Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Работа, CV-та, HR-и, съвети - 72

 • 33 222
 • 594
 •   2
Отговори

Анкета

Приканиха ли ви да си взимате отпуск заради ИП?

Опции:

# 570
 • Мнения: 243
Да раздвижа темата с няколко въпроса за Linkedin Simple Smile

Има ли някой представа, когато профилът ти е попаднал в търсения, в опцията "What your searchers do" дали посочените позиции на лицата, които са извършили търсенето, се обобщават или системата ги изписва буквално?

Имам предвид, като пише, че Human Resources Specialist е търсил нещо си и ти си попаднал в резултатите, то това включва ли различни наименования на позицията, като Recruiter, Human Resources Assistant/Manager и под. Друг пример с Founder - може ли да е някой, който е CEO, Co-Founder и т.н., но по някакъв начин системата на Линкедин да класифицира под общ знаменател всички подобни позиции и да изписва финално Founder.

И още един въпрос - какво отразяват процентите срещу позициите? Какъв е процентът на лицата на дадена позиция, в чието търсене си попаднал? Т.е., ако пише 25% срещу Human Resources Specialist, а профилът ти е попаднал в 10 търсения, то означава ли, че 2-3-ма от търсещите са на тази позиция?

# 571
 • София
 • Мнения: 11 640
Мерси за съветите. Развитие нямаше до онзи ден, когато Кечър, която обикновено си казва директно нещата - ама защо така правиш, хайде постегни се, защото ми вредиш и на мен, гледай да направиш поне донякъде, нямам време да смогна за всичко и т.н., написа въртелив отговор- много съм на разположение, ама не съм. Прави си задачите.
Хитрягата върна мега ироничен и пасивно- агресивен отговор. Сега вече нямам съмнения, че се е опитвал да манипулира. Не може да се подпише, ама иначе хитър- хайде да работим по задачите и "работата" се изразява в това само да седи и да казвам натисни тук, направи това, грам не си направи труда за 3 месеца да научи нещо.

Сега вече нямам скрупули да бъда рязка с началниците. Друг е въпросът, че има "помагачи", които ще се представят като спасители в критични ситуации, ама опортюнисти, да не кажа друга дума, винаги има. Но аз наистина не смогвам вече.

# 572
 • Sofia
 • Мнения: 2 314
Здравейте, по време на ИП, през април, изгубих работата си /обектът затвори, заради мерките/, след около месец, на най-близкия ми човек, бе открит рак, в последен стадий и аз се грижих, за него, докато не почина, след това изпаднах в депресия, и в крайна сметка, почти година нямам работа. Сега отново търся. Редно ли е да пиша нещо в CV-то, като обяснение. Какво да казвам на интервютата - не искам да ме съжаляват, но и не искам да мислят, че просто съм бездействала или съм търсила, но без успех. Моля, за съвети!

Не пишете нишо в СВ-то според мен. Обяснението грижа за болен човек е доста сериозна причина така че не мисля, че някой би я поставил под съмнение. Звучи доста по-сериозно, отколкото почивка от работа или други обяснения. Кандидатствайте си, дори сега с ковид кризата е по-разбираемо дори да търсите работа от по-дълго време. ХР-рите не са от най-съжалителните, така че за това няма за какво да се тревожите. Успех.

# 573
 • Русе
 • Мнения: 79
Здравейте, обмислям от другата седмица да започна да търся почасова работа като хигиенист. Досега не съм работил нещо такова, но вярвам че ще се справя, на 22 съм. Не мога да работя професии като общ работник, хамалин и т.н., защото не мога да вдигам тежко, имам и здравословен проблем.
Единственото, за което се сетих е хигиенист, само че не знам дали ще ме назначи някой, притеснявам се, че няма да си намеря такава работа Sad. Живея в Русе, според вас ако пусна обява във вестник или в интернет, ще се получи ли нещо?

# 574
 • Мнения: 17 560
Като цяло ще ти е трудно да си намериш такава работа. Обикновено се търсят жени и то поне 40+ г., тъй като се смята, че знаят как точно се почиства. Разбира се, не пречи да пускаш СВ по обяви от jobs.
Опитай с обяви на хартия по входовете на блокове. Може да ти се обадят.

Може да опиташ за продавач накъде, където няма мого тежки стоки - павилион за цигари и алкохол, магазин за дрехи, детски стоки.

# 575
 • Мнения: 15 127
Здравейте, обмислям от другата седмица да започна да търся почасова работа като хигиенист. Досега не съм работил нещо такова, но вярвам че ще се справя, на 22 съм. Не мога да работя професии като общ работник, хамалин и т.н., защото не мога да вдигам тежко, имам и здравословен проблем.
Единственото, за което се сетих е хигиенист, само че не знам дали ще ме назначи някой, притеснявам се, че няма да си намеря такава работа Sad. Живея в Русе, според вас ако пусна обява във вестник или в интернет, ще се получи ли нещо?

Опитай в бюрото по труда. Там пускат и програмите за временна заетост. Назначават и хигиенисти за почистване на учреждения, освен тези, които метат по улиците и парковете. Ако имаш ТЕЛК, може и да те включат в някоя програма за хора в неравностойно положение, работата ще ти е съобразена със състоянието.

# 576
 • Мнения: 397
Не, че нещо против тази професия, но сте млад човек. Няма ли с какво друго да се захванете? Хигиенистите получават малко. Ако работите пък към някоя почистваща фирма, може би, е една идея по-добре, но там пак може да има носене на препарати, кофи с вода, стълба, ако се чистят прозорци и т.н. Пробвай в някоя голям супермаркет на каса с уговорката да не вдигате тежко, защото много често персонала в тези магазини върши и друга работа, която включва тежък труд. Охрана на някой обект? Нашите мъже в офис сградата, които са портиери, по-точно, не вършат никаква тежка работа. Цял ден стоят като на рецепция и за тях е по-добре, т.к. са по-възрастни. Може би нещо такова ще е подходящо. Помислете и за други варианти. Чистенето не е също от най-лесните работи. Изморително е, навеждате се, кръста се натоварва. Ако сте чистач в мол, тези, които обикалят с големи колички, е ок, но пък там се събира много боклук, който Вие трябва да изхвърлите (сега са затворени, но по принцип). Вижте и други варианти и пътища. Трудно е, но ще изкочи нещо.

# 577
 • Русе
 • Мнения: 79
Благодаря ви Soul Free, VaniaK и кукумицинка, ще потърся работа на местата, които споменахте.

# 578
 • Мнения: 1 333
Ако нямаш познат,който да ти пусне бройка за ТЕЛК,забрави.Случайни не вземат,защото после,ако решат не могат да го махнат просто така.Лека работа е диспечер в някоя таксиметрова компания или охранителна фирма,шофьор,касиер др. такива.Хигиенистите също вдигат тежко.Кофи с вода за миене,чувалите с боклуците и др.

# 579
 • Русе
 • Мнения: 79
Нямам ТЕЛК, тъй като не е толкова голям здравословния ми проблем, ще разгледам и другите обяви, които предлагат от бюрото по труда и сайтовете.

# 580
 • София
 • Мнения: 5 670
Нямам ТЕЛК, тъй като не е толкова голям здравословния ми проблем, ще разгледам и другите обяви, които предлагат от бюрото по труда и сайтовете.

Опитай тук https://imamchovek.bg/
Иначе за хигиенист - готкна платформа е Доместина, но може и в някоя друга голяма фирма да пробваш. Има хигиенисти, които почистват с големи машини бизнес-сгради, институции. Също фирми, които предлагат миене на прозорци.

Бюрото по труда са бавни, а предполагам, че работата ти трябва бързо.

# 581
 • онче бонче бонбонче
 • Мнения: 258
Шофьор е по-добро от хигиенист, ако нямаш книжка изкарай.

# 582
 • Мнения: 3 991
Търси някъде като пазач или портиер. Провери обявите за портиер в училищата, търси ги в сайта на РУО - Русе, обикновено взимат хора с ТЕЛК, но доколкото знам, не е задължително условие. Пак там има и обяви за домакин в училища и детски градини. Друго не се сещам за момента, може би продавач в магазин за дрехи, мъжка мода или нещо подобно, но в момента е трудно. Касиер в пощите може би, или в тото пункт, работата е на бюро, изисква се средно образование. Но за почти всички тези позиции търсят предимно жени и заплащането е минимално.

# 583
 • Мнения: 15 127
Санитар може би, но да е в някое отделение, където няма тежко болни и трудноподвижни хора за вдигане, например родилно, дерматология и пр.

# 584
 • Мнения: 150
Ако имаш ТЕЛК, до известна степен ще ти бъде по-лесно. Големите фирми имат някакви бройки, които трябва да бъдат заети от хора с експертно решение. Работник в някакво по-леко производство, където стоиш седнал, шофьор (на малък бус например, ако нямаш по-висока категория), охрана/СОТ и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт