Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 28

• 29 605
  • 747
  •   1
Отговори
# 420
Иводара. Явно на двама души са кръщавали.

# 421
  • София
Теодора - Грета

# 422
Наскоро излезе новината, че лекоатлетът Юсеин Болт нарекъл дъщеря си Олимпия Лайтнинг, което означавало Олимпийска Светкавица. Впечатляващо!

https://www.mama24.bg/article/8794865.

# 423
Да, явно за селебритата отвъд океана Олимпия е новият фаворит. Дъщерята на Серина Уилямс също е Олимпия, по-точно Алексис Олимпия.

# 424
  • Milky way
Да, явно за селебритата отвъд океана Олимпия е новият фаворит. Дъщерята на Серина Уилямс също е Олимпия, по-точно Алексис Олимпия.
Познавам и българска Олимпия Grinning

# 425
Точно това име е много хитро, защото цялото име означава Олимпийска гръмотевична буря Olimpia Lightning Bolt, което е точно каквото е правил Зевз  според митологията. А Серена си е кръстила детето на съпругът й и на Олимпийското злато, двете й големи любови, което не знам дали е оригинално. Ако си кръстя дъщерята Долче или Шанел, а синът Луи или Гучи дали не им правя лоша услуга.

Ами не ми харесват Брайъновци и Никол, Мари, Вайълет. Имаме толкова хубави имена, които звучат интернационално, че бяма нужда да се правим на англосаксонци.

Аз познавам един Спиридон, но не го мъчат с побългарени Спиридончо Trollface Казват си му Спиро.

Рахила е библейско. Много го харесвам, може би защото имам приятелка, която се казва така и е прекрасен човек.

Последна редакция: сб, 11 юли 2020, 07:20 от Елфичка

# 426
Bolt всъщност означава мълния, гръм, т.е. детето се казва Олимпия Светкавица Гръм.😀

Покрай Олимпия се сетих за една позната българка - Темида.

# 427
Имах състудент, който не учеше, но пиеше много и от Спиридон го наричаха СпирТо.
Скрит текст:
Мисля, че не изкласи, не завърши. Защото преди 30 години студентите учеха конспекти от по 65 въпроса, вместо курсови работи от по 5 листа както днес в някои специалности.
От Фб Aлексиния Вениславова Може да е рускиня, омъжена за българин, защото името ми звучи като производно от руско.

Последна редакция: сб, 11 юли 2020, 12:21 от *Камея

# 428
Дойка Градинарова

# 429
# 430
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
То сякаш е като прилагателно, но в първият момент го прочетох като руина - нещо разрушено, останало от старо време... Не ми навява хубава асоциация.
Иначе е звучно някак, но пък с се римува с вуйна...
Абе странно си е отвсякъде...

# 431
  • Sofia
Темз Арабаджиева,влогър,от тв

# 432
  • Варна
Темз Арабаджиева,влогър,от тв

Все още не проумявам защо се казва така... От Темза ли идва, как им е хрумнало на родителите...При положение, че сестрата на Темз има съвсем нормално име, доколкото си спомням. Първоначално мислех даже, че е някакво съкращение на галено, което близки и колеги използват към нея във влогове и покрай работа, но не. Много странно.

# 433
Бижо Бакалов.

# 434
  • Най-красивата страна
Алексиния-прилича на древногръцкото Алексия,което е древногръцко и означава ,,защитничка,,.
Или на Аксиния-което също е гръцко име ,но се среща и в Русия.
Означава ,,гостоприемна,,.

Всъщност повечето често срещани имена в Русия,не са руски,а са или гръцки ,еврейски или латински-Александра,Ирина,Анастасия,Наталия,Тамара...

От днес
Злата-кръстена е на баба си Златка.Но на мен хич не ми звучи добре..

Общи условия

Активация на акаунт