначе тази седмица има нещо - магнитни бури, налягане нямам идея точно какво, но много хора около мен имат подобни симптоми и даже кризи с вестибуларния апарат.

И ние минахме с детето днес на изследвания, освен витаминните ни дефицити, при него ми изглеждат странно щитовидните, този новия Еутирокс...не знам. Аз пък май трябва да намаля въглехидратите и да се стегна колкото и да не ми се иска, че кр.захар ми е 6, а инсулина 7,6 Sad

# 236
Мибобо, какво имаш предвид под странно? Моля, коментирай, защото и при нас е така - странно. Никаква логика. Тсх високо, фт4 също високо. А не е субклиничен. Доказано хаши си е.

# 237
Какво ще кажете за изследванията на майка ми? На 71 г е, със сменена митрална клапа на сърцето, сърдечна недостатъчност открита след ражданията чак, пие лекарства за кръвно+ Синтром за разреждане на кръвта, с нормални кг и с чудесни инсулин, КЗ, гликиран хемоглобин, триглицериди (0,45) и холестерол (инсулинът и е около 2,5, КЗ- малко над 4):
ТСХ- 1,530 uIU/ml (0,270- 4,200)
FT4- 1,680 ng/dl (0,930- 1,700)
FT3- 2,910 pg/ml (2,020- 4,430)
На мен ми се виждат доста добре- дали е така наистина? Това Т3 дали означава, че организмът и просто няма нужда от повече или е признак за лоша конверсия?
Мибобо, по-притеснителна ти е КЗ (и моята беше такава). За магнитните бури- и аз бях така вчера и се чудех дали е от времето- замайване, нещо като световъртеж (не точно)...и на моменти изпотяване, почти главоболие  (мен почти никога не ме боли глава, затова забелязвам и малък дискомфорт- разглезила съм се).
Срещнах понятието "латентен хипотироидизъм". Какво мислите- има ли такъв? И какво е "субклиничен"?

# 238
Долче супер са изследванията особено пък за тази възраст.

По принцип субклиничен се води когато е повишено само ТСХ, а Т4 е в норми.

Сина ми си е с Хашимото, до сега лекувахме дефицити на витамини само и хр.режим  и следяхме само щитовидните (ще пусна надолу изследвания ). Винаги е бил на ръба на понижена функция, но и лекарката и аз не бързахме да даваме хормон. В изследванията се вижда, че септември още си е в хипо, оставихме го така. Сега Април като направихме новите изследвания и вече Т4 е под норма и ТСХ скочил и решихме да започне Еутирокс. Лекарката изписа 25мг, като каза да започнем с 12,5 за 7-10дни за привикване. Аз реших да остане на 12,5мг за 40-45дни и да го видя как е и тогава да преценя да увелича ли на 25мг. Просто ме достраша с това предозиране с новия Еутирокс. И така днес правим нови изследвания и видно дозата не му стига защото Т4 е още под норма, но ТСХ е паднало и то доста, Т3 се е повишил. Та странно ми е защото при такова падане на ТСХ, очаквам Т4 да е по-висок или обратно, ако Т4 се е повишил толкова малко ТСХ да е паднал до около 3-4. Оставам си с трайно впечатление, че новия Еутирокс смъква доста ТСХ явно . Ще почна да редувам сега 12,5 и 25мг обаче ме е страх с това ТСХ какво ще стане и се чудя дали после да премине изцяло на 25 или не. Тя ни вика края на Юли на контролен, т.е. има още месец и половина да пие до следващите изследвания.
Направо ви качвам изрезка от табличката ми дето му водя. Нормите се водят за деца, затова не се чудете, че ТСХ е до 6 Simple Smile

Отделно сега е с дефицит на Д и В12 , т.е. и те затормозяват жлезата. Феритина и желязото му са към долна граница, но чакам да излязат Цинк и Мед да видя как са.

bongobongo колко е високо ТСХ? Да няма нещо с хипофизата, там изследвали ли сте?

Последна редакция: ср, 10 юни 2020, 18:20 от mibobo

# 239
Не е много приятно да се дава хормон на дете Sad
Но мисля, че няма как
Понася ли му дозата?

Общи условия

Активация на акаунт