Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 29

• 32 554
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
Реших днес да си погледна амбулаторния лист от прегледа. Гледам...отгоре пише мкб Е 66.0- проверявам в интернет и се оказва, че диагнозата е "затлъстяване поради увеличен прием на калории" (или нещо подобно беше) Joy
https://medpedia.framar.bg/заболявания/мкб-e660-4/затлъстяване-дължащо-се-на-излишък-от-калории
Честно казано, не съм изненадана. Но какво да видя по-долу? Joy Общо състояние- влошено. И после гледам, че на "изследвания" са ми записани резултатите от миналата година! При това, "сглобени" от различни изследвания: КЗ 5,99 (от юни 2019), гликиран хемоглобин 6% (пак от юни 2019), триглицериди 1,70 (това веднъж мисля се е случвало, преди около година, иначе обичайно са под 1), а накрая и...ТСХ 1,615 (мисля беше от март 2019 г- при 2 изследвания от тази година със стойности 2,707 и 4,160) Bowtie Та се зачудих дали изобщо ендото е обърнала внимание на последните изследвания...и кое точно е наричала чудесно ТСХ Rolling Eyes
Няма нужда да коментирате Grinning

# 151
Аз когато ходя на ендокринолог, а това е на 2-3 месеца, ми дават амбулаторен лист, на който е написано все едно и също...Поглежда ми изследванията и ако са в референтни граници, казва "Отлични резултати"!..На всичко отгоре никога не знае на каква доза съм и какво се случва...Просто отчита някаква дейност..Диспансеризирана съм при него и поне това ми струва само 3 лв, макар че и 0,30 лв не заслужава!

# 152
Демон, понеже си водеше разни записки, въвеждаше на компютъра неща и изчисляваше и с елка Grinning , аз не предполагах, че ще видя това на листа Blush

# 153
Последните постове ме оставиха безмълвна... не учудена де.
Обикновено не използвам обидни епитети, но в случая - мърлячи.

# 154
Миоки, особено ме впечатли снимката от линка за мкб Е 66.0  Grinning

# 155
А на мен ми хареса обяснението каква е причината за затлъстяването, как се определя степента на затлъстяване и най-вече как се "лекува".
Много, много информативно и съм сигурна, много успешно прилагано навред.

# 156
А вероятно е искала да отхвърли и тази вероятност, защото отбеляза с облекчение, че "нямам стрии по корема" Thinking
http://www.medik.bg/?page=cat&id=62
Миоки, обясненията за затлъстяването са си стандартните Confused А снимката внушава, че едва ли не всеки с излишни кг се тъпче с чипсове, кока кола, вафли и седи постоянно на дивана...и просто трябва да си контролира апетита, да не е лаком и да не мързелува. И изобщо това внушение, че или ядеш много мазнини, или много калории...

# 157
Да, да, иронизирах.  Статията следва партийната линия просто.

# 158
И аз съм шокирана.
Като помисля, че има лекари според които "трябва да оздравее човек за да отслабне". Но тези са от белите лястовици.
От друга страна пък и другите трябва да ядат.

# 159
Те хубаво трябва да ядат, ма ти отиваш там за компетентно мнение, не за некомпетентно. Второто може да го получиш и от съседката, а се оказва много често че съседката ще ти даде по-адекватен съвет от много "специалисти".

# 160
Имах предвид вица:
Отивам при лекар, дава ми рецепта, плащам му. И той е човек и той иска да живее.
Отивам в аптеката, взимам лекарствата,  плащам ги. И той е човек и той иска да живее.
Отивам си в къщи и хвърлям лекарствата. И аз съм човек и аз искам да живея.

Кратко и ясно за ИР. Озвучаване на руски, английски оригинал в описанието.
https://youtu.be/ej5lnNzakN8

Последна редакция: нд, 07 юни 2020, 17:03 от tania6

# 161
Докато се включа сте изписали  сума страници. ))
Птиче, ако искаш да слабееш си оправи киселинността. Много ти е кисела урината.  Искаш я около 7. Този висок билирубин от какво е? Жлъчката ти наред ли е? Браво за резултатите!

За киселинността разбрах. Вземам я на мушка. Пия магнезиев цитрат, но си знам , че трябва да наблегна на  суровите  зелении. Билирубинът нямам  идея откъде го вдигам, жлъчката  мисля е ок,  не ми е давала поводи за тревога.
Продължавам да ходя пеш по 6-7- 8 км , за мен с тези кг е супер постижение.

Птиче, полови се пускат на 3-4 ден от МЦ - във всички други случаи е безсмислено -  нищо, че има референтни за всяка фаза...Въпреки всичко щом казваш, че почти всички са ти завишени и тестостерона, да знаеш от ИР е.
Аз него не съм го пускала, но имам приятелка, която е скелет направо - скоро и откриха, че на 120 мин инсулина и остава завишен, както и тестостерон и Дхеа са и високи.Лекарката и е казала, че има ИР и СПКЯ/тя имаше доста скъсен цикъл на 20 дни, големи неразположения около него и косми по бакенбардите и по тоя повод отиде на лекар/.Изписала и е само Инофолик комбо и режим за 6 месеца , след това -контрола.Евала на тая докторка!В Ст.Загора е и мисля и аз да я посетя.
Все още е спорна темата при СПКЯ/ПКЯ кое е първото  - ИР ли причинява повишени андрогени, или  повишените  хормони води до ИР...

Знаех си ,че трябва да се допитам  в темата преди да пусна изследванията. За пръв път правя полови хормони, на своя глава ги пуснах, тестостерона исках да видя как е ,заради косопада, който е спорадичен от 3 години насам. Яйчниците не са ми правили проблем през годините, в това отношение съм късметлийка.

# 162
За тесторена няма значение денят от цикъла. На трети ден се пускат lh, fsh, e2, 17 oh progesterone.

В групата за Хашимото, в която членувам, споделиха тази статия.
https://men-elite.com/2020/06/05/how-to-improve-insulin-sensitiv … xzIaLD_buB_w3-Pk4
Сред хашимотките има големи фенове на Рей Пийт, но конкретно за ЩЖ.
Ако някой е прочете, ще се радвам да изкаже мнение.

# 163
Аз реших да си направя едни контролни изследвания след около 25 дни на режима. Приятно съм изненадана от промяната в инсулина - от 13.5 е спаднал на 8.9 на гладно. Но съм доста притеснена от увеличаването на креатинина... Това нормално ли е? По принцип, говори за намалена фунцкия на бъбреците.

# 164
Алекса, чудесни резултати. За креатинина- може би се дължи на някоя храна, преди как ти е бил?
Как мислите, кръвно 120/70 добре ли е? В смисъл, не че се оплаквам, но може ли да бъде по-оптимално от това?

Общи условия

Активация на акаунт