Бързи здравословни въпроси и отговори – 26

• 33 632
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Вчера ядох таратор с орехи, но явно е останала част от черупката, защото я "сдъвках" доста агресивно. Заболя ме веднага, днес още ме боли докато ям и пия. Мисля, че няма счупено. Чудя се да чакам ли да мине или директно да ходя на зъболекар?
изчакай, аз така зверски си захапах четката за зъби. Стиснах силно и се травмираха зъбите. Държа ме няколко дни преди да отпусне.

# 76
  • Перник
Някой с коментар относно добавките за пречистване на черен дроб? На пазара има много, но ми се иска да чуя мнение на някой ползвал нещо от тях.

# 77
  • Пеликания
При почистване на ухо от УНГ след това има ли дискомфорт?

# 78
  • Бургас
При почистване на ухо от УНГ след това има ли дискомфорт?
На сина ми са чистили ухо,на приятеля ми също.Детето не го боля,но приятелят ми имаше болки,обаче е магаре упорито,търпял е до последно болно ухо,щом ми каза,го замъкнах посред нощите на УНГ,платено.Отидохме със силни болки,може би ако навреме бяхме отишли,нямаше да има.С малкия нямаше проблеми.
Само за запушване или за възпаление става въпрос?

# 79
  • Пеликания
По-точно за просто профилактично почистване. Няма никакви болки или оплаквания, но УНГ каза, че трябва да се почисти. Мен ме интересува след процедурата дали има дискомфорт или всичко ще е както преди това.

# 80
  • Бургас
Не би трябвало да има.На сина чистиха ухото с една огрооомна спринцовка май с физиологичен разтвор(няма игла),изобщо не го боля.
На приятеля с някаква машина,охкаше,но отидохме с много силни болки,вече не е можел да търпи,чак тогава ми каза.И пак сравнително бързо му мина,с аналгин и няколко дни с капки...

# 81
Няма дискомфорт след ушна промивка.

# 82
След промивка няма дискомфорт. Даже бих казала, че се чувства едно облекчение.
Когато се стигне до почистване с вакуум, под микроскоп, тогава е болезнено. Но както сподели и Мария Иванова, това е при възпаление и се извършва в УНГ клиника/отделение. В кабинетите няма такава апаратура.

# 83
  • Бургас
Има в някои кабинети вакуум,така чистиха ухото на приятеля ми.Позаболя го,но нямахме избор,не можеше да търпи,а лекарят прецени,че само с промивка няма да стане.Беше в частна клиника наистина,с добре обурудван кабинет и УНГ дежурен лекар на повикване.

# 84
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Вчера земна пчела ужили детето между устната и носа.
Поду се ужасно в рамките на половин час, беше на лекар.
Изписаха фенистил капки и хидрокортизон.

Снощи дадах капките и 2/3 от отокът спадна.
Сега е още отекло.
Може ли само с капките да спадне или трябва и кортизона да мажа? Не ми се искаше 😒

Детето се притеснява как изглежда 😔

# 85
Урбазон защо не сложиха?!

# 86
  • Бургас
Да,Урбазон (метилпреднизолон) се слага в такъв случай мускулно или дори венозно.

# 87
Не знам.
Аз не бях с него, мъжът ми го закара.

Горната устна и бузите към очите са подути,  вчера носът беше свободен, сега май леко е отекъл. Току-що стана и го оставих да закуси.

Ако съдя по листа, който са дали, лекарката е българка, но явно се придържа към тукашните препоръки.

Едит: сложих кортизона, едната ноздра беше запушена 😒

Последна редакция: пн, 15 юни 2020, 09:09 от asyalein

# 88
  • Бургас
Ако продължава да се подува,да отича,търсете спешна помощ.
Ако имате достъп до личен лекар,още сега отидете.

# 89
Вчера беше в спешното.
Подуването се мести.

Понеже никога не съм имала подобен проблем и ми е трудно да преценя 😒

След колко време горе-долу да очаквам да изчезне?
3 пъти на ден давам фенистил капки.

Едит: обадих се на педиатъра: 2-3 дена трябвало да наблюдавам, било нормално да се мести отокът... 🤨 да съм правела снимки и ако се влоши след тези 2-3 дена, тогава да ходя.

Сега ще го сложа на антихистаминова диета.

Последна редакция: пн, 15 юни 2020, 11:24 от asyalein

Общи условия

Активация на акаунт