Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 29

• 32 541
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
Ужас! Как може да предписват подобни л..на беее! Ей за пари всякакви химии ще имзислят и ще ти пробутват, само не и нещо съвсем просто като смяна на начина на хранене. Гърчове...пфу! Това лекарство ти бърка в мозъка буквално, само и само да спре чувството на глад което идва от играенето на ръченица на КЗ и инсулин.

За коментарите как нищо ти няма и щото си дебела, за това са ти проблемите, просто ще си спестя, че ме хващя бяс. Идеална си, нищо ти няма, ама вземи пий тая отрова... Некадърници!

# 136
Да, най-вероятно при мен пикочната е висока от колбаси. Последните дни не ям, но преди това бая си похапвах. За зеленолистните, за сега не прекалявам с тях, но ще го имам предвид. С червеното месо също не мога да кажа, че прекалявам. Колбасите вече ги изключих. Те и ужасно много ме разяждат и провокират едни серии -сладко, мазно, солено безкрай. Аз през годините отлично съм разбрала кои храни водят до лавинообразно преяждане при мен - колбаси, мазни сирена, тестено, сладко. За това сега внимавам и от сирената ям само бяло сирене и извара, защото не ми влияят така. А съм малко от вида-без едно мога, с едно не. Действително обаче заблелязвам, че след няколко дена ограничения нямам такива натрапчиви мисли за храна и ми е много по-лесно да спазвам режим. Аз преди не съм преяждала от физически глад, а явно от комбинация от разбъркани хормони (инсулин и пр.) и разбира се от лоши навици и лакомия. Но определено помага този начин на хранене в чисто физически смисъл да не злоупотребявам, за което съм щастлива. За пектина може да правя серии т.е. ту да вземам ту не, ще видя дали ми се отразява запичащо. Каза да е задължително на прах, не на хапчета, че не се знае в тях какво има. Още не пия нищо (глюкофаж или метформин), защото вторичният преглед е след няколко дена. Има ли вариант да не пия нищо и да се оправя само с диета или да не си правя експерименти според вас?

Колбасите не са месо. Дай да правим разлика.
Колбасите са предимно консерванти, оцветители, овкусители, известно количество месо + една стабилна доза въглехидрати и сол.
Логично е да ти се хапва после нещичко.

Пиша го за ненам кой път, ама все пак. При майка ми пикочната се вдига от листни зеленчуци, не от червено месо. Тя беше с подагра освен всички други екстри и от тях получаваше пристъпи.

Отностно мазнините и липидния профил, също си е изпяла стандартната песен. Яж си мазнини, но не сл. олио категорично - много омега 6, а масло, св. мас, зехтин, кокосово масло, ядки, но по малко и не бадеми, шам фъстък или кашу. Обикновените орехи са най-добри и достъпни. Няма нужда да поливаш всичко с мазнина, но и не бягай от нея. Качествени мазнини  от истинска храна, покачват "добрия" холестерол и свалят триглицеридите.

Щом си гладна, яж, ама когато си наистина гладна, на просот да ти се яде на устата. Аз поне имам такива моменти, в които стомаха си ми е добре, но на устата ми се яде и обратното гладна съм, обаче не мога да хапна нищо.

Аз бих внимавала с пектина, има риск от запичане.

Аз зелении си ям и нямам проблем с пикочната.
Що магданоз, маруля, спанак и коприва си хапвам. Особено пролетта.
За пектина е така. На някои хора им действа запичащо, на други обратното, на трети никак.
И не трябва обаче да се прекалява с пектина като количество и като дни на прием.
За него знам, че продължителното взимане вече пречи на усвояването на някои витамини.

# 137
  • Paris, France
Благодаря! След колко време може да има резултат от променено хранене т.е. кога може да се направят изследвания отново? 6м, година?

При инсулин 170 на първи час кой знае каква промяна в идните 2 години няма да има. Мене ме пратиха на ОГТТ 6 месеца след първото, след още 6 месеца пак и след това веднъж годишно. От повече тестване няма смисъл.

Не пишеш каква да е промяната, имаш ли кила за сваляне, мазен дроб, някакви липсващи витамини. Аз летях от радост като свалих 15 кила за 2 месеца, но ме приземиха като ми обясниха, че понеже имам тежки дефицити на Д3 и Б12, но сигурно и на други ще отнеме поне 2 години, през които ще пия добавки, ще правя кардио след хранене с ВХ и така.

Ако ядеш боб и леща.и след това седиш промяна няма да видиш..Не пишеш с килата как си. Ако имаш.за.сваляне е лесно. Ако не, доста е по-сложно, но не е невъзможно.

Чети първия пост. Много е важен магнезия за тебе и цинк също. Изследвам Д3 и Б12! На бас, че ще има изненади. Не пий нищо преди да ги изследваш!

Моят инсулин беше 190 на първи час. Строго пето + 10 дена ниско калорични от 400-500 калории и смъкнат 15 кг. След 6м беше 80 ма първи час. След още 6м беше 75. След още година 40 и след още една около 23 май. Това е. След година само с кардио след ВХ, което за.месец, сега нека без мазнини в повечето дни се поддържам. Ям торта понякога и имам плодови дни, но в останалите не ям плод.

долче, аз не виждам проблем в щитовидната. Ти се храниш НВ и е нормално ТСХ да скочи. Моят е ставал 19. За желязото бих потърсила хематолог. Бих се тестваш за Хеликобактер.

Описаното лекарство съдържа 2 генерични, които поотделно са евтини. Има тема тук за налтрексон. Едното го дават на алкохолици, другото на пушачи. Интересно е това за теглото.

Аз затова спрях да ходя по доктори. 🤩..

# 138
Пектинът би могъл да пречи на усвояването на желязо- ама, разбира се, при продължителен прием и по-големи количества.
Миоки, подчерта ми се няколко пъти как това "лекарство" въздействало на хипофизата и контролирало чувството за глад, т. е. апетита. А аз нямам проблем с апетита, нито с глада, нито със засищането. Все се прокрадваха намеци, че един вид да съм ядяла по-малко и да не мързелувам Grinning Лещата, бобовите, оризът и картофите да съм ги ядяла на обяд Grinning Иначе ендото не отрича ВМ-НВХ като режим.
Невена, проблемът е, че когато ТСХ ми е над 2 аз започвам да се чувствам зле, оказва се, че желязото е паднало, косопад, трудно отслабване...Освен това, конверсията на хормоните ми също е далеч от добра- макар и в норми. Пък и не се храня кето чак. Не и през повечето дни. То аз ако се чувствах добре както преди и слабеех, нямаше да ме вълнува особено как са хормоните на ЩЗ и какво е ТСХ... Blush
А колкото до докторите- така е, човек не трябва да разчита само на тях. А и защо да изписват генерично "лекарство" като може да изпишат и скъпо...На вас не би ли ви светнала лампичка когато дори ви упътят от коя аптека да си го купите? Wink

# 139
  • Paris, France
Чела съм, че тези с хипотироидизъм се подобряват като ядат много селен, йод Б6, Б12 и всички останали Б-та. Д3, магнезий.

Пробвала ли си хистидин? Подобрява стомашната киселина, оттам усвояването на желязо.  Ензими?

Ми те всички в Б-я пращат в определена аптека, лаборатория. Мисля, че са на комисионна. Само като казах, че холестеролът ми е бил лош ми връчиха брошура за някакъв естествен статин от ориз. Ама той е бил лош в миналото, не в момента. На кой му пука.

Аз не мисля, че не отслабването се дължи на щитовидната. Колко още искаш да свалиш?

# 140
Миоки, подчерта ми се няколко пъти как това "лекарство" въздействало на хипофизата и контролирало чувството за глад, т. е. апетита.
Ама той апетита при хората с наднормено тегло не е от проблем с хипофизата, а с инсулина и грелина в резултат на яденето на храни които не трябва да се консумират в големи количества от никой човек, пък те точно тях ти препоръчват като здравословни преди това. Хубаво си ни подготвят от млади - яж "heart healthy grains" и растителни олиа и много плодове и зеленчуци, та да си вдигаш редовно КЗ и инсулин, да си пречиш на усвояването на редица витамини и минерали и за капак провъзпалителни омега 6, а след 15-20 години им ставаш абонат за хапчета за кръвно и диабет + тук-там някое скъпоструващо дето ще ти действа на мозъка и накрая ще приключиш с деменция в старческия, ако преди това не си развила рак на нещо си или не си се гътнала от мозъчен удар.

Системата е просто перфектна. Отглежда си бъдещи донори до живот като преди това прави на гърба ти милиони от храна за коне, крави и овце представяна за човешка...

# 141
Невена, имам наистина много още кг за сваляне. Точно заради това няма как да е нормално да не свалям, при положение, че внимавам какво и по колко да приемам. Но това с "лекарството" беше вече върхът... Close Хистидин не съм пробвала- какво изобщо е това, някакво лекарство? Thinking Под ензими какво имаш предвид? Но не мисля, че съм приемала, нямам и не съм имала проблеми с храносмилането никога.
Скоро ще отида при друг ендо който да ми направи и ехография и ще видим има ли проблем с ЩЗ, няма ли.
Миоки, системата е "перфектна", така е. Close

Редактирам: този хистидин никак не е евтин. А и прочетох бегло, че се приемал в определени съотношие с цинк и не знам си още какво...

Последна редакция: сб, 06 юни 2020, 05:21 от dolce miele

# 142
  • Paris, France
Хистидинът е аминокиселина. Подпомага производството на киселина в стомаха. Ензимите са храносмилателния, за по-добро усвояване на храната.

За килата съм пас. Повече от това, което сме мелили не мога да ти кажа.

Да пробваш да се тъпчеш в някои дни, но и да спортуваш??????? Не съм сигурна, че.ще помогне.

# 143
Благодаря! След колко време може да има резултат от променено хранене т.е. кога може да се направят изследвания отново? 6м, година?

При инсулин 170 на първи час кой знае каква промяна в идните 2 години няма да има. Мене ме пратиха на ОГТТ 6 месеца след първото, след още 6 месеца пак и след това веднъж годишно. От повече тестване няма смисъл.

Не пишеш каква да е промяната, имаш ли кила за сваляне, мазен дроб, някакви липсващи витамини. Аз летях от радост като свалих 15 кила за 2 месеца, но ме приземиха като ми обясниха, че понеже имам тежки дефицити на Д3 и Б12, но сигурно и на други ще отнеме поне 2 години, през които ще пия добавки, ще правя кардио след хранене с ВХ и така.

Ако ядеш боб и леща.и след това седиш промяна няма да видиш..Не пишеш с килата как си. Ако имаш.за.сваляне е лесно. Ако не, доста е по-сложно, но не е невъзможно.

Чети първия пост. Много е важен магнезия за тебе и цинк също. Изследвам Д3 и Б12! На бас, че ще има изненади. Не пий нищо преди да ги изследваш!

Моят инсулин беше 190 на първи час. Строго пето + 10 дена ниско калорични от 400-500 калории и смъкнат 15 кг. След 6м беше 80 ма първи час. След още 6м беше 75. След още година 40 и след още една около 23 май. Това е. След година само с кардио след ВХ, което за.месец, сега нека без мазнини в повечето дни се поддържам. Ям торта понякога и имам плодови дни, но в останалите не ям плод.

долче, аз не виждам проблем в щитовидната. Ти се храниш НВ и е нормално ТСХ да скочи. Моят е ставал 19. За желязото бих потърсила хематолог. Бих се тестваш за Хеликобактер.

Описаното лекарство съдържа 2 генерични, които поотделно са евтини. Има тема тук за налтрексон. Едното го дават на алкохолици, другото на пушачи. Интересно е това за теглото.

Аз затова спрях да ходя по доктори. 🤩..
Килограми имам за сваляне. 92 кг на 178 височина. Витамин Д съм изследвала ноември месец и ЛЛ констатира тежък дефицит, та все още го пия.

# 144
Dolce, какви мерки предприема за ЩЖ? Само с режим на хранене няма да оправиш хормоните... Не че те карам да пиеш хормон, но трябва да се консултираш и да вземаш поне добавки. Познавам хора с по-лоши стойности, които успяха да ги вкарат в норми за 2-3 месеца с аюрведични добавки

# 145
Dolce, какви мерки предприема за ЩЖ? Само с режим на хранене няма да оправиш хормоните... Не че те карам да пиеш хормон, но трябва да се консултираш и да вземаш поне добавки. Познавам хора с по-лоши стойности, които успяха да ги вкарат в норми за 2-3 месеца с аюрведични добавки

Би ли споделила какви са тези добавки? Аз си взех Ашваганда, но не знам, дали въздейства на ЩЗ, а доста се притеснявам, че много ниските / липсващи въглехидрати, могат да въздействат в посока хипофункция.

# 146
Невена, фастове/много ниски калории в някои дни обмислям пак да започна. Това действа при мен. Поне последно действаше, после намалих фастовете заради ЩЗ и ниско желязо...
Демон, ще ходя на друг ендокринолог който да ми направи и ехография. И на мен ми стана интересно какви са тези добавки?
Алекса, аз пих миналата година Ашваганда (на Хималая, сигурно има значение- беше ми подарък)- не забелязах някакъв уау ефект от нея, но и негативни ефекти нямах...Някъде бях чела, че влияел добре на кортизол, стрес...но баща ми тъкмо беше починал и... Confused

# 147
Ами, в Аюрведа билките се предписват според конкретният човек, а не според заболяването, което имаш. Аз съм във една група във ФБ която се казва Хашимото и хипотиреоидизъм и алтернативни начини на лечение. Администраторът на групата се казва Емил Викторов и е от Варна и е Аюрведик. Аз миналата година правих консултация с него-пишеш му във ФБ и той ти праща тестове, които да попълниш и други неща. После му ги връщаш, заедно със изследванията, които си правил и здравословни те проблеми, които имаш. Изготвя ти подробно добавките, които са подходящи за теб, комбинации и схема на приемане, изготвя ти хранителен режим по сезони, спорт и тн... От него знам, че не може например Ашваганда да се пие от всички-при хиперфункция например не е подходящо, защото действително сваля Тсх. Консултация та ми струваше 30 лв, преведох му ги по Изипей. Не ми е роднина, нито правя реклама... Просто наистина има хора, които само с добавките си оправиха стойностите... Даже последно мъж и жена, единият с ИР, другият с диабет 2 от години и на метформин, се хвалеха с изследвания от добавките, които им препоръчал и че не пият лекарството ... Мисля, че бяха Берберин и Банаба... Естествено и хр. режим...
Аз лично пак ще го потърся, веднага щом пусна за 3 път изследване и разбера какво, по дяволите става с моята КЗ и инсулин
.

# 148
Чакам аз някой да пише, чакам, а то имало нова тема... Simple Smile Та, Елора, благодаря за темата!  И ще спра, че ако подпукам доФторята, пак ще ме баннат, този път завинаги. Simple Smile

# 149
А, викаш за тях или добро или нищо у форумите иначе размахват пръст...

Общи условия

Активация на акаунт