Тупка ДЕКЕМВРИйско сърчице, а коремчето на мама ще започва да расте ! {тема 3/2020}

• 27 542
  • 751
  •   1
Отговори
# 525
Здравей,

Радвам се, че си добре и че всичко е наред при теб Heart
Благодаря ти за мнението, такива хора като теб са малко и доста много ме радват, пълнят душата ми с позитивизъм.
За мен всеки проблем е предизвикателство и успявам да се боря с двата свята - чуващия и нечуващия

Поздрави и успех, мамчета
Микробиологията ми излезе.....чиста като сълза - няма гъбки и бактерии.
Форевер Смайл, нали знаеш че не трябва да използваш антибиотици от групата на аминогликозидите! Тях ги използват в момента масово в АБ капки за нос и очи като Макситрол,  Тобрекс и прочие.  Никакви гентамицини. Тази група АБ са ототоксични и допълнително биха ти намалили слуха. Надявам се това твоя следящ ще отоневролог да ти го е казал. Браво на тебе обаче. Много ти се радвам,  защото живееш пълноценен живот и не си изградила комплекс от това. Такива хора като теб трябва да разбият стереотипа! Kissing Heart

# 526
Много зависи дали те осигуряват на пълната ти заплата или на някакъв минимален праг. Мен ме осигуряват на реални доходи и съответно болничният ми понякога излиза повече и от заплатата 😆 Та в такава ситуация не е проблем за майчинството Wink

Здравейте,
Имам един въпрос към работещите все още, до кога обмисляте да работите? Питам защото от началото на бременността работя от вкъщи, заради ситуацията с вируса и евентуално от другия месец ще ни викат в офиса. Но вече не мога да си представя 8ч. да съм седнала, защото почнаха жескоти болки в кръста, тоест повече време в една позиция ми е трудно да стоя. А ако си пусна болнични, дали няма да се намали след това майчинство.
Осигуряват ме на реалните доходи

# 527
Здравейте, мамчета. Днес бях за второ мнение при специалист по фетална морфология в Пловдив. Нухалната е дори повече - 3,6. В понеделник влизам в Селена за хорионбиопсия, стискайте палци. Ако има някоя минала през това, моля да пише, че ми е притеснено Sad
Милита при кой беше в Пловдив? При кой ще си в Селена?
Тази нухална нали се мери в 12 седмица после не расте ли,аз поне така си го обяснявам.Защо не пусна Пренатест? Ще ни побъркат тез доктори.
Стискам палци всичко да е наред днес.И аз ще съм в 11ч. в Селена.
Бях при Борис Стоилов в частния му кабинет, много съм доволна от прегледа, много обстоен, скъпо е, но си заслужава. В Селена пак той ще ми прави хорионбиопсията. Питах и него, и следящият ме лекар за Пренатест, но никой не ми го препоръча, не знам защо. В Хасково казаха амниоцентеза, а Стоилов каза хорионбиопсия, която предпочетох, защото амниото се прави 16 седмица, а не ми се чака до тогава. Искам тази агония да свърши. Иначе нухалната знам, че в 12 г.с се мери, не ми е ясно защо. Ти при кого ще си в Селена?

# 528
  • София
милитта, стискам палци !!! Flowers Four Leaf Clover

# 529
Връщам се от преглед, всичко с бебето е наред, за първи път пуснаха и таткото, беше много доволен.
Бебока си расте, взе ми МБ, каза, че имам леко зачервяване, но ще изчакаме резултата и ще предпише лечение.
Този път малката мърдаше, каза, че към 16 седмица ще започна да я усещам.
Имам въпрос - мислили сте за раждането, къде, при кого, как?

# 530
Милита, аз днес ходих при Кръшков в Селена.
Стана му неприятно, че трябва да коментира мнения на колеги, но той така и не ги коментира де. Гледа ме и каза, че шийката ми е скъсена 22,08 ММ е,което си е 2 см. Каза,че трябва да направим серклаж. Но първо да излекуваме гъбичките. Ставало за десет минути серклажа,после два дни трябва да лежиш и после си ходиш спокойно не се лежало.За да сме спокойни до края.
Моя мъж ме насмете,че на сто лекаря съм отишла и сега какво да правим не е ясно.Но аз предпочитам след като трима казват къса шийка да я зашием,не да тръгне да излиза и после няма връщане.
Каза да продължа да слагам 3*1 утрогестан,и 3*2 магнерот да пия.

Оф аман вече. SadCry

# 531
Милита, аз днес ходих при Кръшков в Селена.
Стана му неприятно, че трябва да коментира мнения на колеги, но той така и не ги коментира де. Гледа ме и каза, че шийката ми е скъсена 22,08 ММ е,което си е 2 см. Каза,че трябва да направим серклаж. Но първо да излекуваме гъбичките. Ставало за десет минути серклажа,после два дни трябва да лежиш и после си ходиш спокойно не се лежало.За да сме спокойни до края.
Моя мъж ме насмете,че на сто лекаря съм отишла и сега какво да правим не е ясно.Но аз предпочитам след като трима казват къса шийка да я зашием,не да тръгне да излиза и после няма връщане.
Каза да продължа да слагам 3*1 утрогестан,и 3*2 магнерот да пия.

Оф аман вече. SadCry
Охх, доста кофти ама, къде по-гадни неща има, кураж и смело напред! Кога ще го правиш серклажа? Моя мъж и той не е привърженик на много ходене по доктори, но няма как...

# 532
Милита,Изгубен стискам палци всичко да премине благополучно!

# 533
Изгубен, стискам палци всичко да е наред .На мен също ми казаха ,че може да се наложи серклаж, шийката ми беше 3,6см утре съм на преглед и ще видиме пак колко е .Но при мен по скоро иска да го направи ,защото съм с двурога матка .Въпреки ,че имам една износена бременност без серклаж и се надявам да се размина и сега с него .

# 534
Изгубен, прави го серклажа и да се приключва. Ти ако в четвърти месец си с 2 см, после бебето като стане тежко, какво ще става?! Хубавото е че няма инфекция на водите.

# 535
Момичета,здравейте. Аз съм от миналогодишните декемврийки. Виждам,че обсъждате БХС и удебелена нухална,но нямам време да изчета назад и да видя коя има проблем към момента. Аз имах сходни спънки и доста притеснения , но в крайна сметка момчето ми утре става на 6месеца. Ако мога да съм полезна, може да ми пишете ЛС. Спокойно, не винаги всичко е, както го представят 💋

# 536
  • София
Хммм, на мен днес ми измериха шийката 2,8 см. и док каза, че е супер. Thinking
Днес ми беше важен ден - излезе резултата от пренатест-а /отрицателеееен/ и минах първи преглед на ЖК.
Моята принцеса /док категорично каза, че ако има мъжки органи, щяла да ги види днес Grinning/ тежи 159 гр. !
Всичко е наред. Flowers Four Leaf Clover
Пуснахме изследвания - кръв, урина, микробиология, цитонамазка... И сега чакаме резултати.
Кръвното ми е ниско - 99/77, но нямало какво да се направи, освен да ям на често и по малко.
Ииии иска да започвам пак гадния прогестерон, с надеждата плацентата да се вдигне. Имало голям шанс и с вдигането на самата матка, тя също да се вдигне.
Фолиевата киселина каза да я спирам, а за комплексни витамини било рано.

Това е от мен.
Доки каза съвсем скоро да очаквам първите усещания, заради задната плацента.
Чувствам се много уморена, тъй като снощи не спах от напрежение, но пък тооооолкова щастлива. Relaxed Relaxed Relaxed

Последна редакция: чт, 18 юни 2020, 23:34 от rave

# 537
Изгубен , как ти мериха шийката ? Наистина трудна ситуация . Един казва едно , друг , друго . Но щом се налага , нека направят каквото е необходимо , за да сте спокойни .

Милита , много стиснати палци 🤞

Рейвче , чудесни новини ... все така да върви госпожицата . От пренатеста не разбра ли пола със сигурност ?

Последна редакция: чт, 18 юни 2020, 14:13 от *Мери*

# 538
Хммм, на мен днес ми измериха шийката 2,8 см. и док каза, че е супер. Thinking
Днес ми беше важен ден - излезе резултата от пренатест-а /отрицателеееен/ и минах първи преглед на ЖК.
Моята принцеса /док категорично каза, че ако има мъжки органи, щяла да ги види днес Grinning/ тежи 159 гр. !
Всичко е наред. Flowers Four Leaf Clover
Пуснахме изследвания - кръв, урина, микробиология, цитонамазка... И сега чакаме резултати.
Кръвното ми е ниско - 99/77, но нямало какво да се направи, освен да ям на често и по малко.
Ииии ще започвам пак гадния прогестерон, с надеждата плацентата да се вдигне.
Фолиевата киселина каза да я спирам, а за комплексни витамини било рано.

Това е от мен.
Доки каза съвсем скоро да очаквам първите усещания, заради задната плацента.
Чувствам се много уморена, тъй като снощи не спах от напрежение, но пък тооооолкова щастлива. Relaxed Relaxed Relaxed

Rave, аз съм с кръвно 90 на 60откакро се помня, не мисля,че има повод за притеснение. Честито за хубавите новини!

# 539
  • София
Мери, не, пуснах тест само за заболяванията, без пол... Че беше по-евтино.
криста, благодаря. Flowers Cherry Blossom
Обаче сега излязоха някои неща и в съчетание с това кръвно, може би обясняват зверската умора, която усещам постоянно... - хемоглобин - 109,
еритроцити - 3,52 и хематокрит - 0,31.
Ама ще изчакам да излезе всичко и ще пратя на док да коментира...

Общи условия

Активация на акаунт