COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 379 576
  • 29 195
  •   2
Отговори
# 3 420
„Невъзможно е да починеш от COVID-19, ако нямаш придружаващи заболявания“. Това заяви в предаването  „Увеличеният брой заразени, които се регистрират през последните дни, е нещо съвсем естествено и са „негативният резултат от скриването от вируса“ през последните месеци. Дори тези драстични, средновековни да ги наречем, мерки на изолация да имаха някакъв моментен ефект, предполагаше, че в момента, в който те бъдат освободени, затворените хора ще общуват помежду си, така че това е очакван резултат“, смята доц. Чорбанов.
Не се е скрил, а не е бил още тук. И не заради затворените хора, а заради незатворените и върналите се от огнища и празнуващите по сватби вече е наличен. Заради подобни изказвания е и силно неглижиран. Затова се случва дори медицински работници да не вярват, че е опасен, да преглеждат без ръкавици и маски, и да заразяват по над 30 души...

# 3 421
  • в страната на чудесата
Не, нямат представа.
Но съдбата често се намесва Simple Smile от Езопови времена. Та ще придобият представа скоро. За съжаление по трудния начин...

# 3 422
Все повече се изненадвам колко много хора или подценяват,щ или смятат вируса за измишльотина. Същите като фелдшеха. Такива и да  ги удари челно, пак няма да повярват.  Да речем, че от махалите имат оправдание - не са учили, неграмотни, незнаещи. Обаче за образованите с по едно-две висши образования какво да кажем? Те дори с увереността на хора с дипломи още по-силно вярват в това, че всичко е ок, какво толкова сме се впрегнали, няма вирус, не искат да се стресират. Обаче в същото време някои, колкото са убедени, така си държат малките деца до полата, а не ги пращат на градина, а те самите не са по дискотеките и мачовете, нито на женския пазар.
Именно. Познавам и от двете групи, чисти българи. Едните-по време и на ИП и сега, няма страшно, имам маска, където
мога ще ходя, няма да заразя никой,не съм болна, вирусът изчезна, няма го, отивам на кафе, отивам на фитнес, отивам на море.
Обрзованите- лъжат ни заради пари, защо за 4 затвориха, сега отвориха, значи не е имало вирус, прикриват други неща и т. н.

Но след това поведение на управляващите наистина човек да се зачуди за какво е било всичко с ИП и защо е “ мълчанието” сега?

# 3 423
Но да преиначава ситуацията в смисъл на "всички ще умрем"

"Всички ще умрем" е преиначаване и преувеличаване от страна на хората, които отричат опасността от вируса. Освен тях, никой друг никога не е казвал, че "всички ще умрем".
 А иначе в чувалите и камионите с трупове, пързалките-морги и масовите гробове за съжаление няма нищо преувеличено. Те станаха реалност в регионите, където вирусът успя да се разпространи по-масово.

Последна редакция: чт, 18 юни 2020, 08:40 от LillyM

# 3 424
Скрит текст:
Хора, гледали интервюто на биолога кандидат нобелист с гащи на устата, Ризова не се ли опули поне дискретно на изказването му. Какво става с мисирките в България, кой страшен вирус ги е покосил?
Точно това бих попитала и аз. Къде са ни журналистите? Как просто подминават такива изказвания? На някои в темата, които се опитват да извъртят изказването в посока - спазване на мерки от хронично болните, нека да кажат какво трябва да направят тия хора - да спрат да работят, да се изолират в колиба от семейството си, да не си виждат децата??? Защото най-вероятно и те работят/учат. Или пък да си мият ръцете и да се кръстят да ги подмине. Пък ако не стане така, какво толкова - те са си болни, защо някой ще.се съобразява с тях. Пишещите по-нагоре имат ли представа колко много хора са в рисковата група - някои от тях сигурно са им роднини, приятели, колеги и съученици на децата им.

Май за мен иде реч. Представи си, имам идея колко много са хронично болните. И също така имам идея, че за тях ковид не е единствената заплаха изобщо.

Лили, да, моргите са реалност,пързалките-морги и те, камионите с трупове и те. Но пак ли трябва да зачекваме темата, че в Италия (Ломбардия) изобщо не са изолирали болните с ковид в началото от другите пациенти в болниците? За Испания не съм запозната, но предполагам нещо подобно. Която и инфекциозна болест да допуснем да се разхожда необезпокоявано в болница или старчески дом, резултатът винаги е  един и същ...

# 3 425
“Но пак ли трябва да зачекваме темата, че в Италия (Ломбардия) изобщо не са изолирали болните с ковид в началото от другите пациенти в болниците? За Испания не съм запозната, но предполагам нещо подобно. Която и инфекциозна болест да допуснем да се разхожда необезпокоявано в болница или старчески дом, резултатът винаги е  един и същ...“

Габито, аз комуникирах с няколо човека от Испания ( точно Италия беше пламнала вече). Мислиха точно така както си го написала, “болест, болните са в болници”, “всичко е наред” . Много скоро почна да гори и Испания.

Последна редакция: чт, 18 юни 2020, 06:45 от CasaDelSol

# 3 426
Италия, Испания, Ню Йорк, Ухан, Бразилия, Швеция, Иран, Великобритания и т.н.
Абе вярата, че всички други са се провалили, но ти непременно ще успееш, е малко като вярата в определена идеология на този етап вече. Няма нужда за участваме в подобни ужясяващи експерименти, при положение, че този вирус може да бъде контролиран с елементарни мерки.

# 3 427
Психопатични черти свързани с неспазване на насоките за социално дистанциране на фона на пандемията от коронавирус.

Ново изследване предоставя някои първоначални доказателства, че определени антагонистични черти на личността са свързани с пренебрегване на превантивни мерки, които имат за цел да спрат разпространението на новия коронавирус SARS-CoV-2.

Повечето от участниците се съобразяваха със здравните препоръки на американските центрове за контрол на заболяванията и на Световната здравна организация.

„Беше окуражаващо да открия, че хората, участвали в моето проучване, обикновено съобщават, че практикуват социално дистанциране и хигиена, планират да продължат да спазват тези мерки и са готови да направят всичко необходимо, за да защитят здравето на близки, познати и непознати - каза Благов.

Но някои от участниците съобщават, че не се вслушват в съветите, което изследователите установяват, че са свързани с няколко личностни черти.

Благов откри, че по-ниските нива на приветливост и съвестност са свързани с намалената вероятност да бъдат одобрени здравни препоръки, свързани със социалното дистанциране и хигиена. С други думи, хората, които са по-малко съпричастни / кооперативни и хората, които са по-малко отговорни / организирани, са по-малко склонни да се ангажират с превантивни мерки.

В допълнение, хората, които постигнаха по-високи стойности на психопатичните подценки на подлостта и дезинхибирането, обикновено проявяваха по-малък интерес към социалното дистанциране и хигиената. Подлостта и дезинхабирането също предсказват одобрение на поведението, което излага хората на риск от инфекция, като докосване или кихане върху повърхности с висока употреба в обществото. Дезинхибирането отразява лошия контрол на импулсите, докато подлостта описва липсата на загриженост към другите.

„Хората, които имат висок резултат при тези черти, обикновено твърдят, че ако имат COVID-19, те могат съзнателно или умишлено да излагат други хора на това“, каза Благов пред PsyPost.

„Една от потенциалните последици от това изследване е, че може да има малцинство от хора със специфични личностни стилове (в спектъра на нарцисизма и психопатията), които имат непропорционално въздействие върху пандемията, като не успяват да защитят себе си и другите.“

https://www.psypost.org/2020/06/psychopathic-traits-linked-to-no … us-pandemic-56980

# 3 428

Не съм лекар и е хубаво да потърсим мнение на такъв, но доколкото знам при ковид има завишено ЦРП и левкоцити под нормата. Ако е така това е някакъв вариант поне да се знае нещо без всеки път да се дават 120 лв, а и кръвната картина често излиза за час.

и аз смятам, че е разумно да се подхожда с кръвна картина, евентуално като допълнение на тест

преди 8 дни вдигнах лека температура и усетих болки в мускулите и ставите, и си се попритесних - предишните две седмици бях обикаляла като придружител на майка ми три болници в София, затова следващите дни си останах да работя вкъщи и да се наблюдавам по-усилено, както и семейството ми, от което няма как да се изолирам; никакви други симптоми, нито у мен,  нито у тях, но това притеснение определено ме мъчеше... а вчера имах и профилактичен преглед при мамолог, записан от преди месец и половина, обаче някак не си представях да отида и да имам съмнения за себе си

затова отидох и си пуснах самостоятелно всякакви изследвания от кръвна картина до доста големи подробности по всички органи, така или иначе веднъж годишно е добре всеки да си проверява какво е състоянието на тялото му, плюс от двата вида бързи тестове,  този на Roche, който не конкретизира положителност към определени антитела, но пък е много високо чувствителен и специфичен, и от стандартните бързи тестове, които дават резултат поотделно за двата вида антитела

за мое облекчение и двата теста излязоха отрицателни, а като си видях и всички други изследвания съвсем се успокоих, абсолютно никакви индикации за възпаление или инфекция в организма, надявам се да не съм най-големият карък на планетата с два фалшиво отрицателни теста едновременно Simple Smile и си отидох на прегледа, с маска естествено, и мамологът също беше с такава

така че и базова кръвна картина плюс CRP, СУЕ, евентуално феритин, също може да е полезна за  някаква начална диагностика, си мисля

# 3 429
  • Там,където се събуждам щастлива.
Ако не друго, то частните лаборатории в големите градове у нас  ще са добре на финансов  + тази година.

# 3 430
  • При семейството си
Мексико обявява повече починали днес и от САЩ:
https://www.worldometers.info/coronavirus/

П.С. Не е ли по-добре да се въздържаме от съвети за самоназначаване на изследвания, самодиагностика и изобщо самолечение.

# 3 431
89 нови случая.
63 излекувани
3 починали

# 3 432
Пловдив  12

# 3 433
Италия, Испания, Ню Йорк, Ухан, Бразилия, Швеция, Иран, Великобритания и т.н.
Абе вярата, че всички други са се провалили, но ти непременно ще успееш, е малко като вярата в определена идеология на този етап вече. Няма нужда за участваме в подобни ужясяващи експерименти, при положение, че този вирус може да бъде контролиран с елементарни мерки.
Мисля у нас е белег на патриотизъм и висока самооценка + пренебрежение. Което е уникална глупост реално погледнато особено в  непредсказуема обстановка. Дотук видяхме как " власите се давят на края на Дунава" остана само да видим и какво става преди да стартират плуването на брега.

# 3 434
Нови 3 медицински сестри. Някой знае ли тези от детските градини включени ли са в мед. персонал? И в "други" кои влизат?

Общи условия

Активация на акаунт