Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 20

• 33 095
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
Аз разбирам някой да каже абе притеснява ме животното, виждал съм поражения, прави бели, не искам, съжалявам. Културно и кротко.
Ама има хора, които изобщо не са тролове, ами наистина това им е манталитетът - те са вечно най-добрите, най-чистите, най-умните, всички други са леш, луди, тъпи, тотал щета. И тези претенциозни типове никак не са малко. Ами който го е страх да не му съсипят жилището, да му удря ключа и проблемите на всички са решени.

# 106
  • София
А ти как точно ще определиш коментарите няколко страници по-назад, че наемателите имали деца, а нямали жилище, ако не като ровене в чаршафите? А на предната страница "как може да допуснете наемател с куче". Не казвам, че ти трябва да го допуснеш в твоето жилище, но имаше доста хора, които се възмущават, че други хора го правят. Естествено, че се пита какъв си и що си, но това няма връзка с решението да имаш хамстер/котка/бебе, докато си под наем. Аз това наричам ровене в чаршафите.

Иначе ми хареса, че предпочиташ да не се налага освежаване. Simple Smile И аз така предпочитам, и други хора също, но е трудно, когато живееш някъде дълго време, ако ще и собственото ти имение да е.
Да питаш КОЙ ще живее в твоето жилище, не е ровене в чаршафите.
Има хора, наемат за да преотдават. Могат да ти вкарат 20 циганина строителни работници, или мигранти.
Напълно в правото на наемодателя е да знае кой ще живее в жилището.
Включително и ако са 5 годишни деца, които драскат по стените с каквото им попадне. Флумастер, пастел, пирон ...
Отново никой не упреквам, и на никой не ровя в живота. Но всеки си има претенции със своето си време/труд/имот. И няма как друг човек да има претенции спрямо твоето. Така, както аз нямам претенции защо аджеба някой не ще да наеме точно моето жилище, а се връцва и си отива, така и не може някой друг да има претенции аз защо не искам да го взема.

За имането на деца, може да съм го споменал и в следния контекст. Когато някой ти гледа в твоето канче, мери ти какви апартаменти имаш, прави ти сметка, какъв си кожодер, трябва да се гледа по-обективно (Ако ще гледаш в ЧУЖДОТО КАНЧЕ. А най-добре, въобще да не гледаш.) и да се виждат всички плюсове и минуси. И да се види, и да е благодарен/а, че е имал време да си създаде семейство и деца, докато другите са употребили това време да създават имот. Не е било от злоба и завист за чуждите деца. А по-скоро обратното! Да се покаже, че обратната злоба и завист е напълно неприемлива и дори глупава.

И това, да контрираш когато някой друг ти гледа в чаршафите, за мен отново не е гледане в чаршафите. А по-скоро, контра аргумент.

Аз разбирам някой да каже абе притеснява ме животното, виждал съм поражения, прави бели, не искам, съжалявам. Културно и кротко.
Ама има хора, които изобщо не са тролове, ами наистина това им е манталитетът - те са вечно най-добрите, най-чистите, най-умните, всички други са леш, луди, тъпи, тотал щета. И тези претенциозни типове никак не са малко. Ами който го е страх да не му съсипят жилището, да му удря ключа и проблемите на всички са решени.
Претенциозен би могъл да е човек, който има претенции към друг за нещо.
Един потенциален наемодател няма как да е претенциозен към непознати хора.

По-скоро, ако един потенциален наемател е дошъл и иска да наеме твоето жилище, но без да спазва твоите правила, ето това е класически пример за претенциозност.

Дали съм чист, мръсен, тотал щета и тн по същество няма значение за дискусията, освен ако не засягам някой мой наемодател, в чийто жилище съм. Ако си мърся само моето, това касае единствено мен. А в Канада съм живял за 11 години на общо 2 места. И на 2те места предаденото състояние беше много по-добро, и беше абсолютно еквивалентно, в момента когато съм направил ремонт, след нанасянето си. Т.е. 5-6 години, стените, настилките, всичко е в идеално състояние. Няма опушено, омазнено, о-готвено, омирисано. Миризми от животни, футбол по стените, слонове да заглаждат ръбовете и тн. Та не е някакво супер изключение. Винаги съм недоумявал какво толкова правят хората в тия апартаменти, че всичко се чупи и се строшава. Стадо бизони ли минават, какво?

Последна редакция: пн, 15 юни 2020, 14:50 от Танграта

# 107
  • Варна
Е, когато не е системно лай/рев/висок тон/музика, не мисля, че е проблем. Ако кучето обаче лае непрекъснато, вече си е тормоз. Да не зачеквам и тази тема....
Да, не я зачеквай, щото и бебето може да реве непрестанно, дори посреднощ. А кучаците поне вечер си спят кротко. А денем като лаят, едва ли го правят с цел да ме тормозят. Няма да говорят я, естествено, че ще лаят... Но и те са част от нечие семейтво, и те живеят в този блок, и шумят. В блоковете е шумно. Толкоз. Често чувам и дебилния смях на някои съседи, или децата, които пищят и ритат топка в 2 следобед под терасата на спалнята ми, на първи етаж съм. Нормални шумове са това. По едно време чувах всеки път когато някой влиза и излиза във входа и тръшка вратата и проблемът се реши, като я смазах. За силна музика извън позволените часове си има 112. Звъняла съм, идват.
В нашето блокче може би едно 60 - 70% са под наем. Нямаме проблеми, пари за стълбището се събират лесно. Може би защото сме все млади хора и няма изкуфели пенсионери, които от всичко се дразнят.

# 108
Преди имахме съседка, която оставяше често кучето си само, вкл. и нощем. В момента, в който излезеше тази жена, то започваше да лае и вие нон стоп. Не преувеличавам. Не спираше. Обаче на тази жена дума не можеше да се каже....
Както и да е, не ми пречат шумовете, стига да не е постоянно. Бебето, колкото и да реве, го успокояват. Никой не си оставя детето да реве цяла нощ.

# 109
  • София
Единствената причина за този дебат са прекалените крайности.

Точно това опитах да кажа първоначално.

# 110
Претенциозен би могъл да е човек, който има претенции към друг за нещо.
Един потенциален наемодател няма как да е претенциозен към непознати хора.

По-скоро, ако един потенциален наемател е дошъл и иска да наеме твоето жилище, но без да спазва твоите правила, ето това е класически пример за претенциозност.
Ами аз не съм от тези хора. Не допускат домашни любимци - не отивам на оглед, изобщо това жилище ми отпада.
Ама в случая става дума за хора, които не просто имт правила, ами изказват претенции към потенциалните наематели. Как така имали деца. Как така имали животни. Ами ето така - имат. Какъв ти е проблемът, на оглед при теб ли са дошли?

# 111
  • София
Ами не знам кой се е изказвал така "как така имали деца".
Не съм срещал  такова нещо. Нито тук в темите, нито на живо.

# 112
Някой назад изказа мнение как може хора без собствено жилище да имат деца. Това освен животните, за които изказването беше в духа на 'тоя няма пари да си купи жилище, ама животно гледа'.

# 113
  • София
Танграта, не си видял, защото са изтрити коментарите явно - и аз сега установих, че ги няма на предните страници. Ето едното изказване, запазило се е като цитат в пост No.73 на 5-та страница (но е от преди същият потребител да каже, че и деца не следва да имаш, ако живееш под наем):
Всеки втори кандидат, който ми писа или ми се обади, имаше любимец. Мисля, че за първи път ми се случва. Преди беше по-скоро изключение. Сега е масово. Кучета, котки, зайци и хамстери... какво стана с хората? Той пари за жилище няма, мести се от квартира на квартира, но взел 1 , че и 2 броя любимци. [...] Нямам против, но като си на квартира любимеца е проблем за почти всеки хазяин, и второ- иска пари за отглеждане... чудя се... Местят ги от квартира на квартира явно...

Ето ти и другия коменатр, за който Галинор се впряга:
Само не знам как така допускате наематели с животни - или тайно ги вкарват?

Ето и още една крайност:
Който си има куче, да си купи жилище, да му  е мирна главата.

И пак да кажа защо се обяснявам: всеки си прави каквото иска със собствеността. Просто не е добре да сме винаги крайни, защото освен лошите примери има и много добри Simple Smile Пък като човека още на огледа си му личи, че не става, много ясно, че със или без животно, няма да го пуснеш да ти освини имота! Те такива не заслужават и животните си, но това е отделна тема Simple Smile

Последна редакция: пн, 15 юни 2020, 17:15 от ToniShu

# 114
  • София
Аз веднъж пуснах наематели с котка и съжалих. И за наемателите и за котката. Още има нокти по ново шпаклованите ни стени.
Повдигнах темата понеже тези с любимците вече са мнозинство. Това показва търсенето ни в последния месец, Всякакви животни имат хората. За мен беше изненада.
Настанихме накрая млада двойка без деца и любимци, ама беше трудно, И пак, на момчето родителите имали куче и макар и много рядко , ако пътуват на море лятото ще спи при тях . Кучето ще спи, в квартирата.  Ами какво да им кажа? Те бяха почти единствените кандидати,  които хем са свестни видимо, хем искат жилището , хем нямат любимец. И пак под условие.
В момента търсенето на наематели е трудно. Та настанихме ги, Да видим. Thinking

# 115
Късмет!

Нямам против някой да не иска да рискува да му се падне палав 'наемател' с козина. Обаче като почнат някакви абсурдни силогизми с животни, произход, интелект и 'това тука сега няма да го кажа' - що, за ялова жена ли става дума, или зоофилия? - ами да не се притесняват, аз също си правя изводите за подобни личности и прескачам.

# 116
  • In the land of Never Never
Моя милост в битието си на наемателка в чужбина, винаги съм имала котки. Търпели са ме. Вземам мерки да няма щети, ама котката не винаги си точи ноктите, където съм и определила. Изтеглените конци по диваните, преди да напусна, изрязвам много внимателно с крива ножичка до плата, остава като точка, почти незабележимо. Не съм имала проблеми с наемодателите. Старала съм се да бъда коректна и точна в плащането и взаимоотношенията. Смятам, че това се цени и е важно. Иначе други щети котките не нанасят, чисти животни са, вършат си работата където е определено и всичко се изхвърля. Космите се изчистват лесно.
Иначе и аз тук в битието си на наемодателка, казвам на брокерите, че домашни любимци не са желани, но сегашната ми наемателка рускиня ми каза, в хода на договарянето, че има едно кученце - от тези джобен формат, на които им връзват финтифлюшки на главичката, ами съгласих се. Обичам животните, а и то според размерите си, надявам се че няма да нанесе голяма щета. Simple Smile

# 117
  • София
Йорки с кукуригу и панелка ме е хапало за рамото преди години.
Бяхме с дъщеря ми на детски рожден ден, то куче на детето.
Захапах аз 1 апетитно кюфте и йоркито като тигър скочи и ме захапа. Майката едва успя да го откопчи - стиска като питбул.
Сигурно го ядосах, че няма да има кюфте за него. Домакините си живееха в собствен дом. И за поражения по стени и рамки на врати ми се оплакваха.

# 118
  • София
Според вас колко е по малка цената на обособена гарсониера  с остъклен балкон ,част от 4стаен (общ вход)?
(северно), спрямо самостоятелна.
До бъдещо метро в ОК 1.

В много  добро състояние е.
Една позната брокерка ни каза 350 се давали в момента такива...
А в момента обновяваме обзавеждането. Единствено отоплението не е решено с някакъв уред  (няма тец).
Последно за 400 го давахме. Преди 1г.

# 119
Според мен около 450. Самостоятелна може 550 лв., до 600 лв, зависи точно от параметрите - етаж, блок, близост до метрото, близост до парк, училище, градина и т.н.

Общият вход колко е общ - само се минава през обща входна врата и после всеки си има негова входна с ключ или живущите в по-големия апартамент имат някакви стаи, които ползват и в които се влиза от този общ коридор?

Общи условия

Активация на акаунт