Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 20

• 33 064
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
Скрит текст:
Да, но, все пак рискът е по-висок, когато има домашен любимец.

Може би наематели с кучета/котки трябва да си търсят необзаведени жилища. Шансът им е по-голям.....

ПП: А и нервите, времето и разправията с майстори също не са маловажни. Затова хората избягват наематели с кучета. Не вярвам да имат лично отношение към животните или собствениците им, просто не им се иска да си усложняват живота.

Да, сега се сещам за една приятелка, която така беше намерила жилище. Но преди години, и каза, че пак е било трудно (може пък сега с необзаведен дом под наем и с куче да е по-лесно). Но, като цяло, виж и отзивите тук - всеки е скептичен и се плаши от възможни пакости на животните, не толкова от пакостите на хората. Вярно, ако случиш на скапаняк с животно е по-зле отколкото скапаняк без животно. Но и не е 100% сигурно, защото като работех в агенция за имоти, на такива снимки съм се нагледала - апартамент оставен без контакти и фасонки от злоба; друг с накъсани тапети и прогорени завеси... Това животно не може да го направи.

То в тоя живот, ако имаше и едно нещо сигурно...ехееее. Всъщност сигурни са само данъците и смъртта.

Все пак всеки се опитва да сведе неприятните емоции до минимум, както и рисковете за себе си, близките си и иимуществото си.

Последна редакция: пт, 12 юни 2020, 01:51 от Не се сърди, човече

# 76
  • София
Изпуснах темата и за запис да споделя опит.

Бях писала, че отдавам двустаен във Витоша.
Първо го пуснах в групата на квартала и в още 2 за обяви без брокер. За 2 седмици да е имало 4 - 5 огледа.
Третата седмица го пуснах в имот.бг. Естествено звъняха повече брокери и 2 - 3 частни лица. В обявата бяхме написали, че не искаме да работим с брокери и съответно като звъняха питаха "защо" Grinning Казвахме, че е заради комисионната, която не искаме да плащаме. Ама нямали такава практика. Ами като нямате - не водете клиенти. В крайна сметка се съгласяваха да си искат комисионната само от клиента.

В крайна сметка след още 5 - 6 огледа се отдаде на частно лице. А след като се отдаде още 2 звъняха да наемат, че когато бяха при нас на оглед им предстояха още огледи. Та така.

И на мен ми направи впечатление това за домашните любимци. Повечето, които звъняха, имаха.

# 77
  • София
Само не знам как така допускате наематели с животни - или тайно ги вкарват? Аз никога не бих пуснал, ако ще и 3-ен депозит да остави... ако трябва после месец да правя ремонт...

# 78
  • София
Само не знам как така допускате наематели с животни - или тайно ги вкарват? Аз никога не бих пуснал, ако ще и 3-ен депозит да остави... ако трябва после месец да правя ремонт...
Не допускаме, но нали това коментираме. Напоследък кандидат наемател без любимец е изключение.

# 79
До момента всички, що годе нормални бяха с любимец. Още се опъвам, не ми е спешно. Не ми се ремонтира и на мен.

# 80
Ако мизерните, неремонтирани и обзаведени с мебелите на прабаба ти жилища се опразнят и им оправят осраните изкорубени настилки и почернелите от пушене тавани - нещата с любимците ще заспят. Взимаш почистен, необзаведен на бели стени, както някой описа, връщаш го почистен, необзаведен и с бели стени, оправяй се.
Нали не мислите, че на нас пък ни е много приятно да се притесняваме къде ще отидем с животното си, ако се наложи да напуснем?

# 81

Ами допускаме,защо да не. На теб като не ти допада недей. Ама чак да не разбираш другата гледна точка...

# 82
Благодаря за мненията на всички които се отзоваха!

В последно време ми водят на оглед хора без основно образование(с мъка средно!) сещате се какви са, или кучкари и/или коткари. Е как да отдаде човек жилище на такива наематели? Котето/кучето имало хигиенни навици. Ами нали като напикае паркета после тази миризма няма вадене от жилището?

Акъла ми не го побира защо са им кучета на хора в града?! Имам някои съмнения но се въздържам... Понеже не обхващат всички случаи. А тези които остават са на самотни застаряващи хора с дребни кученца към които какви претенции да има човек?

Последна редакция: пн, 15 юни 2020, 01:00 от milovan

# 83
Не ги схващам тези възмущения през няколко страници защо някой си допуска наематели с домашни любимци в имота. Не във вашия имот, а в собствения си. Един разрешава, друг не разрешава, всеки си има глава на раменете и може да прецени. Кое е толкова трудно за разбиране - не разбирам. Все едно да се чудя защо по улицата няма само хора с сини панталони, ами има и такива с черни, бели, а даже с червени и зелени.
Ужас. Как така?

На мен от днес ми остават точно 15 дни до напускане на квартирата, в която живяхме четири години и половина. В деня на предаване на ключовете, наемодателката и годеникът ми ще ходят да пуснат депозита в банката, за да си вземем парите. Квартирката ни вече е полу-празна, през няколко дни продаваме по нещо и снощи като се прибвах в първия момент се зачудих дали не са ни обрали, толкова ми е странно.

# 84
  • Варна

В последно време ми водят на оглед хора без основно образование(с мъка средно!) сещате се какви са, или кучкари и/или коткари. Е как да отдаде човек жилище на такива наематели? Котето/кучето имало хигиенни навици. Ами нали като напикае паркета после тази миризма няма вадене от жилището?
Няма нужда от толкова тесногръди коментари!

# 85

Няма нужда от толкова тесногръди коментари!

Добре де, вие не забелязвате ли нещо смущаващо в съвременните градски жители? Според мен нещата са толкова извън релси, че не желая да отварям въпрос по тази тема. Но тя(темата) определено е смущаваща! Нещо което всички забелязват но не се говори за това.

Последна редакция: пн, 15 юни 2020, 01:11 от milovan

# 86
Ако наистина е толкова важно за отдаването и наемането, аз не разбрах какво образование нямат наемателите? Основно ли нямат, т.е. са със завършен най-много седми клас или с мъка за избутали средното и не са висшисти?
Има всякакви селски и градски жители - всеки луд с номера си.

# 87
  • Варна
milovan, единственото смущаващо нещо в темата според мен са последните ти коментари. То не бе неприязън към животни, то не бяха обиди към собствениците им...

# 88
  • Somewhere far away

Акъла ми не го побира защо са им кучета на хора в града?!
Защото обичат кучета, например ?

# 89
Едно е да не искаш да ти съсипят апартамента, друго са квалификациите на тема образование, дефицити и произход, и то след хилядолетна човешка история, в която най-имотните, богатите и образованите гледат по половин дузина любимци. Целта явно е да се избием Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт