Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 61

• 24 721
  • 735
  •   1
Отговори
# 360
Какви са ти симптомите, че ми стана интересно?
Все едно те боли гърлото, ама не е то, драскане чувствам , стягане, вместо дишане е похъркване, лека болезненост в лимфните възли и цялата шия, към ухото също се разпрострира. Чувството е едно имаш възпалено гърло/възпалена жлеза или си много настинал. Sad Плюс запушения ми нос.. И видимо на огледалото.. стои леко оголемена и огрубена.. и чувствам някакво притискане, все едно имам нещо там и често някакво закашляне.. Ужасно е, спя само настрани, по гръб ми става зле.

# 361
Ужас, голяма беля стана при теб Sad , дано бързо ти отмине всичко.

# 362
Прасковка, ужасно Disappointed Дано скоро имаш някакво подобрение!

# 363
Ужас!А от къде си сигурна,че наистина не си настинала?

# 364
Ужас!А от къде си сигурна,че наистина не си настинала?
Не съм, а и откакто ми е зле си стоя предимно вкъщи с бебето. И чат пат пак имам сърцебиене и потене.. Жлезата .. като хистерията.. великата симулантка.. дава симптоми навсякъде в тялото... Simple Smile

# 365
  • София
Praskovka, дано бързо да отшуми тази гадост! Представям си и колко спиш и покрай бебето, та и това допълнително да те тормози.
Ти смени ли ендокринолога, който те предозира? Къде ходиш сега?

# 366
Praskovka, дано бързо да отшуми тази гадост! Представям си и колко спиш и покрай бебето, та и това допълнително да те тормози.
Ти смени ли ендокринолога, който те предозира? Къде ходиш сега?
Благодаря, дааа, смених го веднага и от тогава минах през няколко, докато нацеля. В кв. Иван Вазов при Асьов ходя и намерих нов скоро, от който съм много доволна - др Карагьозов.

# 367
А за дефицити на желязо,витамини проверявала ли си се скоро? Кортизол също може да се види, мисълта ми е затова, че имаш толкова дълго симптоми, дали не са от някой дефицит.

# 368
А за дефицити на желязо,витамини проверявала ли си се скоро? Кортизол също може да се види, мисълта ми е затова, че имаш толкова дълго симптоми, дали не са от някой дефицит.
Желязото ми е ок, вит д и вит б12 също. Кортизола ми беше много висок и инсулина беше висок. Сега спаднаха малко, ще минавам на хр режим. Но самото стягане и боцкане в жлезата го отдавам на щитовидната, въпреки другите неща.

# 369
Здравейте приятели какво бихте ме посъветвали за Хашимото на щитовидната жлеза.Вече започнах приемана на Т4 и започвам строг хравителен режим.Притесненията сами дане напълнея и дали има надежда при правилно хранене и приемане на лекарството,евентуално да изчезне.Или ще си остане за цял живот.

# 370
Здравейте, момичета! Допитвам се и до вас за да знам, че съм на прав път.
Миналата година (Януари) писах  в темата, тогава с резултати от изследване на ЩЖ:
TSH 5.04  uIU/ml     р. с-т/0,27-4,20/
FT4 18.55 pmol/L    р. с-т/12-22/
FT3 5  pmol/L      р. с-т /3,1 - 6,8/
MAT 6.06 IU/ml     р. с-т/ 0-34.0/
TAT 10.00 IU/ml   р. с-т  /0-115/
Бяха ми изписали Еутирокс, който не пих. Забременях Октомври, но края на Ноември се наложи аборт заради спряло сърце.

Тази година съм решила да вкарам в ред щитовидната и резултатите от вчера са ми:
TSH 3.532 uIU/ml   р. с-т (0.350- 4.940)
FT3 2.370 pg/ml   р. с-т (1.880- 3.180)
FT4 1.030 ng/dl   р.с-т (0.700 - 1.480)
MAT 0.35 IU/ml   р. с-т (0-5.61)
TAT 0.39 IU/ml   р. с-т <4.11
Междувременно смених ендокриноложката и вчера бях на преглед. На ехографа не видя нищо притеснително, (нито възли, нито кисти) освен по-малкия размер на самата жлеза.(Аз съм 163см. и 43 кг. така че нормално и жлезата да е малка). Стана ѝ интересно и защо ТАТ и МАТ са са понижили толкова. Какво е вашето мнение по въпроса?
Изписа ми Л-тироксин 25мкг. (понеже правим опити за бременност) и след 2 седмици ме вика за контола само на TSH. Не се ли изследва и Т4 заедно с TSH-то? Днес си взех първата половинка от хапче 50мкг.
Междувременно и цикълът ми е много нередовен като продължителност и силно се надявам, чрез регулиране на ЩЖ и той да влезе в норма. Има ли някоя от вас, на която цикълът да е редовен след пиене на хормон? Иска ми се и да напълнея малко...
А и още нещо - имах дефицити на вит.Д и Б12, които коригирах и вече са ОК.
Благодаря предварително! Simple Smile

# 371
Предполагам си разбрала вече щом вземаш мерки, но добрата функция на ЩЖ е важна не само за забременяване, но както за износване така и за мозъчното развитие на бебето, така че шега с това не бива.

От изследванията се вижда да, че си с понижена функция и си за хормон. Когато се започне прием се чака минимум 40 дни за да се направят нови изследвания, толкова време трябва за да е трайна и стабилна реакцията на организма към дозата. Това се прави и при порямана на доза, ако от 50 качиш на 75мг примерно, трябва да минат 40дни за да разбереш как ти се отразява новата доза.
Относно изследването - да трябва ТСХ, Т3 и Т4, лекарите изследват само ТСХ и дозират според него, което е абсолютно погрешно (прочети назад в темата писали сме го многократно), така че си ги плащай и си ги пускай сама.

Относно антителата, ами двете изследвания са в различни лаборатории и различни граници....да беше се загледала малко докторката Wink
В едната лаборатория ТАТ е до 115, сега ТАТ е до 4 ...никаква база за сравнение.

Нередовен цикъл, понякога си е симптом на проблем с ЩЖ, така че може би ще се регулира. Но виж си и половите хормони как са, може да имаш там проблем, например поликистозни яйчници

# 372
Момичета, колко най-високо ТСХ сте имали? Доскоро поддържах около 2,5 до 3,5 с Л-тироксин 50мкг.
Ситуацията от април е обаче страшна:
тсх 37,400
фт4 10,21
тат 193
мат 320
витамин Б12 - 47
витамин Д - 21

увеличиха ми хормона на 75, намалиха метфодиаба от 2х500 на 1х500, защото гликираният хемоглобин е наред, включиха Милгамма Н 3х1 и Алфа Д3 по едно хапче.

Нямам подобрение - косата ми капе вече на кичури, за умората да не говорим. Днес пуснах нови изследвания и освен това ще сменя лекаря си (по други причини).

# 373
Аз съм стигала до 25, но съм чела за хора с над 100. Т4 ти е ниско и Т3 сигурно е такова и да за по-висока доза си. Но В12 е ужасно нисък, с тази Милгама нищо няма да направиш, там е цианкобаламин и никаква гаранция, че усвояваш нещо. Вземи си подезични, спрей метил или хидроксикобаламин За Д това ти хапче, не знам колко е но ако от 1000 единици т.е. профилактично няма да стане скоро работата.
Желязото ти как е?

# 374
От стреса ли или какво се случва тая пролет Sad

Общи условия

Активация на акаунт