Летни вълнения и коронни изпълнения. 206-та НЕМСКА тема

• 30 944
  • 758
  •   1
Отговори
# 525
Да, точно заради такова хубаво влияние ми беше препоръчано и на мен , заради пневмония. Обаче, ме достраша.

# 526
Аз вече се прибрах в Германия след 2-седмична отпуска в България. Ето как протече ситуацията:
Още на входа на летището ви мерят температурата и ви карат да си извадите бордната карта. След това се минава на обичайната проверка за чекиране, минаване багажен контрол и паспортна проверка. Заради дезинфекцията се наложи да чакаме до часа на тръгване на самолета, та малко закъсняхме с излитането. Явно този път от Луфтханза бяха леко по-щедри, защото получихме малък десерт и вода, а не само второто, както беше на отиване за България. Декларации в самолета не се попълват, а на паспортната проверка във Франкфурт дори не ми искаха копие от адресната регистрация и копие на трудовия ми договор. Силно се надявам тези, които се връщат от България също да не са поставени под 14-дневна карантина. Много се притеснявах и редовно следях новините, но се разминах на косъм.

# 527
  • Немция
Не знаех, че има рискове със солната терапия.
При нашата солна стая посетителите се увеличиха през последните години. Препоръчва се и при хронични кожни заболявания. Ако има някакви странични ефекти, сигурно се случват рядко.
Ние ползваме детската солна стая, влизаме заедно с децата. При кашлици и хреми на всички от нас се е отразявало добре.
За щастие тази година не ни се е налагала, а сега с този ковид не знам как ще е възможно...

Подговорили сте за противогрипната ваксина. А какво стана с препоръката за пневмококовата? Нали се препоръчваше, тъй като при усложнения ковид води до бактериална белодробна инфекция. За бактериалните пневмонии често са виновни пневмококите и така ваксината би предпазила от нея.

# 528
  • София
Здравейте! Много се извинявам, че нахлувам в темата ви, но имам нужда от помощ.
Свекърва ми ще я приемат на 22.07 в Шарите.
Дали ще мога да намеря жена в Берлин, която говори български и би отделила малко време да й бъде придружител (не за постоянно) и най-вече за превод? Срещу заплащане, разбира се. Става дума за няколко дни, не повече от 3-4.
Живот и здраве, Август ще й се наложи пак да ходи за кратко.
Благодаря ви!!!
Много ви благодаря предварително!

# 529
Маня, виж тук: http://lekuvam.se/.

# 530
Здравейте отново,благодаря за отговорите и съветите ви!
Имам питане отново.
При записване на детето в училище какви документи са необходими,и само преведени или и легализирани трябва да бъдат документите?

# 531
За всички, чакащи пари от Луфтханза - след почти 4 месеца чакане и няколко разговора по нощите най-после ми пратиха Erstattungsinformation, сега остава само да ми върнат парите, за което се надявам да не чакам още 4 месеца. Според инфото от последния телефонен разговор пращат имейла с тази информация в момента, в който оторизират плащането.

# 532
  • Germany
И аз ще съм благодарна на мнения за пневмококовата ваксина. Четох, че и тя има странични ефекти, като кашлица и задух и много й се чудя. Притесняваме, че ако детето развие такива симптоми след поставянето й и се наложи да идем на лекар, може да ни сложат да чакаме с корона подозрителните, защото симптомите се припокриват и може зорлем да си лепнем ковид. Уф, не е лесно да си хипохондрик и паникьор в тази ситуация!
И ние уж си чакаме парите от Луфтханза. Звъняхме веднъж преди около месец и казаха, че ще ни върнат парите до 2 месеца. Надявам се да не се налага пак да им звъним.

# 533
Moni,
Какво мнение търсиш? От някой с проблем като вашия ли? Защо мислиш, че ще направи реакция, друг път правил ли е? Децата ми имат всички ваксини по немския и българския календар, никога не са давали реакция към ваксина. Не знам, доколко това ти помага.

# 534
  • Germany
О, хора аз не съм се похвалила. Нашите пари от Луфтханза ги върнаха в началото на месеца (юли), отменения полет беше за 2 юни. Та, ще дойдат и вашите 😉

# 535
  • Germany
Moni,
Какво мнение търсиш? От някой с проблем като вашия ли? Защо мислиш, че ще направи реакция, друг път правил ли е? Децата ми имат всички ваксини по немския и българския календар, никога не са давали реакция към ваксина. Не знам, доколко това ти помага.

Не само от хора с проблем, като нашият, а от всички били точно тази ваксина. Мисля, че в БГ не се бие, май и тук е пожелание, та по скоро сондирам мнения. Иначе малкият е правил до сега силна реакция само от 1вата за морбили, както писах по рано. Коклюш не сме слагали /бихме само за дифтерия и тетанус/, с другите всичко е било наред. Благодаря ти за мнението!

# 536
  • Am Dorf (BB)
Moni,

Не само от хора с проблем, като нашият, а от всички били точно тази ваксина. Мисля, че в БГ не се бие, май и тук е пожелание, та по скоро сондирам мнения. Иначе малкият е правил до сега силна реакция само от 1вата за морбили, както писах по рано. Коклюш не сме слагали /бихме само за дифтерия и тетанус/, с другите всичко е било наред. Благодаря ти за мнението!
Моето дете има тази срещу пневмококи, не е правил реакция. Както при Дени, и той никога не е правил реакция след прием на ваксина, а има всички от немския имунизационен календар. Единственото, което сме отказали досега е менингококи Б, ваксината е нова и за нас с малко информация.

# 537
Moni,
Синът ми има от България бита ваксина като бебе срещу пневмококи с други за дифтерия, тетанус и коклюш, май Пентаксин беше. При самото биене, не е имало реакция. Не знам, дали е повлияла на нещо. Той в България на 2 г. 3 пъти изкара нещо като пневмония, ама защото според мен не можехме да го доизлекуваме преди да тръгне на ясла. После между 3 и 6 г. аз бях безработна и при най-леката кашлица оставаше в къщи. 1 път получи само пристъп. Оттогава вече 4 г. само настинки и нищо. Явно го израстна.

# 538
Moni, най-добре се информирай сама (дадох разни линкове назад) и се консултирай с някой лекар (ако трябва и с няколко), на когото имаш доверие и познава детето ти добре. Това, че Х я е понесъл добре, пък У е получил реакция, не ти помага според мен.

# 539
  • Germany
Дени, Таня, благодаря за споделеното! Ще пиша на педиатърката да видим какво ще ни посъветва. Ще звънна и на БГ педиатъра ни, на когото имам безрезервно доверие и ще решим.
Синьо, благодаря и на теб! Със сигурност ще чета и ще се консултирам доста преди да реша. Ти как си? Изпи ли си антибиотика? Ще ти правят ли контролно изследване на по късен етап или няма нужда?

Общи условия

Активация на акаунт