Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Искам да вкарам крадла в затвора - към юристи

 • 6 836
 • 45
 •   1
Отговори
 • Мнения: 7
Здравейте,

проучвам възможността да вкарам една изключително нагла крадла в затвора.

Беше взета да се грижи за родителите ми. Беше уведомена (документирано), че навсякъде има камери. И тя започна да краде БУКВАЛНО в първите секунди, след като напуснах къщата на родителите си. Почти всеки ден е крала по нещо - веднъж ще си присвои левчета на монети, друг път двайсетолевка, после няколко двайсетолевки, отделно сапуни, бонбони, празни флакони, обици, ланчета... Тайно от мен искаше и получаваше от майка ми пари защото била работела много (реално работеше два пъти по-малко от уговореното). Стойността на откраднатото едва ли може с точност да се установи, но според мен е поне 1000лв. Знам че трябва да надвишава две минимални работни заплати за да има наказателно дело.

Притежавам часове записи с отлично качество. Виждат се например ясно банкнотите, и това, че са двайсетолевки.

Интересувам се дали фактът, че е крала не веднъж, не два пъти, а многократно може да е достатъчен за да се образува наказателно дело, независимо от общата сума, и съответно да има осъдителна присъда, пък била и тя условна?

Не знам дали изключителната ѝ дързост да краде пред камерите, може да е също фактор за делото и присъдата. На всичкото отгоре след като беше разкрита първата й реакция беше да се кара на майка ми и да ме обвинява пред нея, че съм бил глупак и неморален човек. После пък на мен се обади с обиден глас да ми говори, че била дълбоко засегната от моите обвинения.

Върна все пак 200лв искаше да й простя (простих ѝ - не казах на полицията) защото й било за първи път, била притисната...Избяга в друго населено място, после се оказа, че е крала и други неща, обаче по телефона отново занагля, отрече да е крала ценности, и почна да ме обижда и да се кълне в децата си, че въобще не е крала нищо. Даже каза, че ще ме очисти (документирал съм го). Мъжът ѝ ми каза да се засрамя.

Последна редакция: ср, 27 май 2020, 14:04 от cctv

# 1
 • София
 • Мнения: 25 164
Подайте сигнал в полицията, какво се чудите. Има си ред.

Защо сте допуснали такъв развой обаче, само вие си знаете.

# 2
 • Мнения: 7
Подайте сигнал в полицията, какво се чудите. Има си ред.

Защо сте допуснали такъв развой обаче, само вие си знаете.

Въобще не се бях сетил за полицията - благодаря!
И все пак, не това беше въпроса ми.

Последна редакция: ср, 27 май 2020, 13:14 от cctv

# 3
 • out of space
 • Мнения: 8 407
Тази явно е клептоманка. За какво са й празни флакони ега ти...

Не мога да отговоря на зададените въпроси, но подозирам, че има вероятност да я изкарат болна, та не знам колко ще си струват усилията, нервите и средствата...

# 4
 • Мнения: 16 634
Не съм юрист, но след като сте пуснал тема, отговарям.
Като сте забелязал, че краде, защо сте чакал толкова време, а не сте ѝ бил шута?
Чакал сте по описаното доста време, че сте и "прощавал". И, да, пуска се жалба първо в полицията. Ако искате съвет от юридическо лице, плащате си и ви консултира. Това е форум бг-мама.

# 5
 • Мнения: 5 298
Скрит текст:
Подайте сигнал в полицията, какво се чудите. Има си ред.

Защо сте допуснали такъв развой обаче, само вие си знаете.

Въобще не се бях сетил за полицията - благодаря!
И все пак, не това беше въпроса ми.

Наистина ли?

# 6
 • Мнения: 7 965
Районна прокуратура е компетентна по въпроса.
Можете да подадете направо там сигнал.
Казвате, че са изчезнали и ценности - освен пазарната стойност, може да претендирате и за сантиментална такава.

Добре е, ако имате възможност, да се консултирате с адвокат.

# 7
 • Мнения: 7
НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС

...
Чл. 218б. (Нов - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 21 от 2000 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 26 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 26 от 2010 г.) За деяния по чл. 194, ал. 3, чл. 195, ал. 4, чл. 204, буква "а", чл. 206, ал. 1 и 5 и чл. 207 и за вещно укривателство във връзка с тях, когато стойността на предмета е до размера на две минимални работни заплати за страната, установени към датата на извършване на деянието, наказанието е глоба от сто до триста лева, налагана по административен ред, ако предметът на престъплението е възстановен или заместен.
(2) Разпоредбата на предходната алинея не се прилага, когато:

1. (изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 21 от 2000 г.) деецът в продължение на една година е извършил две или повече деяния, общата стойност на предмета на които е над сто и петдесет лева;
...

Интересува ме дали попадам в тази алинея. Защото е извършила поредица от кражби в рамките на месец. И няма нужда да доказвам по-големи суми.

# 8
 • Мнения: 8 415
Ами очевидно попадате под тази алинея. Направо питайте адвокат за мнението му и заедно с него подайте иск в Прокуратурата, както Ви посъветваха, ама бързичко, да не изтървете срокове.

# 9
 • Мнения: 1 180
Не разчитайте на ефективна присъда ако е неосъждана

# 10
 • Мнения: 6 344
Защо човекът е търпял крадлата? Лесно ще си отговорите, ако сте имали болен възрастен човек. Много трудно може да се намери съвестен болногледач. Ние също имахме подобен случай. При свекъра ми нямаше камери, но редовно изчезваше какво ли не. Като се започне от храна, сокове, всякакви вещи от домакинството, като чадъри, щипки за пране, тоалетна хартия, съдове и какво ли още не. Предполагам, че и доста пари са изчезнали, но това не можехме да установим, защото възрастните хора имат навика да си слагат пари навсякъде, които обикновено забравят. Така че там не сме се задълбочавали. Накрая успяхме да намерим друг човек и я изхвърлихме. Не сме се занимавали да я преследваме с полиция или съдебно, достатъчно други проблеми имахме.

Последна редакция: ср, 27 май 2020, 20:58 от Poni69

# 11
 • Мнения: 11 377
Рецидивисти с убийства по пътищата не влизат в затвора,крадла циганка да вкарат.Едва ли.И все пак вие имате голяма вина,виждайки я,да я оставите в къщата си.Знам,че трудно се намират светни хора,но липсата на такива не може да бъде ваше оправдание.В моето семейство имахме тежко болен с деменция.Това продължи осем години!На интервюто отхвърлихме подобни като вашата избраница.Пък нека някой да говори за предрасъдаци,расизъм и пр.клишета.Имахме луд късмет да ни препоръчат наистина сериозна жена.Никакви проблеми не сме имали.
Мои познати намериха чрез агенция пенсионирана мед.сестра.Пробвайте така.Таксите са по-високи,но няма нерви,липси и др.неприятности.Семейството живее в чужбина.Не съм чувала да са слагали камери.Идваха си няколко пъти годишно,нямаха забележки.Носеха скъпи подаръци на жената,на внучката и,всичко беше точно.Уважаваха се взаимно.

# 12
 • Мнения: 131
Според мен говорете с адвокат какво максимално може да се направи- примерно дали тези клипове няма да ви навредят и тя примерно да заведе ответно дело за накърняване на достоинство ау.
Хората могат да се съдят за всичко- Албена Вулева беше съдила слави за поливане с бира... но трябва доър адвокат.

# 13
 • Мнения: 7
И все пак вие имате голяма вина,виждайки я,да я оставите в къщата си.
...
На интервюто отхвърлихме подобни като вашата избраница.
...
Мои познати намериха чрез агенция пенсионирана мед.сестра.
В град от 5000 човека с не знам колко хиляди цигани... за какви интервюта говорим, какви агенции? Реалният живот в дълбоката провинция е съвсем друг. В този момент за мен е много важно някой да ми каже, че имам вина за случилото се. Неоценимо!

Имаше свестни жени, но те бяха заети - едната се освобождаваше след два месеца (което си беше голям късмет) и идеята беше да избутам някак тези два месеца с въпросната персона. Ако си мислите, че с голямо въодушевление съм я наел - много се лъжете. Просто нямаше кой друг. Ако бяхте изгледали клипа внимателно щяхте да чуете как майка ми казва - "Няма кой"

Последна редакция: чт, 28 май 2020, 11:59 от cctv

# 14
 • Мнения: 11 377
Когато се обърне колата пътища много.Сега всеки може да дава съвети,но каква е реалността е друг въпрос.Все пак пробвайте с агенция.Има вариянт да дойде жена от друг град и да живее безплатно,ако имате една свободна стая.Не знам има ли форуми за дом.помощници.Така биха били полезни мнения и препоръки на др.хора.С това беззаконие у нас,никой не е защитен.Не съм оптимист по този случай.Все пак дръжте ни в течение.

Общи условия

Активация на акаунт