Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 28

• 29 600
  • 747
  •   1
Отговори
# 435
На баба Златка познавам Златена.

Как ви се струва? На мен ми е интересно и ми харесва.

Последна редакция: нд, 12 юли 2020, 12:51 от blueeyes

# 436
Да, става, по-добре е от Златина или Златана, всъщност, според мен проблемът е в началото на името "зла", оттам и "лош полъх", иначе е ясно, коренът е злат(о)

# 437
  • Пловдив
Имам ученик Златомир, познавам и Златомира.

# 438
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Злата само по себе си, навява наистина полъх на прилагателното зла. Сякаш е членувана думата. Rolling Eyes

Златка също не ми харесва. Има едно животинче от сем. Порови с това име. Страшна хитра, хищна гадина е...

Май Златина ми допада единствено с този корен. А Златомира, Златозара и т.н. съставни, особено с повторението на З хич не ми се струват удачни. Макар, че звучат по-добре от повечето модерни попадения..

# 439
А на Сърбия министърът на здравеопазването се казва Златибор.
Sunglasses

# 440
  • Пловдив
40 прекрасни български имена на цветя, които не бива да тънат в забрава:

https://ohnamama.bg/lyubopitno/40-prekrasni-bylgarski-imena-na-c … _campaign=inHouse

Някои от имената са актуални, други позабравени, някои минават към странните. Ще коментирам като във фейса, че №11 ме разсмя.

# 441
Вероника цвете ли е ? Една Вероника точно днес празнува имен ден.

# 442
# 443
От списъка Виола ми е любимо, харесвам лилаво и виолетово, обаче дали е българско име - не мисля. Дали е било разпростанено у нас преди десетилетия -не ми се вярва. Един единствен път чух Виола - в чакалнята на ортодонт бяхме, на практика не познавам жена с това име.
Детелина е хубаво и мн. рядко се среща, Сълзица пък какво цвете е?!

Номер 11 наистина е политик мастодонт Stuck Out Tongue Winking Eye

# 444
Виола като име съм го чувала сестрата на Лора, която е съпруга на Йосиф Хербст. Иначе го свързвам с музикалния инструмент, не толкова с цвете.
А към списъка бих добавила Ружа, последно май жени, родени през 50-те години на мин век съм чувала, но иметоэзвучиэсилно и красиво.

# 445
  • Пловдив
Под Сълзица може би имат предвид Момина сълза.
Виола аз също го свързвам с музикалния инструмент. Познавам една, балерина е, вече е към 50-те.

# 446
От списъка Виола ми е любимо, харесвам лилаво и виолетово, обаче дали е българско име - не мисля.
Номер 11 наистина е политик мастодонт Stuck Out Tongue Winking Eye
Аз служебно се запознах с една Виола, която обаче е германка, но в произхода си има и нещо от Африка.
Виола като име съм го чувала сестрата на Лора, която е съпруга на Йосиф Хербст. Иначе го свързвам с музикалния инструмент, не толкова с цвете.
А към списъка бих добавила Ружа, последно май жени, родени през 50-те години на мин век съм чувала, но иметоэзвучиэсилно и красиво.
Имам колежка с това име, която е кръстена на баба си. А дъщеря й Невена е кръстена на майка и.
Така че се е образувала една цветна красива верига Ружа - Невена- Ружа - Невена.

Последна редакция: вт, 14 юли 2020, 12:05 от AnMary

# 447
  • Sofia
Елзина,от фб
Ясна,от тв

Последна редакция: нд, 12 юли 2020, 23:14 от Doli

# 448
Няколко момичета познавам с името Златена, на не повече от 20-25 години.

От мен - ЕдуарТ Цветанов, колега, младо момче.

# 449
Мерка, Розка / дано не се повтарям/, от некролози, възр. жени.

Общи условия

Активация на акаунт