Летни вълнения и коронни изпълнения. 206-та НЕМСКА тема

• 30 962
  • 758
  •   1
Отговори
# 495
  • Deutschland/HE
Нямаше никакъв проблем, само не го мокрихме 24часа. Нямаше нито неразположения, нито го  е боляло. Щяха да му сложат и тетанус+дифтерия, но няма в момента.
Ако не се прибирате няма никакъв проблем и личния лекар на детето в Германия да я сложи, безплатно е. По бълг. имунизационен календар втората доза е на 12години.

# 496
Сигурно и на нас ще ни изискат по някое време документ, въпреки, че вече е в гимназия. Може би ще направим първо кръвен тест за антитела, ако се наложи, чак тогава ще сложим. Предпазлива съм, заради спомена от преди 12 години.

# 497
  • Germany
Да, тук ще я слагаме. Ние с това се извинихме, че закъсняваме - с разлика в имунизационния календар на двете страни. Дано и при нас няма проблеми след поставянето 🤞

# 498
Да, тук ще я слагаме. Ние с това се извинихме, че закъсняваме - с разлика в имунизационния календар на двете страни. Дано и при нас няма проблеми след поставянето 🤞
Всичко да мине леко и успешно! Hands Pray

# 499
Тези декларации, дето ги раздаваха в самолетите отпаднаха с отпадането на карантината.

# 500
Аз съм абсолютно против всякакви задължителни ваксини.
Противогрипни не слагаме. Аз всъщност не съм ваксинирана от поне 20 години... последно ваксина ми е слагана по някое време в училище. Нова недоказана ваксина не бих си сложила за нищо на света. Аз за мое съжаление съм от мислещите, четящите и премислящите, а много ми се иска лековерно да мога да се доверявам и да си живея спокойно. За ваксините на детето беше голямо четене, информиране... уффф.

# 501
  • Deutschland/HE
Тези декларации, дето ги раздаваха в самолетите отпаднаха с отпадането на карантината.

не са отпаднали, защото аз може да пътувам от САЩ през Германия до България и тогава подлежа на карантина (моя роднина го направи и беше 14дни в карантина). В декларацията се попълва от къде идвам, цел на посещението и трябваше да се даде телефон, ел. поща и се попълваше номера на лична карта/паспорт.

# 502
В този случай е правилно, грешката е моя.

# 503
  • Berlin
Това май е нещо ново като изискване, за морбили ваксината, защото ние получихме писмо от училището, че трябва да покажем доказателство, че децата имат и двете ваксини сложени. Само трябва да проверя дали и за големия се отнася, понеже  беше при документите за малкия, който ще е в първи клас тази година.

# 504
Нищо не са ми искали като имунизации при записване в новото училище сега в 5 клас за сина, нито преди 3 г. за дъщерята. Аз съм в Хесен. Къде искат? Иначе ние сложихме 2 ваксина морбили още като дойдохме тук с децата преди 6 години. Аз слагам всички ваксини от имунизационния календар. Единствено варицелата не сме, защото всички сме я изкарали. Сега се чудя само за тази с HPV вируса

# 505
  • Germany
За Байерн си го има законово в сайта на министерството, това за морбилито. Описано е подробно и за глобата, която е еднократна, т.е. ако си твърдо против ваксините може да платиш веднъж 2000 евро. Мисля, че за по-големите деца, които вече са във вторите си училища срока за две ваксини е до пролетта на другата година. Аз мислех, че това е за цялата страна, не знам дали е само за нашата провинция. Също важи и за възрастни, които работят в училища, с храна  и др. За тях срока е пак до догодина. Дори пишеше в наредбата, че училището или градината трябва да докладват всички, които нямат по два печата или съответно тест за антитела. Градините имат право да откажат записване на детето, в училище обаче не било възможно, защото е задължително посещението му.

# 506
Не е за цялата страна. Никога в училище не са ми искали определени ваксини, освен дали имат тетанус за Klassenfahrt-овете и то информативно, при проблем да знаят.

# 507
Решението за ваксината за морбили да е задължителна важи от март тази година. Мисля, че има гратисен период до март 2021. И важи за цяла Германия. Така или иначе го обжалват пред Конституционния съд, като един от аргументите е, че няма моноваксина за морбили.

# 508
  • в сърцето на един мъж...
Дени, аз тази ваксина я отказах на педиатъра. Нормално слагам тези, които са задължителни по календар, но за тази бях категорична. Баща ми е онколог, имам приятелка аптекарка. Четох, гледах, съветвах се с тях и стигнах до извода, че няма да я слагам. Превенция му е майката. А и не смятам, че е нормално на деца, които не водят полов живот да се слага ваксина за нещо подобно, отделно тя покрива определени неща.

# 509
  • Germany
Решението за ваксината за морбили да е задължителна важи от март тази година. Мисля, че има гратисен период до март 2021. И важи за цяла Германия. Така или иначе го обжалват пред Конституционния съд, като един от аргументите е, че няма моноваксина за морбили.

Има моноваксина за морбили, но в Швейцария. Хомеопата на моя позната й е казал, че са я били на детето му преди месец.
Аз правих изследване за антитела на моите деца преди 3 години, да видим дали ще ми ги признаят или ще трябва да правим пак. Ако глобата за несложена ваксина е 2000евро еднократно ще си платим за малкият, защото при 1вата направи много силна реакция и беше 2 седмици на кортикостероиди, та не ми се рискува.

Общи условия

Активация на акаунт