Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 20

• 33 102
  • 749
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Доскоро даваха едно канадско - Поднови или продай (или поне канадски сезони). То беше супер интересно, хем избират къщи, хем им ремонтират настоящата и накрая решават дали да купят или да останат. Обаче какви цени цитираха във Ванкувър, милион и нагоре (канадци сигурно, но все пак).

# 391
Здр има ли реално търсене на апартаменти под наем в пандемията?

# 392
Май понамалява търсенето в "пандемията"? Например си мисля, че много студенти на разменни начала тази година няма да тръгнат по др. държави.

# 393
Има.
Аз отдадох миналата седмица, след поне 20 огледа, и тройно повече запитвания. Отделен въпрос е, кой читав е останал на улицата в момента. И какъв е профила на настоящия кандидат наемател.

# 394
Има. Особено в последните дни много се усили. И цените бързо-бързо се възстановиха.

# 395
Имате ли представа за необзаведен,двустаен в Люлин до метро,какви пари да му се търсят?

# 396
Има.
Аз отдадох миналата седмица, след поне 20 огледа, и тройно повече запитвания. Отделен въпрос е, кой читав е останал на улицата в момента. И какъв е профила на настоящия кандидат наемател.
какъв е профила на Ковид-Наемателя? 20  огледа повече ли ти е от преди или по-малко?

# 397
Май имаше и отстъпка в наема. Интересно е с колко е по-нисък от преди.

# 398
При мен при едните хора е минус 40 лв, , при другите минус 50 лв., При третите минус 100 лв.  За по 1 г. Ще е отстъпката, като това са нови хора, понеже старите напуснаха.(значи, средно около 10 процента се пада. Но съм уведомила всички, че като мине годината, ще се договорим на актуален наем).
При фирмата е минус около 1/3 за 3 месеца, като до месец ще стане ясно ще седи ли или ще напуска.
При аирбнб е минус напълно, но сега имам резервация за 1 месец, та бива.
Имам и без промяна.

Тези, новите, от 4 огледа, 3 станаха наематели. С 2 наема депозит. Не щяха, ама заискаха. При наема с най-голямата отстъпка, е без диван, маси, .., неща. Така че, мисля че е добре.😃

# 399

какъв е профила на Ковид-Наемателя? 20  огледа повече ли ти е от преди или по-малко?
Тези които отказах: чужденци, сезонни работници, млади неориентирани в обстановката, имаше и един който само се разхожда да види какво се предлага и колко може да спазари.
20 огледа казах ориентировъчно, може и 17 да са били не съм сигурна.
Наема е точно колкото си беше и преди ковид 19, но пък не беше актуализиран от 2015-та. Така, че е с 50 лв под пазарния.

# 400
Лъки, това в София или във Варна?

# 401
Лъки, това в София или във Варна?
Във Варна.

# 402
Я да ви попитам - има ли някой да отдава под наем гаражи/парко места? Ако да къде се намират и какви пари им търсите.
Като цяло бихте ли инвестирали в подобен имот, ако имате пари да закупите дирекно 1-2 места или бихте теглили още пари от банка, че да купите апартамент направо?

# 403
Точно в момента не бих теглиа заем за имот.
Бих изчакала до края на годината.

# 404
  • София
Я да ви попитам - има ли някой да отдава под наем гаражи/парко места? Ако да къде се намират и какви пари им търсите.
Като цяло бихте ли инвестирали в подобен имот, ако имате пари да закупите дирекно 1-2 места или бихте теглили още пари от банка, че да купите апартамент направо?

Това е много добра инвестиция за под наем, за София, особено ако е Зона или близо до зона и работни места. Инвестицията е малка, нямаш харчове за поддръжка, не могат да те завлекат със сметки и винаги ще имаш наематели. Обмислете локацията и да е гараж или закрито парко място най - добре. Чувала съм за 100-150-200 лева наем, зависи от конкретните параметри и локация.

Общи условия

Активация на акаунт