Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 29

• 32 527
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
Имаш проблем с инсулина - правиш хипогликемия на 120мин. Захарта не трябва да пада под около 3,9
Нужна ти е смяна на начина на хранене, без значени какво ще ти каже доктора.

# 121
Имаш проблем с инсулина - правиш хипогликемия на 120мин. Захарта не трябва да пада под около 3,9
Нужна ти е смяна на начина на хранене, без значени какво ще ти каже доктора.
А става ли въпрос за ИР? Храня се балансирано, 2 дни в седмицата вх и то леща най- често. От около месец съм изключила всичко, което е свързано с тесто, захар, пакетирани храни, картофи, газирано.

# 122
Според мен, категорично да. Лещата не е подходяща храна при проблеми с инсулина, а няколко месеца при това не изцяло изчистено хранене, няма да доведат до значително подобрение, често и никакво, само леко забавят развитието.

# 123
Според мен, категорично да. Лещата не е подходяща храна при проблеми с инсулина, а няколко месеца при това не изцяло изчистено хранене, няма да доведат до значително подобрение, често и никакво, само леко забавят развитието.
Много съм ви благодарна, доста се изплаших.. Значи следва пълно премахване на въглехидрати след разговора с ендокринолог..

# 124
Е не се плаши, хубавото е, че нещата са обратими, при това често много бързо когато се спазва режим. Хубаво е да махнеш всички ВХ, които не са в списъка с "разрешени" храни поне за няколко месеца, а после, ако много ти липсват да включиш по нещо, ако го толерираш. С времето и експерименти, ще откриеш какво можеш и какво не можеш да ядеш, а също и колко от даденото нещо не те връща назад.

Срашно става когато не се вземат никакви мерки, а тук случая не е такъв. Успех!

# 125
Homa индекс иначе показва 2,8 , а гликиран хемоглобин 4,7. Осъзнавам, че следва доста четене и запознаване с темата Laughing благодаря ви отново.

# 126
Гликираният може да е нисък, защото тялото ти произвежда доста инсулин и сваля захарта ързо като не допуска дълго време циркулиране на повишена КЗ в кръвта, съответно не се получава гликиране на протеините.

Моят също беше в границите на нормалното - 5,5, но правех много тежки хипогликемични кризи, стигала съм до припадъци. Той е по-скоро индикатор чак когато инсулина спре да може да сваля КЗ, тоест на крачка от диабета и при диабетици.

# 127
Много ви моля ,да ми дадете координати на добър ендокринолог в Бургас и София . Благодаря !

# 128
  • Paris, France
berezinna, изчети първия пост. Июаш жестока хиперинсулинемия на първи час и от нея, както Миоки ти писа, хипогликемия на втори час. За щастие нямаш проблем с КЗ. Има обяснени стойностите на инсулин. За.леща.и боб забравяш.засега. Кълцаш всякакви ВХ. Виж кое помага и наблегне на магнезий и К1 от магданоз.

От ендокринолог какво очакваш?

# 129
berezinna, изчети първия пост. Июаш жестока хиперинсулинемия на първи час и от нея, както Миоки ти писа, хипогликемия на втори час. За щастие нямаш проблем с КЗ. Има обяснени стойностите на инсулин. За.леща.и боб забравяш.засега. Кълцаш всякакви ВХ. Виж кое помага и наблегне на магнезий и К1 от магданоз.

Ами не знам какво очаквам. Някакви подробности, евентуално медикаменти. За вх и режим вече е ясно.

# 130
С медикаменти, проблем предизвикан от неправилно хранене не се бори. Първо пробвай с корекция в храненето, ако не става и ти трябва патерица, тогава прибягвай до хапчета. Те може и да помагат на едно, но винаги, винаги разбутват нещо друго.

# 131
Благодаря! След колко време може да има резултат от променено хранене т.е. кога може да се направят изследвания отново? 6м, година?

# 132
Скрит текст:

Ами не знам какво очаквам. Някакви подробности, евентуално медикаменти. За вх и режим вече е ясно.
Медикаментите в такива случаи са метформинови препарати, те не лекуват в смисъл на отстраняване на проблема. Доста хора се справят и без метформин, а и той не е безобиден и не на всекиго и понася. Поне аз бих била скептична ако лекарят веднага се хване за хапчетата. Има и пациенти, на които е предписан обаче те се дърпат и не искат да го вземат.
Виж за това че не обясняват нищо, наистина са за бой повечето...

# 133
Благодаря! След колко време може да има резултат от променено хранене т.е. кога може да се направят изследвания отново? 6м, година?
Различно е. Зависи колкоси стриктна, от колко време си с проблем, на какъв етап от заболяването си, как реагира твоето тяло на промените и т.н. Субективно е, но обикновено доста бързо има подобрение в показателите.
Поне 3 месеца след като се адаптираш към горене на мазнини и се почувстваш по-добре мисля че има смисъл, освен ако няма някаква друга причина поради която се изследваш по-рано. В момента, в който тялото ти не е пинудено да произвежда много инсулин, за да държи КЗ под контрол, ще има ефект, дори и на пръв поглед да не се забелязва, но само постоянството ще доведе до устойчиви резултати и евентуално по-либерално хранене в бъдеще и най-важното, значително намален риск от развитие на диабет и усложненията свързани с него.

# 134
Посъбрах си малко мислите Stuck Out Tongue Winking Eye Готови ли сте за смях? Stuck Out Tongue Winking Eye
Първо, да кажа 2 неща които ми бяха от полза при първата среща с ендото през юни. Едното е това, че ми предложи различни режими на хранене (не отрече дори и ВМ-НВХ хранене- даже каза, че при мен нямало нужда да ям нискомаслени продукти, понеже нямам проблеми с холестерол, черен дроб, бъбреци и др. Второто е, че ми предписа Глюкофаж с бавно освобождаване който тогава беше съвсем нов като препарат и дори го нямаха наличен по аптеките (а и не избърза веднага с предписване на макс доза).
Сега впечатления от втората ни среща. Grinning Както казах, предписа ми скъпо лекарство за отслабване
Скрит текст:
Mysimba е лекарството, може да погледнете страничните му ефекти Bowtie
. ЩЗ била с "чудесна функция" (на друго мнение са момичетата от съответната тема, хормоните ми са твърдо под средата на референтните, ТСХ за първи път ми е 4,160 при горна граница 4,200, имам неприятни симптоми...). Никакъв проблем нямало с ЩЗ. Ниското желязо не влияело на ЩЗ- а и аз съм нямала проблем с желязото. За какво ми била ехография- и да имало някой възел или др. , то едва ли това оказвало чак такова  влияние на работата на ЩЗ и на кг в моя случай, проблемът ми "бил с килограмите" и ИР...Стояла съм почти на едно ниво от миналата година. Не обърна особено внимание когато и казах, че през февруари инсулинът всъщност е бил 7,49, т. е. наполовина по-нисък от февруари 2019г. Нито когато казах, че все пак съм била свалила кг, които впоследствие са започнали да се покачват заедно с ТСХ...като първо започнах да се чувствам зле и после започнаха кг да се покачват пак (имах и период когато все още се чувствах добре, но кг стояха на едно ниво, ако помните, споделях и тук). Упъти ме даже от кой клон на аптеката да си поръчам скъпото лекарство...не че съм имала намерение да го пия, но като му видях само част от страничните ефекти и... Close
Невена, за желязото ми каза, че е (цитирам) "много добре" Laughing При референтни 8-26 желязото ми е 10 (при положение, че го и пия на таблетки), феритинът ми (складираното желязо) е под долна референтна- него не го отрази изобщо, а ЖСК ми е по-скоро към горна граница (колкото по-голям дефицит на желязо има, толкова повече ЖСК е към горна граница)...Б 12 241 pmol също бил "добре"- при положение че под 300 се води дефицит, а под 450 мисля, че беше все още "умерен дефицит"...Попита дали съм изследвала вит. Д, казах и че последно е бил 36- след повече от 8 месеца с по 1000-3000 единици вит. Д дневно... Rolling Eyes 36 било добре- значи и с вит. Д всичко било наред...
В заключение- да си пия скъпото "лекарство", да ям "малки порции", да се движа повече. Без "огромни салати", имали сме нужда от много малки порции. Хората не били осъзнавали колко всъщност ядат, ама ако си записвали друго щяло да излезе...За какво да ме гледа на ехограф заради ЩЗ, безсмислено било, да не съм търсела причината за излишните кг в ЩЗ. И черешката на тортата- тя не би изписала хормон за ЩЗ само защото от това се отслабвало по-лесно! Тук онемях, защото аз изобщо не съм настоявала да ми предписва хормон! Исках ехография на ЩЗ- тя защо така го разтълкува ми е непонятно... Close Хормонът можел да има много сериозни последствия (щото това зловещо и скъпо "лекарство" което ми предписа няма?!)...А, да, чувствала съм се зле заради килограмите. Joy Нормално било. Като съм започнела да намалявам килограмите съм щяла да се чувствам по-добре...Излезнах от кабинета напълно решена все пак да си направя ехография на ЩЗ- но този път на друго място. Wink

Последна редакция: сб, 06 юни 2020, 01:39 от dolce miele

Общи условия

Активация на акаунт