Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 61

• 24 731
  • 735
  •   1
Отговори
# 330
Тити, а ти пила ли си хормон, можеш ли да направиш сравнение между него и еутирокса като действие, себеусещане, симптоми? Как дозираш изсушената жлеза? На какъв принцип действа тя (не съм чела нищо на тази тема). И въобще, ако някой е пробвал и двата варианта, нека сподели опит.

# 331
  • Близко съм
ами да аз в момента така пия еутирокса от 25 го деля на половина. Не знам каква му е идеята с това спиране , и аз самата не попитах. А, за съня, да аз също не съм го купила. Как се изследва този кортизол, напред като бях за хормоните ги попитах те ме попитаха как ви го е назначил лекаря, аз казах че не е и тя ми каза да го попим. Е,да но когато отидох на прегледа той ми изписа атаракса, а за кортизол нищо не каза  или не ме разбра правилно, когато му обясних не знам.

# 332
Не съм пила хормон.  Но опредено от както я пия се чувствам много по-добре. Направо жива, като нов човек. Няма ги онези гадни симптоми на хипофункцията.
Самата добавка е на капсули 40 мг. Сега си деля, за да пия по 1/2, че ме е страх ТСХ пак да не падне до 0.
Не знам на какъв принцип действа точно. Това, което съм чела е че може би съдържа в някаква степен Фт3 и Фт4 от самото животно, нали все пак е изсушена и стрита жлезата, но в какво количество ще са те, никой не може да каже.
Важното е, обаче че действа, при това много добре.

Кортизол съм изследвала сутрешен и след обеден със серум. Иначе има със слюнка, ама  той е доста по-скъп. А също и чрез урина  може, но там пък е много общ- един вид какъв ще е за целия деня.

# 333
Кортизол поне сутрин и следобед си пусни. На гладно, без кафе, стрес, поне 10-15мин покой преди вземането на кръв

# 334
  • Варна
Момичета, това са ми последните изследвания

Какво е вашето мнение, никога не съм била с толкова високо антиТпо. Чудя се при кого да отида да ме види във Варна. Есента доки каза, че съм ок, но аз въобще не се чувствам така.

# 335
То освен МАТ и ТАТ е тръгнал нагоре, има  автоимунен процес.

Не се чувстваш добре защото имаш хипофункция, ТСХ е добре, но Т3 и Т4 хормоните на щитовидната са доста ниски.

# 336
Titi-piti, а контрола на хормони пускала ли си откакто пиеш тази жлеза?
Лекар ли ти я предписа или ти си реши да я пиеш?

# 337
Хормони съм пускала. Имам подобрения по всички показатели.
За тази добавка разбрах от една група във Фейсбук и реших да пробвам.
Както споменах лекарите изписват натурален хормон, при това са само 2-3.

# 338
  • Варна
Да, да, от десет години си се знаем с нея и с хормон и диета, влязоха в релси нещата горе-долу. Но след последната бременност ендокриноложката ми каза да го спра докато кърмя. Изследванията и на ехографа и кръвните бяха добре, но от предната година започнах да дърпам назад.
Тези са от есента, но ендото каза че нп, много не и се занимаваше с мен тогава..

Вижда се за кво иде реч още тогава, та реших и вас да питам, взех да мисля че сама се вкарвам във филми...

# 339
Дидник, не е много добре и КЗ на последните изследвания. Инсулин на гладно изследвала ли си? Иначе снощи ми попадна инфо, че точно след бременност било много възможно да започнат или да се засилят автоимунни процеси.

# 340
Здравейте, какво бихте препоръчали при ТСХ - 0.2 и FT4 - 12.5. Еутирокс 25мкг.
При доза на Еутирокс 37.5мкг - ТСХ беше 0.104

# 341
  • в града на вечния купон
Здравейте,
Днес си взех резултатите , назначени от ендокринолог, но съм притестена от високи нива на ТАТ , 3 пъти над нормата.
Останалите са в норма и ft4,tsh,mat.

# 342
  • София
Здравей Радост, то се оказва, че има голяма разлика между “в референтни граници” и “в норма”. Ако FT3 и FT4 са ти в горната третина на референтните граници, тогава се говори за нормални стойности. Дано и твоите да са такива, ТАТ ще го свалиш с хранителен режим и излекуване на възпалителни процеси.
Ето какви стойности на показателите препоръчва Изабела Уенц:

Mibobo, ако мислиш, че ще е полезна за четящите тук, може да я заковем на първа страница.

# 343
Ще я запазя, то в нета има и други таблички с оптимални стойности има и за деца. Като пускам следващата тема, ще ги сложа, сега няма да ми даде вече да редактирам. Аз и не съм огледала всичко на първата страница какво точно има като информация, копирам от предните теми както са били оформени, че един път нямаше кой да пусне темата и я пуснах аз.

# 344
  • в града на вечния купон
Момичета,
Много Блаагодаря за отговорите!
Ето ми стойностите:
TAT-17,14 ПРИ реф.стойност<4,11
FT4-0,860 ПРИ реф.стойност0.700-1.480
TSH 3.119 ПРИ реф.стойност 0.350-4.940
mat >1000ПРИ реф.стойност0-5.61
ВИТАМИН D- 10.30 нисък

Общи условия

Активация на акаунт