COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 379 891
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 2 895
Vrabcho, мерки като обикаляне около парковете, а не в тях, на майки с деца, КППта с огромни опашки, но минаване с фалшиви декларации и подобни наистина бяха безсмислени. Но за обществото, че и за икономиката да си караме, както ни е кеф, не е рационално. Отделно чисто човешкия момент. Аз не мога да си представя колежката ми да е в рискова група, да живея с майка ми или да ходя при баба ми и същевременно да си карам, както преди.  В крайна сметка и за здравите съществува риск. За детето ми е много по-важно да има здрава майка, отколкото да не пропусна някой фестивал.

# 2 896
  • София
Не знам дали вече е пуснато, но днес е починала жена, изписана вчера като оздравяла с отрицателен PCR. Информацията е на Нова телевизия. Този вирус е безумно коварен.

# 2 897
Ама това вярно ли е -за пациентката от Разград-как я екстубират и я изписват???????А отделно и теста и да е отрицателен-вярно няма такава държава -колкото и да не го понасям онзи....
И съм съгласна ,че маските трябва да останат и по магазините..днес в 3 магазина ми "припомнят" ,че не трябвало да я нося Imp На третия се изнервих вече и малко грубо ги срязах,че ако искам ще нося и до догодина Simple Smile)))/като излязох ми стана съвестно,ама хайде да ми се спрат вече .../

# 2 898
В местен сайт пишеше, че жената е екстубирана на 28.05, вчера е изписана след отрицателен PCR.
Обаче е обществена тайна е, че болниците обичат да изписват пациенти-пътници за да не си влошават статистиката. Та не изключвам варианта да не е била особено добре, но да са я изписали след отрицателния тест. Предвид от къде е родом и етноса едва ли е здравно осигурена

# 2 899
Ангелкова: летният сезон може да продължи до края на октомври

Първите чартърни полети на летищата във Варна и Бургас си очакват след 25-ти юни.

Миналата седмица обаче кметът на Бургас съобщи, че само за ден са били анулирани 150 полета до Бургас, заявени за юли. Според местната власт причината е в увеличаващия се брой навозаразени с коронавирус.

https://btvnovinite.bg/bulgaria/letnijat-sezon-mozhe-da-prodalzh … ar-angelkova.html

Последна редакция: вт, 16 юни 2020, 18:29 от Не се сърди, човече

# 2 900
  • софия
Вчера писах за моя колежка, която беше заразена и се върна на работа. Тя каза, че масово отношението към нея и семейството и от хората, които са знаели е ужасно. Отбягват ги и се държали като прокажени с тях ( съседи главно).
Това е доста тъпо. Човек не е виновен, че се е разболял. Може да се случи на всеки. Ако знам, че мой познат е болен от корона няма да се виждам с него по време на карантината му разбира се, но не виждам  повод да се държа зле. Ако ми е приятелка ще се чуваме, ще си пишем, ще се интересувам как е. Просто трябва да няма контакт на живо с цел да не се заразя и аз. Оттам насетне не виждам причина за ограничаване на другата комуникация камо ли пък да се държа зле със заразен човек. И съсед да е просто трябва да си седи у тях по време на карантината му,оттам насетне не виждам повод някой да се държи зле с него.

# 2 901
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
https://www.endcoronavirus.org/countries#action

Ние сме от групата, от която се очаква някакъв екшън да предприеме, ама какъв точно...
баш сме си като пилета в кълчища в момента.

# 2 902
  • София
В местен сайт пишеше, че жената е екстубирана на 28.05, вчера е изписана след отрицателен PCR.
Обаче е обществена тайна е, че болниците обичат да изписват пациенти-пътници за да не си влошават статистиката. Та не изключвам варианта да не е била особено добре, но да са я изписали след отрицателния тест. Предвид от къде е родом и етноса едва ли е здравно осигурена

Не мисля, че някоя болница ще пусне човек със симптоми от Коронавирус, още повече че е ясно къде е била лекувана. Така се раждат градските легенди. Сега очаквам родата на жената на нахлуе в Ковид отделението със същите разсъждения

# 2 903
  • София
Вчера писах за моя колежка, която беше заразена и се върна на работа. Тя каза, че масово отношението към нея и семейството и от хората, които са знаели е ужасно. Отбягват ги и се държали като прокажени с тях ( съседи главно).
Това е доста тъпо. Човек не е виновен, че се е разболял. Може да се случи на всеки. Ако знам, че мой познат е болен от корона няма да се виждам с него по време на карантината му разбира се, но не виждам  повод да се държа зле. Ако ми е приятелка ще се чуваме, ще си пишем, ще се интересувам как е. Просто трябва да няма контакт на живо с цел да не се заразя и аз. Оттам насетне не виждам причина за ограничаване на другата комуникация камо ли пък да се държа зле със заразен човек. И съсед да е просто трябва да си седи у тях по време на карантината му,оттам насетне не виждам повод някой да се държи зле с него.

Говоря за отношение след като им е приключила карантината.

# 2 904
  • София

В нашия блок плъзна слух, че има болен след като един доставчик го домързя да се качи до 3 етаж. Имаше съседи, които настояваха да се кажв името на потенциалния болен, за да се карантинира етажа. Слава Богу разумът надделя и нямаше повече съседски разследвания и разправи

# 2 905
Симптоми на Корона вероятно е нямала, тестът е отрицателен, но това не пречи да е имала неконтролирано високо кръвно или висока захар.

# 2 906
  • София
Симптоми на Корона вероятно е нямала, тестът е отрицателен, но това не пречи да е имала неконтролирано високо кръвно или висока захар.

Което доказва, че при някои хора този вирус скапва редици жизнено важни системи и ги праща в гроба

# 2 907
  • софия
И след като му е приключила карантината пак не виждам повод за лошо отношение. Да, човек може да го е страх да не се зарази, но това не е повод за лошо държание. А и като е отминала вече би трябвало да е здрав. А гаранция няма, че зовекът срещу теб не е болен, дори да не е диагностициран с корона. Това, че някой е бил болен, не е повод да се държи някой зле с него.

# 2 908
  • Другата България
Не знам дали вече е пуснато, но днес е починала жена, изписана вчера като оздравяла с отрицателен PCR. Информацията е на Нова телевизия. Този вирус е безумно коварен.
Последните постове са за същата жена, вкл. и моя.
Същевременно излезе и моят резултат - отрицателен. На фона на това, че се чувствам добре, нито хрема имам вече /то аз и нямах освен един единствен ден/, нито гърло ме боли, нито температура съм вдигала, на това, че само преди месец имам отрицателен PCR тест и отрицателен такъв за антитела за отминал период, на това, че покрай мен няма и не е имало болни, че всички кръвни изследвания са ми идеални /е, холестерола, ама там нещата се следят от години и нямат общо с короната/, на фона на преценката на ОПЛ, че не е коронавирус....поради всичко това му вярвам. На теста. Както и предполагах преди два дни - че не съм с коронавирус.
Но въпросът остава. Всъщност те въпросите са много. Но най-важния - как ще се процедира оттук насетне при елементарни симптоми не само откъм медицински аспект, ами и откъм отношение на работодатели. Защото освен на ОПЛ, съм случила и на работодател, аз, но надали всички ще подходят с разбиране към такива служители. Дано, дано има промяна.
И после, с тези тестове. Да вярваш или да не вярваш, на кой от всички?

# 2 909
Е, ние сме в момента най-ларж от всички държави, всички са добре дошли във България; всичко ни е широко отворено, дори и едни от най-опасните за зараза места като барове и дискотеки...Боко каза, че нищо нямал да затваря, имаме 30 000 болнични легла, които ни очакват Rolling Eyes

България е сред страните, които все още не могат да овладеят епидемията от коронавирус и спешно трябва да предприемат мерки по въпроса. Това сочи изследване на EndCoronavirus.

В международната коалиция участват над 4000 учени, активисти и други. Те са съставили списък с държави, разделени в три отделни групи спрямо това дали са се преборили с COVID-19, близо са до това да се справят или трябва да предприемат мерки. Последните взети предвид данни са от 14 юни.

Така например в зелено са изброени страните, които “побеждават COVID-19”. Те са общо 46 на брой, като сред тях са Китай, Хърватия, Черна гора, Куба, Финландия, Гърция, Унгария, Ирландия, Швейцария и други.

В жълто са показани държавите, които са на път да се избавят от вируса. Те са най-малко на брой, едва 11, като това са Австрия, Белгия, Франция, Дания, Германия, Сърбия, Южна Корея, Испания, Япония, Нидерландия и Италия.

В червено пък са посочени страните, които трябва спешно да предприемат мерки, за да овладеят коронавируса. Те са най-много – 75 на брой. Сред тях е и България.

В тази група са още САЩ, Обединеното кралство, Швеция, Турция, Беларус, Бразилия, Румъния, Косово и други.  
За последната група от страни е записано, че “вървят по погрешен път, няма видима промяна или твърде бавно свалят броя на заразените”.
https://blitz.bg/analizi-i-komentari/endcoronavirus-s-plasheshch … a_news752339.html

Последна редакция: вт, 16 юни 2020, 17:36 от sugar_baby

Общи условия

Активация на акаунт