Както вече се видя, ОСМИ клас ще свършим от дома

• 30 125
  • 745
  •   1
Отговори
# 255
+1 осмокрак Laughing видно и от името...общо 4 до този момент
Наборът лъв - изключително спокойствие, непукизъм и самочувствие. Наскоро пред приятелка, която тази година е със седмокласник, заяви, че е бил абсолютно сигурен, че ще влезе където иска и затова е бил много спокоен. Де и аз да бях толкова сигурна... Малчо и той е лъвче, но е доста различен в емоциите си.

# 256
  • София
Мдаа аз съм "правена" на почивка и е трябвало да се родя на 24. май. Избързала съм да се появя докато баща ми е бил в командировка, за да има какво да му натяква майка ми цял живот 😁 И така съм влязла в групата на телетата.
Наборката е много бъзлива, за моя изненада е възприела тактиката да каже истината възможно най-бърже и да не се измъчва дълго време в страхове.
Малкият е от "честните сини очи", нищо че е реколта 2008. Хем лъже без да му мигне синьото око, хем си вярва, хем е революционер и се опитва да ме накара на черното да кажа бяло. Аз не мога да се доредя да му се скарам за лъжите, защото започваме спор, че нещата са именно такива каквито той ги вижда и представя и че всъщност лъжкинята съм била аз. Позовава се на стари случки (помни като слон), на еднократни и инцидентни правила и накрая ме заболява главата и се оттеглам първа. В същото време е голям педант на тема правила (не знам има ли друго дете, което се съобразява с правилата 12+ за филми и игри) и яростно ги отстоява. Ако нямаше говорен дефект, щях да го агитирам да стане адвокат 😉. Отказвам да поема каквато и да е отговорност за поведението му. Метнал се е на майка ми и толкоз. Омръзна ми да ми разиграват театри ту тя на 82г., ту той на 12.

# 257
  • В средата на времето
Имам един въпрос, знам, че се дискутираше в темата преди време, но не мога да го открия къде - оценката по Английски език (в нашия случай) ИУЧ в 8-ми клас влиза ли в дипломата? Изобщо вписва ли се някъде?

# 258
  • Там, където мечтите се сбъдват
Имам един въпрос, знам, че се дискутираше в темата преди време, но не мога да го открия къде - оценката по Английски език (в нашия случай) ИУЧ в 8-ми клас влиза ли в дипломата? Изобщо вписва ли се някъде?

Влиза в свидетелството за завършване на Първи гимназиален етап. Обаче за по-сигурно трябва да се намери наредбата за първи и втори гимназиален етап.

# 259
  • Там, където мечтите се сбъдват
"§ 2. В чл. 29, ал. 7 се добавя изречение второ: „Окончателните
оценки от удостоверението за първи гимназиален етап се посочват и в
дипломата за средно образование, като задължително се вписва и
номерът на удостоверението."

# 260
  • София
Май само се вписват в дипломата, но не влизат в изчисляване на успеха🤔

# 261
  • Sofia
Аз съм запомнила, че оценките от 8ми и 9ти клас за нищо не ни трябват, но не му казвам Laughing То не се знае и дали след две години няма да потрябват.
Няма ли оценки от ДЗИ вече?! Мами, да се похвалите Hands Plus1

# 262
И от 10-ти 😉

# 263
  • София
И аз мисля,че оценките от 8-10 клас не участват при изчисляване на дипломата,а само се вписват в нея.
Обаче като aniK си мълча,да не вземе да се разпусне личният състав. Wink
Имахме родителска среща,онлайн разбира се.Очаквах освен класната и други учители да се включат.Уви!
Обаче класната я похвали и съм доволна.

Последна редакция: чт, 11 юни 2020, 23:56 от Ali97

# 264
  • София

Няма ли оценки от ДЗИ вече?! Мами, да се похвалите Hands Plus1
Няма още. В заповедта пише, че до 15 юни трябва да ги публикуват. Да видим кога ще ни изненадат.

# 265
  • София
Хайде, скоро мамите на дванадесетокласници да се похвалят с резултати и желан прием 🤗 Предвиждам да е утре Wink

Аз също съм партизанин за това, че не влизат в дипломата, не че някой ми се връзва.

# 266
  • София
Не подценявайте УРС (ученическата разузнавателна служба). Отдавна децата не разчитат на инфо само от родителите за тези неща. Wink

# 267
  • Sofia
Аз не знам дали и другите са така, но моят син, ако аз не го накарам, нищо училищно не обсъжда със съучениците-приятели. Изключвам онзи чат, в който през 5 реда се питат какво имаме за домашно и една устойчива девойка им отговаря търпеливо, че даже им го и праща написано да четат, който няма. Обаче с най-добрия си приятел (съсед по чин), с който са нон-стоп на чата, с приятелка от съседен клас, с която имат общи интереси, си говорят за всичко друго, но не и за училище. Питам А.по коя тема е писал или как се е справил на котролното - не знам, не сме говорили. Питам И.в съседния клас докъде са по немски, как ще ги изпитват - не знам... Laughing Добре, че е сговорчив (не винаги Wink ) и казва "кажи сега, какво да питам, какво те интересува" и прави проучването.

До края на деня все ще ги изкарат тия оценки от ДЗИ-то - убийствено е чакането.

# 268
  • София
Хахаха, Ани, и моето дете е същото. Даже вече спря да ми отговаря с "не знам", а с " Да не мислиш, че за училище си говорим". Но иначе прави проучвания, когато побеснея, че все нещо не е разбрал и не е чул. Не сред учениците, разбира се! Най-често задава въпроси на една от госпожите, която обикновено е осведомена по разни въпроси, по стечение на обстоятелствата.

# 269
  • В средата на времето
Моят вчера се опитваше да ме убеди устойчиво, че точно тази оценка няма да му влиза в дипломата и пак ме ядоса. И въпроси към класния е имало за същото. Той ги е успокоил, че не влиза и моят е "пей сърце". Чак се засегна, че питам в бг-мама - как съм могла да не вярвам на класния му, тук повече ли разбирали от него?! Не знае, че тук се разбира от всичко и се знае много.
Иначе онзи ден ми каза, че искал да продължи с ученето в Швеция или Дания. Не знае още какво де, но пък се е ориентирал къде.Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт