Отговори
# 555
Разбира се че педиатърката ми каза да ги редувам ,дано има ефект :/

# 556
Здравейте мами
И аз да се впиша като родила нормално на 26.06
Бебчо Едис - 3100, 51 см.
За сега се кърмим само с коластра доколкото може че са ми вдлъбнати зърната
Стимулирам ги с помпа доизцеждам
Дано ми тръгне и кърмата тия дни...

# 557
Добър ден мами! На 1.07 правим един месец с бебе Елена. Предстои даване на капки с витамин К. Никаде няма в наличност някоя от вас има ли

# 558
Привет!
Ние почнахме НЕ акането 🥺
Напъни, Напъни и нищооо, но ако успее е като за цял ден! Знам, че кърмените бебета усвояват кърмата на 100% през 2 ри месец. Дайте и вие мнение! Ние още се храним като...къде чрез 2 часа, час и половина, нощите....
Как да увелича тая кърма 🤷♀

# 559
Maria_nna, кърмата се увеличава с много вода. Кърмените бебета се счита за нормално да се изходят до 3 дни.

Sev89, честита радост!

# 560
  • София
Мариана, можеш да пробваш и с този чай:
Освен, че помага при стимулирането на кърмата, успокоява и бебешките коремчета.

Сев, честито бебче! Да ви е живо и здраво, да папа и да слушка! И аз съм с плоски зърна, но по време на кърмене успяваме да оформим зърна за сукане. Помпата също много помага. Днес на нас ни е 7 ми ден и имам повече кърма от вчера. Не се отказвай! Стискам палци!

# 561
Добър ден мами! На 1.07 правим един месец с бебе Елена. Предстои даване на капки с витамин К. Никаде няма в наличност някоя от вас има ли

Няма го вит. К. На нас педиатърката ни даде, като една мама й то е дала.

# 562
Привет!
Ние почнахме НЕ акането 🥺
Напъни, Напъни и нищооо, но ако успее е като за цял ден! Знам, че кърмените бебета усвояват кърмата на 100% през 2 ри месец. Дайте и вие мнение! Ние още се храним като...къде чрез 2 часа, час и половина, нощите....
Как да увелича тая кърма 🤷♀

Привет, момичета!

Ние този период с чистия памперс го минахме и приключи едва преди седмица, когато сменихме млякото на НАН H.A. Беше много мъчително за бебка и на 4-тия ден и правихме клизма. Ползвахме по половин доза на бебешката Мелилакс. Това беше единствената причина да минем на този НАН. Вие каква ползвате?
Храненето ни е комбинирано, понеже също не ми достига кърмата. Последните няколко дни си хапвам много копър (Не повече, а много Grinning) . Определено има разлика, но пак не е достатъчно. На мен друго не ми е помогнало.
Не съм писала от много време (Откакто ни изписаха, времето не стига за никъде)  сега имах време да разгледам темата и видях, че сме родили на една дата с Maria_nna, Ommm и Irina Jolie. Blush

# 563
За тези, които мислят, че кърмата не им стига има тема за кърменето. Питайте там да ви насочат или се обърнете към консултант. Дохранването с АМ е нож с две остриета и много бързо може да ви прецака цялото кърмене.

# 564
Аз ползвам ето този  чай на Билкова аптека, чай за кърмачка. засега ми помага много повече от чай на Хипп[url][

# 565
[По отношение на кърмата първо трябва много течности- вода,чай,айряни. Трябва да се храните и да спите, и най-,важното е да редувате гърдитена хранене. През 3 часа бебетп трябва да яде, 7 яденета като през ноща гледайте да има пауза от 5 часа поне за да му почива стомаха. Вода също може да давата особено в тия жеги. Това са съветите на  моята педиатърка и нямам проблеми за сега.

# 566
Ама моля ви се, къде ги има тези бебета, които се хранят на 3 часа и имат нощна пауза от 5 часа. Вече 1 година не мога да срещна такова бебе. Масово майките се мъчат да слушат, тези остарели съвети и масово си прецакват кърменето. Консултантите по кърмене, има лицензирани и това им е работата( Хедра е една от тях) изобщо не препоръчват това кърмене под час и нощни паузи. Препоръчват също да се предлагат и двете гърди на кърмене. Не препоръчват използването на помпа(освен при необходимост), защото може да се стигне до хиперлактация.
Извинявайте, че се включвам в темата ви, но ми излиза и чета и много се ядосвам на такива изказвания на уж лекари, на които трябва да се има доверие, а в повечето случаи става така, че на края на месеца кърмата магически спира.

# 567
Аз бях с помпа и съжалявам...кърмат ми не беше хранителна..и сега изцяло на АМ. Но трябва да св опита

# 568
Няма нехранителна кърма, що за безумие

# 569
  • Plovdiv, Bulgaria
Ох, и аз искам да спи по 5ч вечер и да яде на 3 през останалото време, ама моето дете е решило съвсем друго 😁
Иначе съня със сигурност е важен, не само за кърмата.. Ама с новородено също са единици хората, които успяват да имат качествен нощен сън.
А ако има в картинката и още деца, имащи нужда от внимание, положението става още по-весело 😁

Моята Габи яде на час-час и половина, рядко през деня на 2, вечер прави една по-дълга пауза от 3ч и после всичко пак е през час-два. Нямам време почти за нищо, мъка ми е голяма, ама стискам зъби, щото иначе пък си качва детето. За няма и месец е +1кг и вече е 3300, изписаха я 2340 Simple Smile
Чакам я уж да заякне и за да почне да хапва по повече, на по рядко, надявам се това да стане скоро 😁
И тя не ака всеки ден, но аз знам, че за кърмените бебета това не е проблем.

Последна редакция: пн, 29 юни 2020, 01:03 от christiana_

Общи условия

Активация на акаунт