Както вече се видя, ОСМИ клас ще свършим от дома

• 30 113
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
  • В средата на времето
Също съм на мнение, че повечето лъжи се казват от страх, страх от някаква въображаема, силна реакция от наша страна. Дори и да няма повод за подобни страхове, те пак изплуват на повърхността.
Светкавица, усмихна ме със закръгляните нагоре оценки от твоето дете, защото моя син го прави същото. Ако има 4,50 за него си е 5 и толкова. Яростно се съпротивлява като се опитам да му обясня, че не е едно и също. Ако го питаш - седми клас е завършил с 6, нищо че има 3 петици в свидетелството. Simple Smile Според тази самозаблуда я гради с цел повишаване на собственото самочувствие и самооценка.

# 196
  • нейде там, където ....
Честити да сте, пораснали момичета! От всичко хубаво - по много да имате и достатъчно пари - за всичко останало! Слънчево и безоблачно да е детството и на малката девойка на мартеа!

# 197
  • София
Ани, много неприятно е това с Ковид-а в детската градина. Така си представям да изглеждат нещата и през предстоящата година, за див мой ужас. Ковид-а ще е по петите ни и ще ни изненадва в най-неподходящи моменти. 2-3 заразени в училище и ето ти пак вкъщи и онлайн обучение, дори и да започнат нормално през септември. Затова и отложих лагера в Австрия за догодина. Не мога да я мисля дали няма да я карантинират в Австрия или някоя друга страна по пътя. Доколкото знам, децата от СМГ са се отказали и точно нашата дата 10 август няма да се състои.
Сега тревожно следя гърците, тъй като и там се покачват бройките отново, а сме запланували почивка след 25.06 и не искам да я отлагам. На Черноморието не ми се ходи, въпреки призивите за спасяване на беге туризма. Бетон и жълта вода не искам. По-добре да си остана вкъщи на дивана.

# 198
Моето излъга, защото знае, че няма да я пусна някъде, ако ми отговори. Разчиташе, че няма да питам баща й, с когото не държа да си комуникирам. Отделно вчера говорихме и твърди, че не съм я питала това, за което ме излъга. Отделно изпадна в истерия, че съм я спряла в последния момент, пък тя си направила плановете.
Иначе за оценките, те върдо вярват, че 4.50 и 5 е едно и също. Аз моята не мога да я убедя, че има разлика. Имахе и драма, че са й писали Мн. добър 5.47, вместо Отличен 5.50.

# 199
Светкавица, благодаря! Разчувства ме и отново се замислих, колко взискателна и направо лоша майка съм понякога. Но и аз трудно приемам лъжи и мързел! Все пак всичко правим в името на доброто и успеха на детето. .Rolling Eyes
Иначе и според набора 4.50 си е абсолютна петица, а 5.50 си е направо пълен отличен и все аз съм кривата, като не съм доволна. Smirk

Ани, изключително неприятна ситуация, но съм сигурна, че никое от децата няма да е заразено, поне не и от тези учителки. Някак прекалено рано ми се струва, те за 3-4 дни да са станали активен извор на заразата, ако тя идва от посещението им в Сърница.

Последна редакция: ср, 10 юни 2020, 11:34 от 6tiplio

# 200
Момичета, чета ви, понякога пропускам ден-два, но се опитвам да изчета всичко впоследствие.
Рядко пиша, но не мога да не се включа да поздравя Ани на патерица, а също и Спунк, и Сънчо, и момиченцето на Мартеа, въобще всички близнаци (и аз съм в групата, но по-късно).
Пожелавам най-вече здраве, усмихнати лица и щастливи сърчица!
При мен - нищо интересно. Ходя си на работа, пазя се, щерката приключва с класните и изпитванията (малко пародия на образованието ми се вижда, има шестици, ама какво знае ????), внучката - на градина.
Дано да отшуми, да се самоограничи по някакъв начин този вирус, че вече ми дотяга, а не съм по принцип от притиснителните.

# 201
Светкавичке, много хубаво, благодаря за споделеното!
За лъжите и децата. От много малки им повтарям, че искам да сме честни един с друг, мисля , че не ме лъжат или дори и да са хитрували определено не е било за нещо значително. Сега и на малчо повтарям, че предпочитам да чуя най-трудната истина пред най-красивата лъжа, съответно, когато са били честни съм го оценявала и подхождала с разбиране.
За оценките и стотните, всички май твърдо си вярват, че 5,50 си е все едно 6,00. Даже вчера девойката като ми каза, че има 5 по френски специално влязох да погледна в Школо колко е, защото класната им нанася до стотни оценката. Е, беше 5,10, съгласих се, че си е 5  Simple Smile
Филифльонка, трудна е комуникаците в тази възраст. Кураж Евгени!
Вчера имахме разговор с дъщеря ми, който ме вкара в размисли. Имат проблем с учителката по математика. Големи разминавания между начина на преподаване и изискванията към децата.Държи се и грубо към децата на моменти. Повечето деца, които имат отлични и много добри оценки ходят на учител. Моята дъщеря е за 5 и малко отгоре даже, което смятам, че принципно е хубава оценка, защото тя няма специални интереси в математиката, но някак винаги и се е отдавала. Та вчера и предложих ако иска да взима уроци по 1 час седмично, но тя категорично ми отказа с думите" Не е нормално да научавам уроците си извън училище, искам да ми се случва там. Аз разбирам прилично математиката и слушам в час, затова не е честно да търся помощ отвън за нещо,с което трябва де се справя в училище".Колко е права наистина и каква нелепост е да си доучват с помощ материала, който трябва да е достъпен за всички деца. Angry

Последна редакция: ср, 10 юни 2020, 14:51 от Rady

# 202
  • Пловдив
Честити да сте момичета! Аз също бях рожденичка на 07.06. Пожелавам на всички да сте здрави и дано по-скоро отмине притеснението с този вирус, за да си пътешестваме на воля!
Светкавица много ми хареса, благодаря и аз!

# 203
viara_iv, честита да си! Здрава, щастлива и успешна! Наистина много близнаци в уютната ни тема. Sparkling Heart

# 204
  • В средата на времето
viara_iv, да си жива и здрава! Flowers Rose Пожелавам ти поне една сбъдната мечат до следващия рожден ден! Simple Smile

Много са близнаците, да, като сметнем и че са минимум по двама в тяло, става една доста прилична агитка. Simple Smile

Едит-вам се - ще ми е любопитно да се преброим зодиакално, за да видя коя зодия най-често се среща сред списващите тук. Simple Smile

Последна редакция: ср, 10 юни 2020, 14:40 от Izida

# 205
viara_iv, и от мен - близнак( надявам се да сме само двама, но и повече се намират при мен по повод) Joy най - добри пожелания, в този смисъл - да си много щастлива и в мир със себе си! (с колкото сте в твоя случай)🌹🌹🌹

# 206
  • Sofia
viara_iv, честита да си и ти на патерица! silver pearl Revolving Hearts Още една съфорумка беше на 7-ми, но реших да не я издавам аз Wink

Много сме телците и близнаците, защото сме правени лятото (юли и август) Wink Другата такава вълна е с девите - те пък са Коледни бебета. Поне такава е моята теория де Grin Izida, близнаците се познаваме по социалната активност Laughing

jenap, аз още се ослушвам с плащането на Австрийския лагер. От една страна много ми се иска да отиде, а и той чака с нетърпение, от друга - с тази несигурна обстановка, направо не знам какво ще е положението към август месец. Ще видим дали и дата 20 август няма да отпадне Sad

За лъжите си говорите... Наборът през живота си не ни е излъгал за нищо, но малката....от малка я хващам  в лъжи за най-безобидни неща. Никой не ѝ се кара, не знам защо го прави. Говорим, обяснявам, аз повече се карам, че ме лъже, отколкото за нещото, което е скрила. Направо се плаша какъв пубертет ни чака...

Последна редакция: ср, 10 юни 2020, 15:49 от aniK

# 207
Благодаря, момичета, за пожеланията!
viara_iv, честит празник и на теб! Винаги желая  здраве и щастие, защото го пожелавам от сърце, а не като клише. Човек като има усещането за двете, има всичко.

Ние изкарахме особен юбилей, много различен и много приятен. Вместо ние да каним гости, отидохме на гости на най-добрата приятелка на дъщеря ми, дете на наши приятели, които карат карнтината от 13 март на вилата си в едно село. Стояхме само навън на поляната, фантастично си изкарахме, задушевно и приятно, въпреки смръщеното време и тесния кръг на компанията. Все повече ми харесват такива празненства, за радост и юбилярката е щастлива.

За преброяването - Водолей.
С Близнаците сме си страшна партия по принцип в живота.
Най-много приятелки имам Близнаци и Телци. Дъщерите ми са Телец и Близнаци, така е решила съдбата Simple Smile

За лъжите - малката лъже на поразия. Най-вече от страх да не й се скараме, а мен я хващам да ме лъже и от страх да не се притеснявам за нещо. Аз съм от майките с висока степен на тревожност по принцип, явно детето си го е уловило това и лъжата й е механизъм в посока по-малко стрес за мама.
Голямата е лъгала по-рядко през годините.

# 208
  • София
Явно набор 2010 са си лъжци. Joy И моят обича да увърта и изопачава. Винаги го хващам и много говорим, но на следващия път го прави отново. И ме гледа непоколебимо с едни честни сини очи.... Даже се ядосва и пуска театрална сълза, когато не му вярвам.
Наборката, както съм казвала, беше чудесно дете. Не съм имала никакви проблеми с нея. Сега е малко калпав пубертет, но не ме лъже или поне аз не съм я хващала. Знае, че може да ми каже всичко и го прави засега.
Аз съм от Телците в темата. Blush

# 209
  • София
viara_iv, Hug много хубави хора се раждаме на датата. Веднага да си признава коя е третата.
Значи телците и близнаците по почивки сме заченати и затова все натам ни влече. Joy

Ани, в 50 ОДЗ ли са децата? И моите бяха там. Много хубава градина беше, сега не зная така ли е.

Колкото и да не ни се иска, послъгват децата или поне удобно премълчават. Едни - повече, едни - по-малко.
То и аз крия от майка ми някои неща, но мотивите ми вече са други.

Общи условия

Активация на акаунт