На 10 юни 2020 година детското отделение на МБАЛ – Елин Пелин получи нова апаратура, която ще подмогне лечението на малките пациенти. Това се случи благодарение на съвместните усилия на инициативата „Капачки за бъдеще“ и компания OLYMPUS България, позната от години на пазара с висококачествените си млечни продукти, фреш сокове и напитки. В резултат на дарението болницата в гр. Елин Пелин вече разполага с нов ЕКГ апарат, спирометър, пулсоксиметър, перфузори, инхалатори и теглилка с ръстомер.

OLYMPUS България се включи в инициативата „Капачки за бъдеще“ през 2019 г. с дарение в размер на 3500 лева. През септември компанията беше официален партньор в мащабното събитие за събиране на пластмасови капачки, което се проведе на площад „Батенберг“ в гр. София. През целия ден доброволците на „Капачки за бъдеще“ получаваха на място освежаващи напитки с марка OLYMPUS – фреш сокове, мурсалски чай и кефир. Допълнително, в края на събитието, компанията предаде 20 килограма капачки, събрани от осигурените от тях продукти.„Избрахме да подкрепим инициативата на Мартина Йорданова и Лазар Радков без колебание, защото опазването на природата е предизвикателство и наш основен приоритет като компания и екип. Няма нищо по-естествено от това да се грижим за съхранението на околната среда и да помагаме на най-малките, които ще ни наследят утре“, сподели Александър Атанасов, маркетинг мениджър на OLYMPUS България.

Философията на OLYMPUS е, че личният пример е ключ към устойчивото развитие и изграждането на по-добро бъдеще. Затова и привързаността на компанията към инициативата "Капачки за бъдеще" не е изненадваща. Любовта и грижата към хората се доказва всеки ден със стремежа на компанията да предлага натурални продукти и да развива биопроизводство, съобразено с природата и с най-високите европейски стандарти за качество.

Последна редакция: ср, 10 юни 2020, 10:17 от Редактор***