Летни вълнения и коронни изпълнения. 206-та НЕМСКА тема

• 30 943
  • 758
  •   1
Отговори
# 540
  • Наблизо
Здравейте!
Пиша в тази тема,нищо че се преместихме пак във Франция преид няколко месеца,но на границата с Германия.
В момента сме в България с мъжа ми и детето.Мъжът ми си тръгва в края на седмицата.Аз оставам още малко.Имам само българско гражданство,а мъжът и детето френско.Не съм ходила в общината да правя акт за раждане,защото не искам да вадя в момента документи на детето.Ще ми правят ли проблем на границата на летището ако минаваме детето с френския си паспорт и аз с българският и нищо друго?Детето няма ЕГН за момента.
Благодаря много.

# 541
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Аз съм само с българско, детето само с немско. Не ми правят проблем, но чакам винаги, защото проверяват дали има ЕГН.

# 542
  • The QC to be!!!
Папурче, как е синковеца?

Ако детето няма ЕГН, съответно не е Бг. гражданин, по закон, не трябва да Ви правят проблем при излизане, но нали знаете, носете акта за раждане! Ако детето има различна фамилия от вашата, носете и акта за брак (не би трябвало да Ви го искат, но никога не се знае).

Последна редакция: вт, 21 юли 2020, 20:36 от Baby*

# 543
Moni, благодаря, добре съм. Вчера приключих с антибиотика. Надявам се, че съм се отървала, но за всеки случай ще добавя и 2-3-4 месеца алтернативен протокол. И чревната флора трябва да си възстановя, и имунитета да си оптимирам (ще се захващам сериозно вече, няма мърдане). Тестове не знам кои да правя още... личният ще пусне стандартните, но то достоверен тест нямало и се чудя дали изобщо да давам пари за такива, които касата не поема. Май главно трябва да се следи за симптоми и винаги да се има едно наум. Кофти тръпка е тази борелиоза, особено ако стане хронична. На много хора им откриват такава без изобщо някога да са имали ухапване от кърлеж.

# 544
Маня, във всяка болница има списъци с доброволци за превод, както те е посъветвала съфорумка.  Синът ми  като студент също е бил доброволец към университетска болница.

# 545
Днес бях при педьо и го заговорих за чревната флора: според него тя не можела да се повлияе трайно. единствено можело да се повлияе при раждането и след това: дали е вагинално раждане или цезарово, дали е кърмено бебето или е било на АМ. Иначе можело да се повлияе замо краткосрочно и било изгубена кауза....
Аз не му вярвам на 100%, но ще се радвам някой да ми каже как да я повлияя тази чревна флора, защото синът ми е като зависим от захарта!!!
А е раждан нормално и кърмен, до 3тата си година не е ял захар!

Пробвах 2 продукта с млечно-кисели бактерии, аз получавам силни крампи и разстройство, след известно време и детето.

# 546
asyalein, пристрастеността към сладкото има връзка с чревната флора ли?

# 547
  • Берлин
Baby, държи фронта синът ми. На 4-ти антибиотик е, пие спирулина и имуностимулатор, вегетариански режим, изкара три дни на сокове също,но не му беше ок. Целта е да удържи що-годе здрав до операцията. Отмятаме дните и се молим да дойде операцията и бързо да се възстанови. Много се изтормозихме

# 548
  • Am Dorf (BB)
Днес бях при педьо и го заговорих за чревната флора: според него тя не можела да се повлияе трайно. единствено можело да се повлияе при раждането и след това: дали е вагинално раждане или цезарово, дали е кърмено бебето или е било на АМ. Иначе можело да се повлияе замо краткосрочно и било изгубена кауза....
Аз не му вярвам на 100%, но ще се радвам някой да ми каже как да я повлияя тази чревна флора, защото синът ми е като зависим от захарта!!!
А е раждан нормално и кърмен, до 3тата си година не е ял захар!

Пробвах 2 продукта с млечно-кисели бактерии, аз получавам силни крампи и разстройство, след известно време и детето.
Ася, малко се обърках - за себе си ли питаш или за някое от децата? Моята хебаме е специализирала в областта на Ernährungswissenschaften. Та нейната филисофия беше, че всички болести и неразположения се дължат на лоша дармфлора. Малкият се роди секцио, по нейна препоръка веднага му дадохме ампули Mutaflor (това активира изграждането на здрава дармфлора, при нормално родени деца тази роля поемат бактериите в родовия канал).
Аз имах преди забременяването проблеми с фисури, пак по нейна препоръка започнах да взимам един препарат (Darmflora), който подобри значително състоянието на чревната флора и не се стигна до операция (която щях да предприема след раждането. Проктолога, при който се лекувах приложи единствено лечение с мехлеми и за него състоянието ми не можеше да се подобри без операция.)
Иначе за подобряването е важно да се консумират Balaststoffe, много вода, плодове, и да се намали сладкото. То не е добро май за нищо, освен за душата 😅

# 549
PAPURCHE MEHURCHE , някой ви препоръча ли спирулина? 
Тук, във форума има една тема, в която консултира ауюрведа специалист. Той отрича ползотворния ефект от нея. Много се изненадах от информацията, която той споделя.  Преди години, след като ми се наложи ударно АБ- лечение в болница, бях взела на своя глава спирулина, препоръчана ми беше от близки, защото била неутрализирала АБ ( заедно с пробиотик) . Бях доволна до толкова, че не съм почувствала някакви неблагоприятни резултати.

# 550
Искаме с мъжът ми да открием съвместна банкова сметка, спестовна. В Комерцбанк ни предложиха жироконто. Хич не съм в час с банковите дела и бих помолила да споделите опит. Коя банка бихте препоръчали, и каква точно сметка е най-удачно да открием.

# 551
Кате, при наличие на кандида в тялото има огромен глад за сладко.

Таня, за детето търся. Просто споделих, че от един и същи продукт имаме еднакви негативни реакции, а се храним различно.
Аз ям доста ядки и ленено семе, та сигурно докарвам баластните в-ва.
Детето яде 10-15 неща, от които повечето не са полезни 😔

Плодове не ям много, повече зеленчуци.
Детето не яде никакви плодове, само скрити и не всички.

# 552
В БГ ваксината за пневмококи се казва Синфлорикс. Тук слагат Превенар 13.
И аз много я мисля ваксината за морбили, голямото дете още няма, сигурно ще ни искат от у-ще документ. Имаме време до края на юли другата година. В крайна сметка след многогодишно четене, някои книги ги прочетох и по 3 пъти съм склонна да сложим поне един прием и после тест. Има нови проучвания от скандинавските страни според които след боледуване болестта изтривала 60% от антителата на имунната система за 3 години напред.
За чревната флора мога роман да напиша. Естествено, че може да се повлияе с правилен режим на хранене, най-вече палео. Много ферментирани храни. Като за начало обаче се прави изследване. Има на Медивере в Амазон и за деца и за възрастни. Пращат ти всички стойности, но е хубаво консултация с някой хайлпрактика който да насочи. Иначе няма много смисъл от напосоки взети пробиотици макар аз след АБ да съм давала, ок е, но за дългосрочно не става така. А и не всеки пробиотик понася особено ако има човек хистамининтолеранц има видове бактерии които са хистаминбилденд.

Последна редакция: ср, 22 юли 2020, 01:15 от Анонимен

# 553
  • Немция
Четох днес, че Райън еър прекратявал полети от Франкфурт Хан.

Папурче, стискам палци да мине благополучно вашата сага със сина ти и с неговото лечение!!!

Последна редакция: ср, 22 юли 2020, 01:38 от Бибит

# 554
НМо, лекарят също ми каза да контролирам храните, така чр. флора щяла да се напасне.
Иначе аз бях сложила детето за 10 дена на gaps диетата и му се отрази добре. Обаче той яде много малко неща и ми беше трудно.🙄
Общо взето ядеше само супа от костен бульон.

За хистамина знам, имам приятелка с този проблем. Даже едното прахче с млечни-киселите бактерии е от нея, имаше симптоми от него,  ама и ние също 🤣

Доки не иска да пуска изследвания. Безсмислени били, защото не можело да се повлияе на макробиома 🤨
Ферментирали храни не яде детето. Нищо кисело не близва. Единствено кисело мляко, но купешко. Опитах се млечен кефир да предложа, но не иска.

Общи условия

Активация на акаунт