Както вече се видя, ОСМИ клас ще свършим от дома

• 30 111
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
Ей, колко хубаво зазвуча ехото: “Бъди шастлива, Ани!” — като филма ... Присъединявам се и аз, макар и рано сутринта да И честитих!

# 181
Ани, да си здрава! Всичките ти инициативи да са ти полезни!

Моля, ако сте били на морето (нашето) да споделите как е там - има ли изгледи за хора, ще отварят ли ресторанти, сергийки, атракции. Синът ми твърди, че без тези неща нямало смисъл... Аз мисля и иначе, но....
По-минслия уикенд Созопол беше пълен с туристи, и според броя на някои вече пълни ресторанти си мисля, че някои са вече почиващи, а не само уикенд- туристи. Имаше и няколко отворени магазинчета в Стария град. По- предната седмица в Приморско се виждаше, че  се подготвят за сезона. А Бургас плажът е естествено отдавна пълен с плажуващи.

# 182
  • София
Ани, Спунк, Сънчо, бъдете живи и здрави! Много положителни емоции пожелавам и нека ви се сбъднат нещата, за които душата жадува!
Пожелавам също така да се видим скоро на живо Hug

# 183
  • София
Ани, честит рожден ден! Бъди здрава, обичана, щастлива, и нека всички твои начинания се увенчаят с успех!
Да е жива и здрава мъничката Мартеа, да расте щастлива и успешна!

# 184
  • София
Честит рожден ден, Ани! Любов, щастие и късмет!
ЧРД и на малкото близначе на Мартеа!

# 185
  • Sofia
Стоплящо сърцето начало на помрачената ми утрин! Благодаря ви от сърце за пожеланията и хубавите думи Revolving Hearts Слънчевата е права май - особена порода е близнакът, а ние в къщи сме двама (и ММ). Аз по принцип не обичам еуфорията около рождените дни, особено собствени и понеже неговият е 4 дни преди моя, той отнася цялото празнуване. Вчера се насладих на спокоен с нищо по различен ден, но тази сутрин осъмнах с новината, че в градината на малките ми племенички има COVID 19 - 3 положителни проби на хора от персонала, едната в съседната до нашата група, с която играят всеки ден на една площадка, а вчера следобяд бяха и с обща госпожа. Аз станах рано, за да ходя при баща си, но днес ще отложа, за да гледам малките - помолили са от градината, който може, да не води децата. Даже започнах да се притеснявам, че в петък бях при него, а аз съм постоянно контактна с племеничките и сестра ми Confounded
През уикенда бяхме в Банско - там все едно, че не са чували за вируса - ние ги пазим, не се ръкуваме, не се целуваме, а масово в никой магазин не правят проблем, ако си без маска, дори и в аптеката (дозаторът с дезинфектант на входа не работеше)!!! В ресторантите и помен няма от притеснение някакво...
Нашата кумица (проверих дали така се нарича) работи в М-во на земеделието, а кумецът работи с моя мъж, даже вчера сутринта с една кола отидоха на работа. Снощи излезе резултат на PCR теста ѝ - отрицателен.
В градината не знам с какви тестове са установени тия полижителни проби. Надявам се да внесат яснота.

Не ме е страх от самия вирус (освен за възрастния ми баща), но много ме е страх да не затегнат мерките пак Confounded

Мартеа, след този мрачен пост, да пожелая на малкото мартейче да е здрава, щастлива и безгрижна. Да бъде старателна и ученолюбива като кака си и да постига успехите в живота с лекота Kissing Smiling Eyes

# 186
Нещо, което намерих тази сутрин във Фейсбук и много ми хареса. За рускоговорящите , но мисля, че е разбираемо за всички.Първо го пуснах в седмокласната тема, за подкрепа. А тук, нека да е специален поздрав за вчерашните празнуващи, на първо място, но и за всички вас!

# 187
  • В средата на времето
Ани, по-рано днес, четох в темата за ковид за установени 3 положителни проби в детска градина, но не разбрах в кой град. Явно за вашата е ставало дума. Дано се излекуват жените и дано да няма заразени дечица!

# 188
Светкавица, чудесно е и стихотворението, и  това, че си го пуснала на родителите на седми клас.  Миналата година всички се развълнувахме и аз също се заразих от една майка, която беше написала писмо до детето си и му го беше дала броени дни преди матурите. Това ме провокира и аз да направя същото: писах и плаках, а накрая и тийнът беше много развълнуван... За съжаление — сега всичко сме забравили — най-вече аз. Продължавам да намилам ... Май имам нужда от професионална помощ. Ако има  специалист във форума - да се разкрие, за да си запиша час.

# 189
Всичко най-хубаво и желано да им се случи на Ани и малката девойка на Мартея!
Много мило стихотворение. Аз откакто хванах моята девойка колко безочливо лъже, не изпитвам нищо мило към нея. Няма ги вече малките, невинни дечица.

# 190
Сафрон, нормално е, за нас е ясно колко по-различен от нашия живот ще имат децата. И, без да знаем, дали в този бъдещ живот ще се ценят умения, подобни на онези, които днес предпоставят успех, натискаме с цел да ги подпомогнем според силите си. Правим го заради тях. Отвсякъде ги облъчват с внушенията на житейския стил Хакуна Матата. Самите те виждат кои просперират - децата на господата.... Обобщавайки, не се кори. Всички сме в еднакъв филм. Сега е моментът да трупат - знания, умения, да градят характер. Изпуснем ли момента, няма да имаме покой заради дезертьорството си.

# 191
  • Там, където мечтите се сбъдват
Много мило стихотворение. Аз откакто хванах моята девойка колко безочливо лъже, не изпитвам нищо мило към нея. Няма ги вече малките, невинни дечица.

Ох, Филифьонка....често децата лъжат за да не ни разочароват и не осъзнават, че лъжат най-вече себе си. Дано е фаза, от която бързо да излезете!

# 192
Децата лъжат, заради страха от реакцията ни.

Аз през ваканцията намерих в един шкаф няколко сандвича, увити във фолио и сложени в плик, ама мухълът проникнал през плика чак.В този шкаф имах две нови, неизползвани раници с етикети/ малко сме маниаци у дома на тази тема/ и нямаше защо да го отварям често.А всеки ден ми казваше колко му е харесал сандвичът .Пари не съм давала , когато си носи сандвич.

Оказа се, че въпреки общото ни разбиране за здравословно хранене, просто го е срам и толкова. Отнасял подигравки за тези сандвичи и не искал.А като не си купувал, просто обяснявал на другите, че не е гладен или че предпочита разходка пред това да чака опашка.Питах го, защо поне не го е изхвърлил или да го даде на някое животно на улицата.Забравял и после у дома не смеел да го хвърли в кофата.

Лъжа, ама продиктувана от преса в неговите представи.
Друго- на контролно по математика обявява, че има 5 и се радва/Ние сме с ниска летва и 5 е хубава оценка у дома/ Гледам контролното после- 4.50. Ами не е хубаво така, нищо, че пак е мн. добър, но е много различно /Ако беше 5.50, разбира се, нямаше да придирям, че е казал 6/Да си беше казал, аз и за ниски оценки не се карам, карам се за мързел и за ненаписани домашни.

Друг случай- учи руски до 7 клас. Има оценки 6, 2. Питам го на какво е тази 2- обяснява-/ най-лесният падеж/ Водя го на консултации, явно не схваща детето. Госпожата- Знаете ли, много съм доволна има 6 на изпитване. Аз- Да, ама има и 2, затова го водя на консултация/ беше още в малките класове/Тя- Аааа, тук съмкатегорична, казала съм-три пъти без домашно - 2. Онуй прави невинен поглед и рови усърдно с маратонката в паркета. Оттам ни остана лаф в семейството"Какво стана с предложния падеж?"

Да, лъжат децата, но често защото ние не осъзнаваме колко е болезнено за тях да ни разочароват и да противопоставят своите виждания за нещата.

# 193
  • София

И малките дечица пробват разни поведения и чакат да видят какво ще стане. А нашите 15-годишни не са зрели личности, още има какво да научат и са длъжни да учат.
Аз продължавам да си повтарям, че е нужно снизхождение, търпение, личен пример и много обич🤗

# 194
Светкавица, много вярно написано за децата и лъжите! При мен обаче не минава този номер. Научил си е урока, че от всички дивотии, които може да сътвори, направо побеснявам заради лъжа! Лъгал ме е няколко пъти в малките класове. Научи си урока и сега ако нещо не му харесва си казва директно. Спестява много мъки и за двама ни. Освен това все още смята, че знам всичко (докладвано ми е вече) и не си прави експерименти Grinning
Честито на всички празнуващи, бъдете здрави (не празнуващите също) Hug

Общи условия

Активация на акаунт