Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 29

• 32 573
  • 745
  •   1
Отговори
# 165
  • Пеликания
Долче, това го водят идеалното кръвно. Аз си мечтая за такова Grinning

# 166
Алекса, чудесни резултати. За креатинина- може би се дължи на някоя храна, преди как ти е бил?
Как мислите, кръвно 120/70 добре ли е? В смисъл, не че се оплаквам, но може ли да бъде по-оптимално от това?

Благодаря ти!

Преди бременността ми е бил около 65-70, по време на бременността - беше все нисък - 45-55 (а уж тогава бъбреците са най-натоварени).

Преди началото на режима, беше пак около 70. Т.е. е скочил с 10 единици за 25 дни...

dolce miele, за кръвното - хубаво е, според мен. По-лошо е, ако долната граница е над 80, откокото ако горната е около 120. Сега има някакви нови гайдлайни за КН - да не превишава 125/85 или 120/80. Но преди да го измериш, е хубаво да седнеш и да се успокои и пулсът. Систолното налягане много се влияе и от емоционалното състояние, и от пулса и веднага тръгва нагоре при някои хора.

# 167
За креатинина не знам много, но за функцията на бъбреците ми тестваха glomerular filtration rate (GRF). Това мисля, че е по-точно или се чете в комбинация с креатинина.

# 168
За креатинина не знам много, но за функцията на бъбреците ми тестваха glomerular filtration rate (GRF). Това мисля, че е по-точно или се чете в комбинация с креатинина.
Всъщност, GRF се изчислява точно с креатинина и още няколко показателя - пол, възрастI и т.н.

Последна редакция: пн, 08 юни 2020, 16:50 от aLeXaNd

# 169
Ако е изчисление е тъпо.
Креатинина ми беше 67 по времето на изследвания GRF а 10 години по-рано ми е бил 83,77 - доста по-висок. За съжаление нямам скорошни изследвания за сравнение.

# 170
Алекса, щом ти е бил около 65-70 и преди бременността, значи всъщност разликата не в голяма? Thinking
А кръвното ми по принцип все е около 110-120/70-80, рядко горната граница мърда до 125-130, ама то е когато съм имала движение/емоции някакви. Един път преди над 2 г. ме бяха ядосали и беше 160/100 за някакви минути, ама ако ме бяха ядосали- не знаех още за ИР тофава). И веднъж измерих 139 горна граница- бях яла едни супер солени зелени маслини и веднага се усетих, че е от тях.

# 171
  • Paris, France
Аз реших да си направя едни контролни изследвания след около 25 дни на режима. Приятно съм изненадана от промяната в инсулина - от 13.5 е спаднал на 8.9 на гладно. Но съм доста притеснена от увеличаването на креатинина... Това нормално ли е? По принцип, говори за намалена фунцкия на бъбреците.

Може да се получи ако не ядеш достатъчно фибри, ядеш много червено месо и не приемаш достатъчно електролита
 Спиране на месо и заменяне с риба, гъби, увеличаване на салатите, повечко вода помага.

# 172
Nevena, риба не мога да ям, имам много силна алергия. Sad Оставам си на суровоядство явно, за сега + някакви млечни.

# 173
Nevena, риба не мога да ям, имам много силна алергия. Sad Оставам си на суровоядство явно, за сега + някакви млечни.
А яйца, пиле, свинско, телешко?

# 174
На какво суровоядство си? Какво ядеш?

# 175
Mиоки, пошегувах се за суровоядството. Тъй като Невена написа да спра месото и да наблегна на повече салати, гъби и риба, заради повишения креатинин. Но аз риба не мога да ям така или иначе... и затова казах суровоядство за сега и малко млечни.

Елора, в интерес на истината, аз не съм прекалявала с червените меса през тези 25 дни. Да съм яла телешко 4,5 пъти, през останалото време - яйца (всеки ден обаче по 2,3), пуешко, пилешко, свинско веднъж ядох мисля, последните дни карам само на пилешко, например. И този креатинин днес доста ме стресна.

# 176
Ааа, щото до колкото помня, ядеш каквото трябва та се изненадах като каза суровоядство Simple Smile

Това което знам е, че протеините не влошават "здравето" на бъбреците и не затормозяват работата им. Важно е да се приемат достатъчно вода и минерали, с други думи намаляването на приема на сол не е желателно.
Също не съм чула нито един случай, на човек на carnivore diet да се оплаче от проблеми с бъбреците в следствие на начина на хранене, дори дългогодишно хранещи се по този начин, а това са хора ядящи основно месо.

# 177
Здравейте момичета, не знам защо мисля че тук съм чела да коментирате за хематомите, че са симптом  на нещо. Напоследък често забелязвам по тялото си такива сини петна, без ясен спомен от удар, дори сякаш напипвам спуканата вена. На какво може да се дължи, много се притеснявам.

# 178
Аз получавах такива миналата година по това време някъде, необясними. По някое време спряха да ми се появяват, не съм забелязвала синки от доста време, а живея в същата къща, с други думи, не съм започнала да се удрям по-малко, ако са били от удар.

# 179
При майка ми се получават лесно синини, но тя от дълги години е със сърдечна недостатъчност и приема Синтром  (за разреждане на кръвта). При нея е от това (или от лекарството, или от кръвосъсирването), но може да има и други причини сигурно.

Общи условия

Активация на акаунт