COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 4

• 1 379 739
  • 29 195
  •   1
Отговори
# 8 745
Забраната за паркове и планини беше много глупава, наистина. Но нямаше никакви ограничения да се разхождаш из града.
Вярно е, но то беше в следствие на това, че хората не искаха да разберат, че не трябва да се събират на групи. Основния проблем при нас е липсата на контрол /това възпитава, отговорност и самосъзнание/, затова беше по лесно да забранят и да решат проблема.

# 8 746
Стига с този втамин Д и 10-те минути са достатъчни, ако има недостиг, не става с печене дори и цял ден да се върти човек като пиле на грил, най-много да изгори.

По темата с баловете, ходя последните две години като гост. Имах примери, една година по-рано ресторант, записване на прически, 3-4 тоалета, накрая врещене 11-12,  и след два часа напуснали ресторанта защото било тъпо. При една от госпожиците,  беше се прибрала преди въодушевените роднини, докато последните седнали на по кафе.
Не залагам на бум на заразени следствие  същинския купон на бала.

# 8 747
  • Cobrs
Нямам думи! Чуват ли се тези хора какви ги говорят. И без това всички щели са се заразят, затова да не затваряме.

А ето какво смята РЗИ Смолян. Мога да се хвана на бас, че нито ще се тестват контактите от първи ред, нито ще се изолират всичките. https://btvnovinite.bg/bulgaria/rzi-smoljan-60-polozhitelni-sluc … asti-v-grada.html

# 8 748
  • София
Щом отричат ефективността на карантината, очаквам скоро да отрекат и микробната теория на заболяванията.

А това, че имунната система щяла да ти се скапе, ако спазваш добра лична хигиена и ако не боледуваш от смъртоносни болести и пълна глупост и невярно тълкуване на т.н. "хигиенна хипотеза". Наистина съществуват микроорганизми, които са полезни и действат като имуномодулатори, но това не са всички микроби, а само някои много специфични, с които сме коеволюирали. Ако не си миеш ръцете например, просто увеличаваш риска от инфекции, а не си "подсилваш имунната система", може и точно обратното да се случи, ако се сдобиеш с нещо неприятно.
Скрит текст:
В медицината хигиенната хипотеза гласи, че излагането в ранна детска възраст на определени микроорганизми (като флората на червата и паразитите на хелминти) предпазва от алергични заболявания, като допринася за развитието на имунната система. [1] [2] По-специално се смята, че липсата на експозиция води до дефекти в установяването на имунен толеранс. [1] Периодът на експозиция започва вътрешно и завършва в училищна възраст.
Докато ранните версии на хипотезата се отнасят за излагането на микроби като цяло, актуализираните версии се прилагат за специфичен набор от микробиални видове, с които хората са съвместно еволюирали. [1] [4] [2] Актуализациите са получили различни имена, включително хипотезата за изчерпване на микробиомата, хипотезата за микрофлората и хипотезата за „стари приятели“. [4] [5] Съществуват значителен брой доказателства в подкрепа на идеята, че липсата на излагане на тези микроби е свързана с алергии или други състояния [2] [6] [7], въпреки че все още съществува научно несъгласие [4] [8] [9]
Терминът "хигиенна хипотеза" е описан като погрешно, тъй като хората неправилно го тълкуват като отнасящо се до лична чистота. [1] [8] [10] [11] Намаляването на личната хигиена, като например не миене на ръцете преди хранене, се очаква просто да увеличи риска от инфекция, без да има влияние върху алергии или имунни разстройства. [1] [4] [9] Хигиената е от съществено значение за защита на уязвимите популации като възрастните хора от инфекции, предотвратяване на разпространението на антибиотична резистентност и за борба с възникващите инфекциозни заболявания като Ебола или Коронавирус [12]. Хигиенната хипотеза не предполага, че повече инфекции по време на детството би било от полза. [1] [8]

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Hygiene_hypothesis

Това е същото като митовете и легендите за градинските сополи и безкрайното боледуване на децата по детските заведения - трябвало да боледуват, за да изградят имунитет. Досега не съм  видяла кой знае какви ползи да имат децата, които през седмица-две са с поредната кашлица и сополи. Поне сега се кротнаха майките и не смеят да заведат децата си болни на градина.

Това с "и без това ще се разболеем" е невероятен израз на отричане, направо безумен. Обаче по някакъв странен начин се доказва това, което е класика като експеримент в детското развитие - експериментът с шоколадчетата - ако детето издържи 5 минути без да изяде шоколада в чинията, ще получи още едно парче шоколад. Повечето не издържат. А тези, които издържат имат по-добри механизми на саморегулация на поведението и  в бъдеще са по-успешни откъм академични и професионални резултати. В нашия случай повечето хора не са способни повече да се саморегулират и да изтърпят още малко. Докато гърците са по-зрели явно, затова и винаги поглеждаме към тях с нескрита завист.

# 8 749
А поне един болен няма ли в тоя завод?
Бързаме ли? Ще започнат полека-лека, както навсякъде другаде.

# 8 750
Нямам думи! Чуват ли се тези хора какви ги говорят. И без това всички щели са се заразят, затова да не затваряме.

А ето какво смята РЗИ Смолян. Мога да се хвана на бас, че нито ще се тестват контактите от първи ред, нито ще се изолират всичките. https://btvnovinite.bg/bulgaria/rzi-smoljan-60-polozhitelni-sluc … asti-v-grada.html
Безхаберно поведение.Както навсякъде.
Днес пак наблюдавам вървейки хората в градския транспорт, ми нямат си маски така си пътуват особенно младежите.Направи ми впечатление, че и шофьорите са така.Влезнах в магазин където една дама раздава за проба безплатни електронни цигари, струпани до нея няколко дами, отделно продавача си обслужва клиентите.Магазина е не повече от 30 квадрата.
И като заговориш за вирус всеки се смее и казва: Айде стига с тия глупости, с тия измислени вируси.

# 8 751
Това "И без това ще се разболеем" се превърна в някаква мантра, която изобщо е изгубила значението  си и се казва без зад нея да стои смисъл, или мисъл. Никой не вярва, че точно на него ще му се случи и затова си го пляска всеки път, когато изпадне малко в дилема дали да направи нещо глупаво предвид обстоятелствата.

Ще призная за стоик всеки, който я съотнесе към мъжа си, детето си, родителите и близките си. "Ми и без това ще се разболеят"...

# 8 752
  • Другата България
Защо смяташ така? Нали беше лесно да се проследят контактните, когато хората са малко, и моите сметки бяха "просто....", както и благодарение на тях съм фен на "От местопрестъплението"? Какво стана, май не е толкова"лесно"?

# 8 753
Забраната за паркове и планини беше много глупава, наистина. Но нямаше никакви ограничения да се разхождаш из града.
Вярно е, но то беше в следствие на това, че хората не искаха да разберат, че не трябва да се събират на групи. Основния проблем при нас е липсата на контрол /това възпитава, отговорност и самосъзнание/, затова беше по лесно да забранят и да решат проблема.
Затова сега съзнателните не вярват. Когато бяха готови да изпълняват се прекали.

# 8 754
На работа имаше човек с позитивен тест (не знам какъв), сам си го е направил, защото е бил контактно лице. Човекът е без симптоми, изследваха контактите му лица с PCR тестове - всички бяха отрицателни. За мен лично позитивен тест без сипмтоматика не означава нищо (говоря за работниците в смолянския завод), особено ако тестовете са от бързите. Не са приятни подобни новини, но паниката е излишна за момента.
Така се успокояват повечето българи като чуят, че положителни са без симптоматика. Но това, че в момента са без симптоматика НЕ означава, че след някой ден няма да развият такава!!! Има хора, който в края на карантината отключват симптоматика. За съжаление, не ни уведомяват, колко от тези, които са нямали симптоми, впоследствие стигат до хоспитализация...
п.с. Едва сега се връщам да Ви изчета - Македония днес 132 нови от 868 теста + 12 починали! С нарастващия брой заразени, нарастват и броя починали дневно - нещата са взаимосвързани. Много зле...За съжаление, ние ще ги надминем следващите дни и седмици.

# 8 755
  • София
Всъщност признават с половин уста, че и в Смолян разпространението на заразата е вече дифузно и не могат да проследяват контактите.
От РЗИ отчитат завишена заболяемост от коронавирус в областта през юни, като разпространението на заразата е широко, а не огнищно.  от ТУК
Всичко в завода е тръгнало от седем служители, потърсили медицинска помощ, на които са направили тестове и се оказали положителни. Някои от тях са в болница, други  на домашно лечение - това е за тези, дето питат а има ли въобще болни. Не знам на кого може да му е весело при такива новини.
Не е далече моментът, когато просто няма да може да се проследяват и изолират контактни и ще загубим бройката на заразените. Явно към това водят нещата - а "защо?" e въпрос без отговор.

# 8 756
Защо смяташ така? Нали беше лесно да се проследят контактните, когато хората са малко, и моите сметки бяха "просто....", както и благодарение на тях съм фен на "От местопрестъплението"? Какво стана, май не е толкова"лесно"?
Смятам, че няма да проследят, заради конкретното изявление, а в същото време мисля, че е абсолютно възможно и дори задължително да го направят. Но няма такава воля и реакцията е показателна за тотално "вдигане на ръце" и оставяне на самотек.

# 8 757
Аз да питам за случаите във Варна - ок, млади хора, но имат ли симптоми, на какъв принцип са тествани? Като гледам външните барове и дискотеки се пръскат по шевовете. Не може ли и те да работят с намален капацитет, ако твърдо не искат да ги затворят?

# 8 758
  • Другата България
Смятам, че няма да проследят, заради конкретното изявление, а в същото време мисля, че е абсолютно възможно и дори задължително да го направят. Но няма такава воля и реакцията е показателна за тотално "вдигане на ръце" и оставяне на самотек.
И ето това всъщност е отговора
Всъщност признават с половин уста, че и в Смолян разпространението на заразата е вече дифузно и не могат да проследяват контактите.
От РЗИ отчитат завишена заболяемост от коронавирус в областта през юни, като разпространението на заразата е широко, а не огнищно.  от ТУК
Затова дадох примера с онези сметки, които бяха "просто...", а не защото съм фен на Хорейшио Кейн.
И защото тук като мантра се повтарят неща, от които никакъв хабер си нямат повтарящите ги, а реалността и действителността са съвсем, съвсем различни.

# 8 759
Нормално ли е въобще посред лято хора да постъпват за болнично лечение със симптоми, подобни на пневмония?
И то такива, на които уж в началото, след позитивния тест нищо им няма.

Според мен не е.

Общи условия

Активация на акаунт