Летни вълнения и коронни изпълнения. 206-та НЕМСКА тема

• 30 949
  • 758
  •   1
Отговори
# 510
Скрит текст:
Решението за ваксината за морбили да е задължителна важи от март тази година. Мисля, че има гратисен период до март 2021. И важи за цяла Германия. Така или иначе го обжалват пред Конституционния съд, като един от аргументите е, че няма моноваксина за морбили.

Има моноваксина за морбили, но в Швейцария. Хомеопата на моя позната й е казал, че са я били на детето му преди месец.
Аз правих изследване за антитела на моите деца преди 3 години, да видим дали ще ми ги признаят или ще трябва да правим пак. Ако глобата за несложена ваксина е 2000евро еднократно ще си платим за малкият, защото при 1вата направи много силна реакция и беше 2 седмици на кортикостероиди, та не ми се рискува.

Според мен педиатърът може да издадe attest, че детето не трябва да се ваксинира с втора доза. По-добре говори първо с него, вместо да плащаш глоба.
Иначе не знаех, че в Швейцария има моноваксина. Но пък в Германия няма. Засега поне. Grinning

# 511
Има моновалентна ваксина и в Германия. Въпросът е да намериш лекар, който би я сложил.
Аз едно време се информирах от този сайт: https://www.individuelle-impfentscheidung.de/. Сега май са преместили повечето информация тук: https://www.impf-info.de/. Бях си взела и книгата на този лекар: https://www.martin-hirte.de/. Много полезна ми беше. Сега гледам е издал и за HPV.

# 512
Разтърсих се за моновалентна ваксина за Германия. Ами няма такава, която да е zugelassen. Преди е можело да се вземе от Франция, сега е спряна от производство. Единственият вариант е от Швейцария (както писа една съфорумка), но Швейцария не е в ЕС и става само с Einzelverschreibung. И лекарят да е навит да я сложи. Но тогава самият лекар поема отговорност за странични реакции, а не производителят. От тази гледна точка не знам колко лекари биха се съгласили да слагат моновалентната швейцарска ваксина. А предполагам, че и касата не я поема.
Та с този ферман искам да кажа, че най-вероятно би се взело под внимание от Конституционния съд, че в Германия на практика не може да се ваксинираш само срещу морбили. Grinning

Редактирам се, защото прочетох отговора на PeaPink:
Няма нужда да пишат до министерството. Лекарите могат да освобождават от ваксинация по медицински причини. Техният случай явно е такъв. Просто да говорят с лекаря, смятам, че ще е достатъчно.

Последна редакция: нд, 19 юли 2020, 13:47 от Gabito1504

# 513
  • Germany
Мони и аз мисля, че във вашият случай може да се намери решение. Може би с едно-две писма до здравното ви министерство и като обясните ситуацията... разбира се винаги има вариант да направите нов тест за антитела и да си ги има👍
А може да стане и както Габито казава, щом има обжалване. Просто при нас в момента масово се изисква за новопостъпили в училище и градина.

# 514
  • Germany
Благодаря ви за мненията момичета! Не съм се притеснила за момента, защото малкият вече е в гимназия и имаме време до догодина. Педиатърката документ за неслагане няма да ми даде. Каза, че според нея, щом 1вият път е имал бурна реакция + после антитела, не би трябвало да реагира пак... От пулмолога едвам взех атест за плуването и то чак след като детето два пъти направи пристъп в басейна и му намекнах, че ще се запишем при друг /те взимат пари за всяко дете с астма записано при тях/.Ще изчакам да видя как ще се развият нещата в следващите месеци и ще го мислим.

# 515
Скрит текст:
Благодаря ви за мненията момичета! Не съм се притеснила за момента, защото малкият вече е в гимназия и имаме време до догодина. Педиатърката документ за неслагане няма да ми даде. Каза, че според нея, щом 1вият път е имал бурна реакция + после антитела, не би трябвало да реагира пак... От пулмолога едвам взех атест за плуването и то чак след като детето два пъти направи пристъп в басейна и му намекнах, че ще се запишем при друг /те взимат пари за всяко дете с астма записано при тях/.Ще изчакам да видя как ще се развият нещата в следващите месеци и ще го мислим.

Мони, сменяй педиатъра! След това изказване, директно бих го сменила. Леле, чак се ядосах. Rage
Ако има антитела, дали няма да стане без втора доза?

# 516
  • Germany

Ако има антитела, дали няма да стане без втора доза?

На това се надявам. Педитърката каза, че щяла да пита в министерството, защото можели да се заядат, че са правени преди 3г, но аз й казах, че ако те очакват имунитета да се "изпари" за 3г., трябва да реваксинират на всеки три години, та ще видим. Ще я ръчна по мейла септември, да видим питала ли е и ако не е, да я подсетя.

# 517
Здравейте, ще ви помоля за помощ, защото ситуацията, в която изпаднахме със съпруга ми е меко казано отчайваща.... той има роднини в Гьотинген, които от многооо време го молеха да си купим билети и да отидем при тях, имало много работа, а за квартира да не се притесняваме ще отседнем при тях те имат голяма квартира изобщо да не сме се притеснявали. И това молене продължи около година... и накрая ние глупаците се навихме без език да заминем при тях уж да си устроим по-добро бъдеще в България. Вече мина месец и тези хора ги усещаме, че вече им пречим и не сме им приятни, а мъжа ми има регистрация в Гьотинген, но се пробва да работи на няколко места вътрешно строителство, но не стана... какво да правим дайте някакви съвети как по бързо да си намерим работа и квартира

# 518
  • Германия
Като гледам моите колеги от Изтока, незнаещи език, най-бързо се намира работа чрез агенция (Zeitarbeifirma),   недостатъкът е, че от днес за утре могат да те пратят на друг обект.
В Гьотинген не ли по-лесно да наемете малко жилище от някой студент? Поне нашите студенти като заминат с масеци на стаж, си търсят Zwischenmieter/  Untermieter.

# 519
  • Berlin
А те защо са ви молили да ходите при тях в Германия??? Аз може би бих се върнала в България в такъв случай, още повече е минал само месец.

# 520
  • Германия
Мони, аз да споделя за ваксините, старата ни педиатърка първо правеше алергичен тест и чак тогава слагаше ваксина и то възможно най-късно при моите деца. Беше много предпазлива и ми обясняваше какво и защо прави определено нещо. И да питам и още нещо - правили ли сте процедури/терапии в солни пещери? /Или каквото там се наричат/ Чудя се, дали да не отида с Вал поне за седмица на такава терапия..

# 521
  • Germany
Мони, аз да споделя за ваксините, старата ни педиатърка първо правеше алергичен тест и чак тогава слагаше ваксина и то възможно най-късно при моите деца. Беше много предпазлива и ми обясняваше какво и защо прави определено нещо. И да питам и още нещо - правили ли сте процедури/терапии в солни пещери? /Или каквото там се наричат/ Чудя се, дали да не отида с Вал поне за седмица на такава терапия..
Не сме правили никакви терапии. Мислех да тормозя пулмолога за кур център, ама така и не се наканих, а и нашият не е нон стоп на стероиди и може и да откажат. Реално откакто не ходи на плуване нещата са много по добре, ще видим как ще е тази зима.

# 522
pepelyashka, мислех да ходя, но се отказах. Оказа се, че трябва да се внимава и да се проучи как би ни се отразило посещението ( терапията) в солна пещера / стая , защото има случаи, в които е неблагоприятно. Отключва се кашлица и други респираторни проблеми.

# 523
В солна пещера не съм била, но съм била в хотели със спа център и солна стая към тях. Веднъж даже бях с пристъп и ми се отрази чудно. А моята астма се повлиява за съжаление само от кортикостероиди.
Аз лично бих ходила редовно, ако имма възможност.

# 524
  • Немция
Малкото ми дете се прероди от сеанси в солна стая. Правеше астматична кашлица при вирус, вследствие на тесни бронхи, което се израства обикновено. Благодарение на посещения в солна стая си отдъхнахме от спастичната кашлица. Още при втория сеанс имаше голямо подобрение.
Но в условия на коронавирус не знам как се процедира.

Инхалиране в домашни условия нямаше същия ефект.

Общи условия

Активация на акаунт