COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 380 539
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 7 785
  • Другата България
Мери Ан, давам ти го болднатият пример защото казваш че никой нямало да затваря нищо. Е след като се изказва такова намерения е по вероятно да стане отколкото ако не се изкаже, не мислиш ли. Декларацията не съм я чел, признавам си подводох се по заглавието "Не отговаряме какво ще стане, ако останем извън стадиона" помислих че това е реакцията на феновете към отправеното предупреждение, ти как мислиш при сега действащата уредба (1 000 човека на сектор) при която е толкова лесно да се спазва дистанция, те демонстративно не я спазват, но ако се допуснат още 15 000 хиляди фена от не знам къде ще започнат да я спазват. И тука не говоря за конкретни фенове, агитките на абсолютно всички отбори демонстративно не я спазват. И мнението ми е че просто феновете с всичките си действия си просят затварянето на стадиона. И беше голяма грешка че изобощо се отвориха, защото до това води, ако не ги бяха отваряли, нямаше да ги има тия 15 000 фена от не знам къде за които никой няма да носи отговорност какво ще направят, ако не бъдат пуснати до стадиона. А за да бъдат пуснати трябва да се наруши наредба която има за цел да се осигури дистанцията по трибуните, която и без това феновете демонстративно не я спазват и затова си го просят затварянето. Ако я спазваха щях да съм на тяхна страна.
А, добре. Не си чел, поне си призна. Защото масово се коментира, всичко, без да се чете, без да се мисли, без да се разсъждава, интерпретира се според личната ни позиция и...става грозно. Не сега, по принцип.
С останалото съм съгласна, позицията ми я знаеш. Но тя е за всички, не само за феновете по стадионите, за публиката там. Отнася се и за останалите места, които изредих в предходни постове. Дистанцията е мираж не само на стадиона, тя е мираж на всички публични събития и събирания. И не, не трябва да се наруши никаква наредба, защото места има, за всички, дори и с дистанция - за стадиона говоря. Обаче не се спазва, така е. Не знам сега какво ще се случи, но на стадиона поне има място. И е навън. Докато вътре в дискотеката, как ги виждаш нещата? Риторично питам.
За едно и също говорим, и поне аз не търся вина само и единствено в тези млади хора, които са и на стадиона, и в бара, и в дискотеките, и на абитуриентските си балове, и на изпращанията си. Докато това им беше забранено, те спазваха забраните. Сега им се позволи, постоянно се пише и по ТВ се говори, че нещата са под контрол и са клъстерни, авторитети и топ-медици са по всички медии с призив "опасност няма", живейте си живота.....тези млади хора да спрат да живеят ли? След като отвсякъде ги съветват да правят точно това? И да им искаме "отказ от лечение" при всяко посещение на обществено място, на което не се спазва дистанция? Та това са децата ни, крайностите са толкова абсурдни и излишни, и такива неща ме провокират да пиша това, което пиша.
Всеки има позиция, обусловена от възраст, житие, битие, професия, социален статус и още куп други формалности. Но съм против това да ни прави "слепи" за останалите и категорични в "присъдите си".

За болднатия ти въпрос - не, не мисля. Мисля точно обратното. Поне до края на септември.

# 7 786
А преди малко Джамбазки каза, че над 50% от заразените у нас били от ромски произход ... не било расизъм.
Не съм го слушала,ама е прав човека.И да,не е расизъм
Снощи в група четох за работниците в Италия,дама от там беле писала.Ами,повечето са роми.Хората,за които толкова се рева от Нидерландия,отново основно са роми.Писах,че се връщах от БГ в оълен с роми самолет,които сваляха маски,за да кашлят.Ами,те ще върнат в БГ по някое време.И това не е расизъм.Тези хора оросто не могат да се контролират.Реалност е

# 7 787
  • Bulgaria
Видяхте ли абитуриентите в Ямбол? Бал, рокли, родители, тълпа, броене... както всяка година. Предполагам, че така е навсякъде в България. Нормално е да искат да празнуват, не са виновни, че им се е паднала кофти година, но въпреки всичко според мен се поема голям, но ненужен риск. Дано няма последствия.

# 7 788
Писах, но го изтриха.
Точно роми и цветнокожи са най-честите потърпевши.

Последна редакция: пт, 26 юни 2020, 20:09 от DeVa®

# 7 789
Цитат
С останалото съм съгласна, позицията ми я знаеш. Но тя е за всички, не само за феновете по стадионите, за публиката там. Отнася се и за останалите места, които изредих в предходни постове. Дистанцията е мираж не само на стадиона, тя е мираж на всички публични събития и събирания. И не, не трябва да се наруши никаква наредба, защото места има, за всички, дори и с дистанция - за стадиона говоря. Обаче не се спазва, така е. Не знам сега какво ще се случи, но на стадиона поне има място. И е навън. Докато вътре в дискотеката, как ги виждаш нещата? Риторично питам.
За едно и също говорим, и поне аз не търся вина само и единствено в тези млади хора, които са и на стадиона, и в бара, и в дискотеките, и на абитуриентските си балове, и на изпращанията си.
Аз правя разлика между фен-групировките и обикновеният фен. За това което става по стадионите никаква вина нямат фенове като него.
Скрит текст:
След днешните изцепки на Армията между ЦСКА и Ботев Пловдив си мисля, че това беше краят за феновете у нас. Идната седмица е финалът за купата на България между ЦСКА и Локомотив Пловдив и се очаква около 12 000 човека на националния стадион Васил Левски заради капацитета и правилото за 50% заетост.
Двете агитки са уникални за България (и не само) и щеше да е празник за футбола, но уви.
Аз днес бях на Армията, но на завоя между секторите и около мен нямаше други фенове. Имаше как навсякъде да се спазва дистанция, но сякаш нарочно не го правиха... Имаше тук-таме хора с маски и спазващи дистанция, но бяхме капка в морето.
Та какво имам предвид: почти през целия мач публиката на ЦСКА не спря да скандира: ''Бойко Борисов п*****ст, п*****ст''
Имаше факли, димки и транспаранти срещу новия световен ред.
Феновете на Ботев и те бяха срещу Бойко и пяха в синхрон. Отделно феновете на Ботев се биха с полицията и даже им пуснаха сълзотворен газ да ги озаптят.
Иначе фантастична атмосфера. Пеене от първата до последната минута. Уникални сме в това отношение, имам предвид феновете на ЦСКА.
Но както казах, който сам си го направи..... Знаете. Очаквам утре г-н Ананиев да дръпне шалтера или най-късно в понеделник, но финалът за купата едва ли ще бъде пуснат с публика. Още повече, че ще дойдат и хиляди от Пловдив, а агитките на ЦСКА и Локото имат стара вражда от много години и никак не се понасят (меко казано)… Преди време беше и знаменития бой на Лаута в Пловдив, когато крайната фракция ''Анималс'' на ЦСКА нахлу на стадиона и се биха с тези от Локото и чужди руски ултраси от Спартак Москва.
Та влезнахме в аналите тогава и в световния видеообмен.
Но и те ще пострадат от хлопване на кепенците заради цялостното поведение на агитките.
Иначе, съгласен съм и в дискотеките не се спазва дистанция, там епидемиологичният риск е дори по голям, защото са на закрито и няколко заразени могат да изпозаразят половината присъстващи, особено ако има супер-разпространител сред тях, докато на стадионите ще бъдат заразени основно най близко стоящи до заразени, но разликата е коя маркя как ще се отрази на държавата. Затова за дискотеки, барове, заведения ще се затварят очи колкото може по дълго (докато заразата не стигне наистина много опасни измерения за държавата) пък за феновете, не, трябва да го приемат, интереса на държавата е много по малък да има публика по стадионите в сравнение с това да са отворени дискотеки, барове и т.н. Затова трябва да почнат да спазват дистанция.

# 7 790
Тесла, мисля, че Мери Ан е напълно права. Какви пари за държавата от дискотеки и кръчми. Хайде да сме честни. Всичко отива в няколко джоба. Не може барове и дискотеки да са пълни и без мерки, а да изискват същото от стадионите.

# 7 791
  • София
Още като ги разрешиха всички бяха наясно, че няма как да се спазва дистанция по стадиони, дискотеки, кръчми, балове, сватби и кръщенета. Затова решиха да не сърдят народа и да разпуснат всичко, а ако ще има сърдити, това да са "параноиците" и "страхливите".

# 7 792
Нискообразованите общности винаги са непропорционално засегнати от епидемии. И ковид в засегнатите държави в началото удари силно малцинствата и нискоквалифицираните работници. Тепърва ще се види дали по-високата смъртност при малцинствата ще се задържи, защото достъпът до лечение се изравнява - при препълнени болници става затруднен за всички, а вирусът постепенно обхваща всички сегменти на обществото.

# 7 793
Не съм защитник на барове и дискотеки, но в колко от тях се събират 15 000 човека на едно място? И защо понеже е вакханалия на едното място, на стадионите също трябва да се допуска, а и как шефовете на агитките ще гарантират безпроблемното протичане на срещата ако тези 15 000 се допуснат до стадиона?

# 7 794
Цитат
Тесла, мисля, че Мери Ан е напълно права. Какви пари за държавата от дискотеки и кръчми. Хайде да сме честни. Всичко отива в няколко джоба. Не може барове и дискотеки да са пълни и без мерки, а да изискват същото от стадионите.
Според мен държавата печели много повече от дискотеки, кръчми плащат се ддс, акцизи за изконсумираният алкохол и т.н. Точни цифри не мога да ти кажа, може би някой по компетентен по икономическите теми може да се изкаже каква е печалбата на държавата от отворените дискотеки и т.н. и каква от това да има публика по стадионите. Убеден съм че разликата от земята до небето.

Не казвам че е правилно държавата да си затваря очите за тях, пък да ги отваря само за феновете. Но в крайна сметка има значение, кое до колко е важно за бюджета на държавата.

# 7 795
В тази обстановка печалбата от чалготеки е по-малка, отколкото щетите.

# 7 796
Не съм защитник на барове и дискотеки, но в колко от тях се събират 15 000 човека на едно място? И защо понеже е вакханалия на едното място, на стадионите също трябва да се допуска, а и как шефовете на агитките ще гарантират безпроблемното протичане на срещата ако тези 15 000 се допуснат до стадиона?

Те 15000 не са точно на едно място, а и са на открито. А 150 в една дупка по- добре ли е?
Днес видях на една обикновена пластмасова кръгла масичка 9 човека един до друг.

# 7 797
Ето го, нашият сладур... 11 болни сме имали само.

https://noviniibg.eu/%d0%bc%d0%b0%d0%bd%d0%b3%d1%8a%d1%80%d0%be% … KpnzLQewucl28f5gU

# 7 798
Писах, но го изтриха.
Точно роми и цветнокожи са най-честите потърпевши.
Aз смятам, че тук има основен принос и генът освен, че се твърди, че са бедни, без хигиенни навици, зле лекувани и без осигуровки, т.е. не е само от това.

# 7 799
Цитат
Според мен държавата печели много повече от дискотеки, кръчми плащат се ддс, акцизи за изконсумираният алкохол и т.н. Точни цифри не мога да ти кажа, може би някой по компетентен по икономическите теми може да се изкаже каква е печалбата на държавата от отворените дискотеки и т.н. и каква от това да има публика по стадионите. Убеден съм че разликата от земята до небето.

Не казвам че е правилно държавата да си затваря очите за тях, пък да ги отваря само за феновете. Но в крайна сметка има значение, кое до колко е важно за бюджета на държавата.

То за това Коцето мрънкаше за диското си и се молеше повече да не ги затварят.
Ако беше така, щяхме да сме една от най- силните държави в ЕС. Не знам друга с толкова кръчми и чалготеки.

Общи условия

Активация на акаунт