Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 61

• 24 741
  • 735
  •   1
Отговори
# 300
Тоест като при лещата попадат зърна пшеница вътре?

# 301
Дъждец:
"Според изследване на Харвардския медицински институт "все повече хора попадат в т. нар. „сива зона" - не страдат от глутенова ентеропатия, но не успяват да преработват правилно глутена".Тези хора не реагират на изследванията за глутенова ентеропатия, но изпитват облекчение при избягването на глутен. Харвардският медицински институт стига до заключението, че "голяма част от хората наистина имат проблеми с преработването на този протеин, без да подозират за това"."
http://www.center-balance.com/gluten-neponosimost

Ако ви се чете за глутена:
http://www.medinfo.bg/spisanie/2012/11/statii/glutenova-enteropatija-1393

# 302
Здравейте. Доктора ми каза да пия Глюкофаж за Инсулинова резистенция, че имам и за Хашимото каза да не пия нищо. Някаква добавка да ми препоръчате. И изобщо мнение за Глюкофажа?
Ft3- 4.80 при 3.10-6.80
Ft4-20.8 при 12-22
tsh - 1. 35 при 0.27-4.20
TAT-383 при до 115
MAT-10 при до 34
Инсулин-20 при до 24.90
Кръвна захар - 5 при. 2.60 до  6.11

# 303
Хормоните на ЩЖ са ти наистина добри.

Инсулинът, обаче, е много висок - показва сериозна степен на Инсулинова резистентност. Със сигурност само с хапчета няма да стане. Трябва голямо ограничаване във вредните и въглехидратни храни. Освен това, редовен спорт - поне няколко пъти седмично. Ще е дълъг процес, но няма как.

# 304
Да, за инсулиновата резистентност е много важно какво се яде- само с хапчетата не става, т. е. само те няма да решат проблема. Но при добро хранене помагат още малко и те.
Леми, на мен ми е интересно и ще прочета. Blush Аз уж не съм имала проблем с глутена, но откакто изключих хляба за по-дълго време и се случи инцидентно да хапна филия хляб се почувствах много неприятно (преди  година беше, повече от половин година преди това не бях яла никакъв глутен). А докато ядях хляб всеки ден, дори и само по половин или една филия, не ми причиняване никакъв дискомфорт, нищо което поне аз да усетя като такъв...
Азия, а за цьолиакия все пак пускала ли си изследвания, за да потвърдиш?

# 305
Аз от 4 месеца отново не ям глутен, млечни и захар, и от 48 кг вече съм 44 ☹️.. Нещо не правя като хората..Не искам да слабея. Трябва да увелича количество на храната явно, ама не мога да се тъпча.. Или да вкарам междинните хапвания, за които откакто работя пак от офиса забравям. 🤔

# 306
Бенчита при спирането им отслабването си е задължително дето се вика. Аз не познавам човек, който ги е спрял и не е отслабнал. Моя син отслабна доста, като за дете с по-ниски кг беше 34-35кг и падна на 30кг за 3-4 месеца, баба му изпадна в потрес хаха. Но аз го виждах, че си е жизнен и здрав, от както е на диета не помня да ми е боледувал, освен някоя хрема и леко гърло.
Иначе те разбирам, аз преди да родя бях така, бързо отслабвах и трудно качвах, затова и бях убедена, че колкото и да кача като бременна бързо ще сваля...да ама не хаха

Колко си висока, т.е. много ли си слаба? Важното е да се чувстваш добре.

# 307
  • София
Аз от 4 месеца отново не ям глутен, млечни и захар, и от 48 кг вече съм 44 ☹.. Нещо не правя като хората..Не искам да слабея. Трябва да увелича количество на храната явно, ама не мога да се тъпча.. Или да вкарам междинните хапвания, за които откакто работя пак от офиса забравям. 🤔
Бенчита, и аз съм като теб, точно от 4 месеца на същия режим. Даже се улавям, че започнах да се тъпча, за да не слабея. Започнах да варя елда и киноа, за да ги имам под ръка вместо хляб. Киноата я смесвам в супи и с малко ориз, накиснат от предишната вечер. Гледам все още да държа на страна ориза и картофите, но по 1-2 седмично в малки количества започнах да ги ям.  Много е гадно като ме види някой познат и каже: “ Ама ти направо си се стопила, какво правиш? Я яж, че ще изчезнеш скоро”. Аз отпреди месец бях 6 кг. надолу и от тогава просто спрях да се меря. Мисля, че слабеенето идва със спирането на глутена най-вече. Млечни съм решила да не ям 6 месеца, пък после ще пробвам по малко с тези с казеин А2/А2 ( дано да не съм сбъркала) - това са продуктите от козе и овче мляко. Макар, че нашата приятелка Изабела твърди, че са крос-реактивни на кравешкия протеин А1.
Направи ми воечатление как избягва въпросите на хората под статиите й относно консумацията на млечни от козе и овче мляко, или отговаря уклончиво или им пуска линкове да прочетат с какво да заместят млечните...Очевидно се стреля малко на посоки. Според мен след някакъв по-дълъг оздравителен период могат да се въвеждат много внимателно и постепенно и да се следи за реакции, както и след 2-3 месеца на консумация да се сравнят и кръвните показатели и ако се види влошаване, тогава да се търсят причините в млякото.

# 308
Аз хляб не ям.
Глутен гледам да избягвам, но се случва от време на време. Бобови не ям.Въглехидрати също избягвам. Да си позволя на седмицата веднъж. И въпреки това пак си пълнея и имам висок холестирол. Мазно не ям.От много време избягвам и пловодата захар. Оправя няма.

# 309
Добре де, като избягваш въглехидратите и мазни не ядеш- какво ядеш, основно протеин ли? Понеже твърде много протеин в тялото пак се преобразува във глюкоза...а от много глюкоза+ малко мазнини също може да се повиши холестеролът...
Реших да започна с 12,5 мкг от хормона, а не с 25 (както ми е предписан). При вас има ли силен диуретичен ефект??? При мен има, а аз и преди това ходех често до тоалетна- сега толкова течности "излизат" от мен... Thinking
Фъстъците вредни ли са за ЩЗ? Видях ги в някаква класация за вредни за ЩЗ храни...

# 310
mibobo, 1.62 съм.. Чувствам се добре, ама хората около мен нещо са се шашнали и започвам малко да не дразня 😁
Скиорче, същата работа! И аз хапвам елда, киноа, чиа, особено за закуска. Важното е, че се чувстваме по-добре. Първия път преди 2 години, когато спрях отново тези продукти станах 42 кг и бях 😱, след което отново започнах да ги ям и за месец си върнах килограмите. Сега целта ми е поне да не свалям повече, ако може и 2 3 кг нагоре .. Няма угодия 😁

Иначе, бих върнала сиренето и кашкавала в някой момент, защото много обичам да ги хапвам. От млякото ми става зле на корема и ми излизат пъпки, та не ми липсва особено много.. Но има моменти /особено преди МЦ/ в които искам да "сгъна" едно парче баница или мекичка 😁 или тортичка 😭

# 311
Бенчита при спирането им отслабването си е задължително дето се вика. Аз не познавам човек, който ги е спрял и не е отслабнал.
Аз съм от тези, които не са отслабнали... на кг даже съм качила малко, въпреки, че не се вижда по дрехите, но композицията на тялото леко се промени. Започналите да нарастват паласки се стопиха както и шкембенцето. Висока съм 170см и от 55-56 съм 57-58 - година и половина почти съм на режим и ВХ хранения ми се броят на пръсти. За това пък в здравословно отношение се чувствам така, както не помня от кога.

# 312
За този ръст, мисля че не изглеждаш много слаба Wink пропускай ги покрай ушите и толкова. Мен на времето все така ми бърбореха, особено като влезнех в сесия и за месец свалях по 2кг и се почваше - Ще се счупиш, ще се поболееш и т.н. Аз съм 168см и най-малко съм била 50кг, наистина ми стърчаха кокалите хаха, но съм била здрава и добре.

Относно млечните аз съм казвала и преди ако толкова ви се хапват вземайте кокосови, бялото сирене си е същото почти, е кашкавала на мен не ми е същия, но моя син си ги яде Simple Smile

Миоки никак ли не свали дори и в началото? Защото позната свали малко 1-2кг и след време си ги върна по малко, но обикновен ослед спиране на глутен наистина всички слабеят. Но това и на обиколки което си стопила е важно, но да най-важното е, че се чувсташ добре.

# 313
Е, Долче искам да кажа маргарин, и тлъсти меса, сланини и прочие. Пържено не ям. Иначе яйца, млечни продукти, риба, месо птиче и свинско месо, кайма, и някои видове шунка. Като грамаж пр. 2,яйца или 2 Кюфтета...не повече на ядене плюс салата. Много обичам картофи ама не ям, ориз също обичам, но не ям. Нямам идея от къде е този инсулин и холестирол висок.

# 314
Тери, а салатите овкусяваш ли? Хубаво е дс използваш качествени мазнини за целта (олио примерно не е ок). Не е нужно да се залива всички с МНОГО мазнина, но и почти без никаква/с неподходяща също не е добре. За инсулинът и холестеролът може да имам много причини, храненето (макар и досра съществена) е само една. Вътрешното възпаление също е между факторите. А и не във всички случаи завишен холестерол е проблемен. А засиленият холестерол може и да е временен когато от вгх хранене се преминава на ВМ-НВХ, примерно.

Общи условия

Активация на акаунт