Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 20

• 33 090
  • 749
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Да. Даже бях чела, че едва ли не не можеш да ги изгониш Rolling Eyes
Не знам доколко е вярно.

# 451
Май беше свързано с Конвенцията за правата на човека...вероятно на това се позовават в съда, ако се стигне до там.

# 452
И без деца, гоненето ако е зима е трудно.

# 453
  • София
Има някаква наредба още от соца, че в зимен период с малки деца няма как да освободят имота. Писала съм го и в стари теми и  веднага долиташе Човечето и искаше да цитирам точно и да се обоснова със членове и алинеи.  Аз ако знам как се цитира ще се омъжа...
Сега сериозно -  човек ако няма достатъчно пари нали първо ще обезпечи децата си, после ще мисли за наеми и сметки. Гледах няколко репортажа за неплащащи и изгонени семейства от началото на корона-данданията. Уволнили бащата, майката седи дома да гледа децата, нямат пари, отлагали с месеци. Накрая като ги изгонил собственика се пожалили по телевизии и соц.мрежи. И веднага се явяват сиромахомилите и реват против гадния собственик. Как може  изедника да не им влезе в положението и да ги остави да си живуркат. Ама и те не ги подслоняват в къщите си. Накрая кмета идва и им дава ключ от общинско жилище, намира работа на бащата в общинска фирма. Общината е цялата в бяло, помага на гласоподавателите.  Прошляците и на новото  продължават да задлъжняват и дълбаят дъното. Но хората запомнят - злобен наемодател, изпъдил чаветата.

# 454
Хубав, лош - вече са нечий друг проблем, не негов

# 455
Това е една от основните причини, да не искам семейства с деца.
Казвам че жилището не е подходящо за повече от 2-ма души. Нищо против децата, просто закона не е на наша страна и трябва да се пазим сами от загуби.

# 456
Няма такива наредби.

# 457
Има, по Закона за наемните отношения. Отменен.
Вероятно е някакъв фолклор, като отказването в Държавен вестник. А може и да го е имало в някоя соц. Наредба, или решение на Върховен съд.
Факт е, че понастоящем няма подобно законодателно разрешение.

Последна редакция: нд, 26 юли 2020, 22:43 от tays

# 458
Случи ми се точно това,което коментирате.Семейство с дете.Първите наематели,преди много години.Наема беше символичен.Единствената ми цел беше някой да живее в апартамента.Не се интересувах от наеми.Бяха по-ниски от тревата.С времето започнаха много да наглеят.Да се бавят със смешният наем,да повтарят колко им е трудно,парите не стигали.''Любимите'' ми оправдания,че нямат сега пари,защото някой от семейството имал РД,били на почивка,купили си някаква вещ.Дори не се усещаха,тъпанарите му с тъпанари.Върхът на наглостта беше като започнаха да оспорват и сметките.Те не били харчели толкова вода.Някой влизал и се къпел,докато ги няма.Разбирай,някой от моето семейство.Полудях.Казах:От първи да ви няма!Викнаха полиция.Полицаите им казаха,че са никой.Подвиха си опашката.Изнесоха се на първи януари.Празник,не празник,повече нищо не оспорваха и не се пазариха.От съседи разбрах,че са се жалвали,как не могат да намерят жилище.Беше силен момента тогава с много търсене,малко предлагане.Отишли са в гарсониера за два пъти по-висок наем.Според мен няма как да спрат собственик,да не си влезе в имота и да не изгони наематели,че имали дете,или било зима.Може собственика да е останал без покрив.Той ли ще ходи под наем,заради някой си?Може да реши изгодно или спешно да продава жилището.Как така ще се съобразява с чужди хора?И аз вече не искам наематели с деца,но не знам какви ще бъдат следващите.И особено да се изтъква,че покрай детето имат др.разходи и закъсняват с наем или сметки.

# 459
Аз не съм се "парила"лично от деца, но мои познати всички са вдигнали ръце.
Къпано бебе в средата на хола, съответно унищожен ламиниран паркет. Гордите родители твърдят, че то така си било.
Дете рисувало с водни/темперни или там други бои, по нов диван. Родителите казват, че дивана и без това не пасвал на жилището, да го смени хазаина с друг по подходящ.
Сметки от по 300-350 лв за ток, не платени, оставени са, нали умат депозит...
Еми, не ми се рискува.
Един латекс да мина цяло жилище ми е 1000лв с най обикновена боя. Какво да говорим повече за наематели с деца.

# 460
  • София
Ау, какви сте лоши!
Мразите животните, мразите децата.
Искате диванът ви да векува и да не го сменяте. Тоя наем за какво е, ако не за купуване на нови дивани.
А и боядисване, колко е едно боядисване. Да не искате цял живот апартаментът да си е с оригиналната боя.
А и каква ви е работата като наемодатели. Може вие да боядисате.

# 461
Знам,че много хора ще се разсърдят,че не желаем наематели с деца,но ние си знаем.Остави,че родители,неглижират щети от деца или не се държат адекватно.Много дразнещо ми е оправдание,като закъсняват с наем и се оправдават с детето.Точно тези,за които писах,често детето било болно и нали разбираш лекарства и т.н.Всички деца боледуват,ами прави си сметката.И това при символичен наем.И аз съм изхвърляла два пъти дивани.Първият заради щети от дете.Вторият без деца,но му било ''дошло времето''.Ъгълът при лежанката не знам как ще се откърти от времето.Сегашните и те имаха претенции,но като казах,че при екстри,ще вдигна наема,мирясаха.

# 462
Няма проблеми от този род да се връчи предизвестие на семейство с деца и да се освободи имот. 
Иначе и на мен са ми правили проблеми точно с неплащане на сметки и наем - ама сега били празници, после бяло училище трябвало да плащат, после разходи за морето, после за началото на учебната година и т.н. Но пък други пак с деца са били точни и изрядни отвсякъде.

# 463
Аз съм 50 на 50 от опит с наематели с деца, класическа гарсониера.
Първите бяха с 2 деца - едно по-голямо - на 3-4 години, второто - бебе. Социално слаби. Те бяха тези, които потрошиха наред при излизане, оставиха и неплатени наеми и сметки. Освен погрома по техниката, останаха и много боклуци, включително памперси.
Вторите, следващите, бяха с едно дете на около 1,5-2 години, след година, вече в 7-8 месец, наемателката ми съобщи, че ще ражда скоро и може за следващия наем да е в родилното. Бебето се роди, изкараха още година, до края на високо платеното майчинство. Изнесоха се без предупреждение, но нямаше неплатени наеми и сметки. Само беше непочистено от изнасянето, имаше и драскано по стените, но те така или иначе си бяха за пребоядисване. Мъжът беше международен шофьор, рядко се прибираше и то за кратко. Като се скапа хладилникът (не по тяхна вина), предложиха те да си купят и аз им направих минимална отстъпка в наема (10 лв. на месец, но то и наемът беше нисък). Изнесоха се след като 2 месеца поред ми мълчаха, като дойдеше време за плащане, искаха отсрочка, но аз първия месец казах ОК, а втория - поставих твърдо въпроса с плащанията. Явно се пробваха да видят дали ще "клекна" и ще се съглася на шикалкавене.
И става дума за много непретенциозно жилище, в ниския ценови клас, съответно и контингентът наематели беше рисков.

# 464
Ау, какви сте лоши!
Мразите животните, мразите децата.
Искате диванът ви да векува и да не го сменяте. Тоя наем за какво е, ако не за купуване на нови дивани.
А и боядисване, колко е едно боядисване. Да не искате цял живот апартаментът да си е с оригиналната боя.
А и каква ви е работата като наемодатели. Може вие да боядисате.
Дивана на хората беше нов,  2 годишен. Мисля, че е редно ако има деца въоражени с бои, пластелин и т.н. дивана да бъде покрит...ама мечти.
Боядисването няма как сами да си го правят, хазайката е сама жена, има нужда от шпакловка, запълване на дупки. 3 години бяха живяли само!

Общи условия

Активация на акаунт