COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 379 844
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 3 330
да, прави го, защото по някакъв начин вирусът е транпортиран до тези места. Преди нямаше засечени заразени в много от областите или имаше тук-там по 1-2 и бързо се оправиха. Тези, в които пламнаха махалите направиха КПП-та.
Ако се открива връзка между случаите, ето например двамата във Варна, някои от София са свързани с родопите.
Из шуменските села пак са свързани.

Сега друг  е въпросът какво става из София...Там аз отдавна там се съмнявам какво точно се случва.

# 3 331
  • София
Ок, знаем каква е връзката, но със същия успех можеше връзката да не бъде проследена. Кой знае колко случаи имаме с непроследени връзки. Ако докторката не си беше направила тест там, а беше минала и заминала след свиждането, щяха да се чудят откъде им е дошло.

# 3 332
Гърция - 55 нови.
Ще го кажа така: "вкараха си голям таралеж в гащите" с отварянето на границата с България в опита си да спасяват туризъм и те..

# 3 333
На тях и активните случаи са им повече от нашите.

# 3 334
  • София
Гърция - 55 нови.
Ще го кажа така: "вкараха си голям таралеж в гащите" с отварянето на границата с България в опита си да спасяват туризъм и те..
Те имат проблем с помашкото население около Ксанти. Четох днес, областния им управител се оплаква, че не спазвали карантината, отказвали да се тестват и правели каквото си искат. Та затова са ги позатворили.

# 3 335
В Гърция сигурно тестват и повече от нас.

# 3 336
  • София
Гърция - 55 нови.

Границите с Гърция са отворени от 15-ти, реално вчера бяха първите километрични опашки. Толкова бързо 55 положителни, всичките - защото Гърция пуснала българите? Всичките 55 заразени - с българска връзка? При положение, че от няколко дена се знае, че има огнище около Ксанти и че има и проблем с бежанци и малцинства...

# 3 337
  • Bulgaria
По БТВ дадоха жената, която се прибра болна от Нидерландия и ѝ беше зле в самолета. Изписана е след 41 дни интубация. Лекарите явно наистина са се постарали.

# 3 338
За София - по моето скромно мнение винаги е било дифузно заразяването. За сега са сравнително малко случаи (изключвам махалите), може би се спазва повече карантината, но ако станат повече случаите, не искам и да мисля какво ще стане.
За дифузното разпространение тук косвено доказателство е пълното затъмнение на щаба за столицата. Не може да се биеш в гърдите, че си хванал клъстер от няколко човека някъде, когото в София от месеци всеки ден има двуцифрена число заразени, доста от тях в болница.

Последна редакция: ср, 17 юни 2020, 21:30 от Не се сърди, човече

# 3 339
По БТВ дадоха жената, която се прибра болна от Нидерландия и ѝ беше зле в самолета. Изписана е след 41 дни интубация. Лекарите явно наистина са се постарали.

Доктор Гошо чак в линейката я изпрати. Съвестен човек е.

# 3 340
Гърция - 55 нови.

Техните са от някакви села в Ксанти, помаци близо до българската граница, които са ги блокирали, не ги мисли тях. В България клъстърите са из цялата страна.

# 3 341
Днес посетих един много малък офис на ОББ в квартала. Няма контрол за влизане, никой от персонала и клиентите не беше с маска ( освен мен и една жена, която чакаше след мен). Вътре имаше поне 15 души.
Точно преди 1 месец в същия офис - спира ме портиер още преди да съм влезнала, не повече от 2ма клиенти вътре, мерене на темп., задължително дезинфекция на входа, маска и разстояние от другия клиент.

Разлика преди и сега?  Имаме болнични легла, доколкото разбирам.А преди нямахме ли същите?
Не казвай “ хоп” преди да си скочил.

# 3 342
Цитат
Eдна притеснителна статия
Има и графики, като за Тесла ще е интересно мисля, от 15 юни е, може и да сте я гледали и се извинявам
https://clubz.bg/99981-izsledvane_bylgariq_speshno_trqbva_da_vze … PyuOLbvQ0Ea_Sc-sw

Проучване на организацията EndCoronavirus поставя страната ни в компанията на САЩ, Великобритания, Швеция и Беларус

"България е сред страните, които не само не могат да овладеят епидемията от коронавирус, но и "трябва да предприемат мерки".
Ами и аз съм на това мнение. Да, може би математика на щаба беше донякъде прав вчера че тия държави са минали през такива космически пикове че с много жертви че е неправилно да ни поставят в един кюп с тях но в настоящата ситуация ние категорично изпускаме нещата от контрол. И тази констатация: "България е сред страните, които не само не могат да овладеят епидемията от коронавирус, но и "трябва да предприемат мерки" е абсолютно вярна. Изумително обаче премиерът дума не е обелил за вируса май на тоя извънреден брифинг от това което чета. Други работи е коментирал. А нещата не вървят на добре. Аз съм съгласен по въпроса за неглижирането на вируса от страна на медиите че всички проблеми на държавата са важни, и безводието и наводненията, и записи и политически скандали и т.н., ама ние минахме в другата крайност и вируса вече въобще не се обсъжда, което е нормално ако имахме едноцифрени бройки или ниски 2-цифрени бройки, ама ние чупиме всякакви рекорди и при това слуаите са доста шарени а не само от 1, 2 основни огнища което е доста притеснително. А трябва да се има предвид че горната граница е неопределена. Ако продължаваме в същият дух и нещо не свали репродуктивното число на вируса след няколко седмици може да удряме и 200 и 300 нови на ден без значение че тестването ни е малко.

В световен план благоприятната тенденция на намаляване на смъртните слиучаи от която доста специалисти съдеха че вируса олеква има притеснителни признаци че започва да се обръща. Вчера ние имахме 5 починали а много рядко имаме толкова а в световен план 6 592 не е имало от над 40 дни на 6 май са ббили 6 814, мощният бум на заразата в Южна Америка си казва думата.

# 3 343
В София върви масовото заразяване. Един колега на мъжа ми е заразен и офисът е затворен. За щастие повечето си работеха от къщи, та мъжа ми не е контактен. Колегата му обаче миналата седмица е бил болничен и едва тази се тества... за това време е минал през личен лекар, ходил е в офиса тази седмица...
В нашата фирма също имаше заразен колега, но ние също сме от къщи, та не е заразил никой. Само са минали за дезинфекция.
И като се има предвид, че не работим с клиенти, не сме от рисковите групи с постоянни контакти... Така, че вирусът си се разхожда из София безпроблемно. Очаквам много скоро броят за заразените софиянци да скочи. Може би в момента основно се пренася из млади хора безсимптомни.

# 3 344
Броят заразени е нормален -  колкото повече, толкова повече. При 500 заразени е един, при 5000 друг и т.н. Страни със сходни мерки и сходни критерии за тестване се движат еднакво. Времето до удвояване на случаите дава по-ясна представа как вървим и дали сме ОК или зле.

Общи условия

Активация на акаунт