Как бихте накарали вашият партньор да ви поглези

• 6 408
  • 210
  •   1
Отговори
# 135
Наистина, защо ти си спасявала положението с храната? Като не е станала, да поръча готова. Стига ги е пестил тези пари.
Като не мие хубаво - съдомиялна. За почистване на дома - да вика фирма и да плаща.

# 136
  • София
Знаеш ли, Земята ще продължава да се върти и след теб.
Иначе, тия геройските изпълнения аз не ги разбирам. Цялата жертвоготовност, примиренчество, борба - блякс. Медали на финала не раздават, нали знаеш?

# 137
Скрек напълно подкрепям горните мнения. Живей си както ти е кеф на теб.  Живей за себе си. Всички ще оцелеят и без теб. И аз бях като теб, но казах баста. Тиква с медал не дават, дори не те забелязват.

# 138
Наистина, защо ти си спасявала положението с храната? Като не е станала, да поръча готова. Стига ги е пестил тези пари.
Като не мие хубаво - съдомиялна. За почистване на дома - да вика фирма и да плаща.

Аз още като чух, че пици ще прави разбрах, че няма време и му го казах. Не чува. Нямаше да поръча от вън, и това му го намекнах - той смята, че нескопосана пица стига. На него си му харесва - лайно да е, щом е негово си му харесва. Като му кажа, че нещо не е добро отговаря Ами това е. И точка. Аз тия хора ги уважавам и ми е съвестно, че не можем да ги посрещаме както те нас, защото мъжът ми е смотаняк и циция.
Съдомиялна имаме, но не става за всички съдове. Тя даже не мие добре, но той като празни миялната не вижда че някои чинии са мръсни и си ги реди в шкафа. Човек от вън самата аз не искам да ми влиза и да ми шета в къщата. Май и мъжът ми не иска. Предполагам, че ако откажа да чистя директно ще поиска развод и сам  ще почне да чисти по неговия си начин - веднъж на високосна. И не допуска забележки за качеството на работата си. Отговаря "Прави го ти като си недоволна, когато аз правя нещата ще ги правя  по моя си начин". И приключва темата.
Вие не разбирате, че с тоя човек по никакъв начин не можеш да се разбереш. Аз такова чудо не съм виждала. Толкова гаджета и приятели съм имала - е такова нещо не е било. Толкова е невероятно, че в началото не вярвах да е истина това, което виждам и все си мислех, че аз нещо грешно съм направила и затова така реагира.

# 139
Мъжът ти не е смотаняк, има си особености, които един бог знае защо искаш да превъзпиташ. Не знам как издържаш на собствените си пориви всичко да е точно както ти искаш.
Големи деца да обслужваш - на себе си, и на тях пречиш.

# 140
Е като е "такъв и такъв" защо си му народила 3 деца...?

# 141
Ами прав е човека. Той си прави нещата по неговия начин. Ти си ги прави по твоя. Просто явно ти имаш някакви изисквания, но много държиш и той да ги спазва, което няма как да стане.
За гостите - щом той ги е канил, да си ги посреща както знае за добре. Ако ти много държиш да се представиш като домакиня пред тях - ами сготви и ги посрещни.

# 142
Знам, че не помага въпросът ми, но наистина.... как в началото не забеляза, че имате съвсем различни критерии за "свършена работа" и за "проблем"? Това е основополагащо за добро съжителство, да не говорим за двойка.
А и комуникацията ви е много зле - масово не се обръща внимание на това, а ме вкарва в оркестъра. Търкания и разминавания всяка двойка има със сигурност, те как се решават без комуникация...
(90% от съветите във форума с "Кажи му, че..." не са пример за добра комуникация, а за натриване на нос и пасивна агресия)

А иначе - на този етап мисля, че най-доброто решение е да вдигнеш ръце с цел да опазиш душевното си равновесие. Да се излага като иска. Твоята човешка стойност не зависи от това дали пиците, с които мъжът ти си посреща гостите, са допечени или довтасали. А и да кажат, че си лоша домакиня в стил "ууу, на тая мъжът й какъв неогладен ходи"... ми, ок, ще живееш. Хората винаги ще говорят.

# 143
Проблемът ми е, че по природа съм съм свръх отговорна и свръхсъвестна, квото и да правя влагам всичко от себе си. Не може да не ми пука. Не мога да се насиля да правя нещо лошо, глипаво, безсмислено, унизително.... само защото това в дадения случай е най-правилното. Ще се мразя ако си смъкна нивото до това на глупаците около мен.
Комуникация няма - той не умее да комуникира. Това е един от много му проблеми, но май най-съществения. Аз такива проблеми с други хора нямам. Той е в основата на всичките ни проблеми - това е. И както казах - моментално го видях какъв е. И се оплаках на близките си. Всички решиха, че аз съм претенцията, аз съм лошата, човекът е прекрасен и ако има кусури то в брака лека полека ще се научи. Сега чак осъзнавам, че целта им е била да се оженя за богатия мъж за да намажат и те и в крайна сметна намазват - всички покрай мен, но не е и аз - аз само гълтам. Затова съм отрязала всякакви отрови,  седя си сама и сама търся начин да поправя грешките, които направих заради "доброжелатели"-интересчии.
Изпуснах мъжа,  за който трябваше да се оженя с безценната помощ от родителите си и сега си нося последствията. Но всичко е съдба. Просто си споделям - не се оплаквам - аз съм оптимист и не съм отчаяна. Приемам всичко в живота като предизвикателства и полезни уроци и продължавам напред вярвайки нелечимо в по-доброто бъдеще.
Иначе почнах да пускам многозначителни постове във Фейсбук - не пиша за кой се отнасят, но хосата се сещат. Искам да му видя реакцията. Усещам, че ги е прочел защото още повече се наду, но дума не обелва.

# 144
Проблемът ми е, че по природа съм съм свръх отговорна и свръхсъвестна, квото и да правя влагам всичко от себе си. Не може да не ми пука. Не мога да се насиля да правя нещо лошо, глипаво, безсмислено, унизително.... само защото това в дадения случай е най-правилното. Ще се мразя ако си смъкна нивото до това на глупаците около мен.
...
Иначе почнах да пускам многозначителни постове във Фейсбук - не пиша за кой се отнасят, но хосата се сещат. Искам да му видя реакцията. Усещам, че ги е прочел защото още повече се наду, но дума не обелва.

Искрено извинявай, не искам да звучи грубо и да те наранява, но по всичко личи, че първото ти изречение просто не е вярно. Избираш да направиш свястна пица, но не и да градиш свястна връзка? Доброволен участник си в отношения, които са глупави, безсмислени и унизителни.
Голямо важно, че пицата ти е перфектна. Приоритетите ти са наобратно - задълбаваш в ненужни дреболии, правиш тях перфектни, но изпускаш голямата картинка. Спасяваш имиджа на семейството пред гости, но загатваш във фейсбук? Хората се усещат, да, не съм сигурна дали ще ти допадне впечатлението, които добиват обаче.

# 145
А децата ви не са ли общи? Защото изказването "дъщеря си" ми прозвуча ужасно.

# 146
Проблемът ми е, че по природа съм съм свръх отговорна и свръхсъвестна, квото и да правя влагам всичко от себе си. Ще се мразя ако си смъкна нивото до това на глупаците около мен.
Комуникация няма - той не умее да комуникира. Това е един от много му проблеми
Много грозно си противоречиш. С тея публикации- маймуни с трици тръгнала да лови.

# 147
Скреккелиг, от всичките ти излияния, + могат да извлекат неомъжените жени 20-26, прохождащите във връзките, ако могат да разберат какво да търсят в едни отношения. Трудно ще е много с оглед изливащата се помия и "школовка", "шпакловка" Mr. Green на соц. мрежи.
Единият от изводите - задълбаваш отношения с човек, заради самия него - че го харесваш, обичаш, прави те щастлив, кара те да се усмихваш, отговаря ти на сексуалния нагон, пасвате си. Няма ли ги тези неща, връзката се обезсмисля, и се отива в подобна като твоята - материално ок, но нещастна. Е, факт, че всеки си избира, но да няма мрънкане после.
Сигурно си от всеотдайните жени, което е чудесно, ако е така, но насреща нищо не получаваш.
Това е едно от нещата, които не толерирам, и не влизам в такива отношения, или е до време - аз да давам, да се раздавам, а отсреща - стена. А проблемът не е в нас, а в това, че се попада на неподходящи. Вина няма. Ще има, ако се опитва, като теб - да променяш другия, не става.
Ти ще кажеш, "ама на теб ти е лесно, нямаш брак, деца и т.н...". Точно така, защото знам с какъв човек и кога да създам всичко.
А това някой да се меси в личните ми отношения, и да "избира" вместо мен, просто няма как да стане.
Ясно, че си хванала материалното, това го разбрах много отдавна, ето и че си сподели мъката в прав текст.
Няма 2 добри, нали знаеш - или, или. Има, обаче, нещо по средата. Другият път, ако въобще имаш друг път, търси него. Wink
Това да се провокираме по соц. мрежи с недомлъвки, и да си "шерваш" личния живот", е за ретарди и тийнове. Излез от матрицата, може да се почувстваш много по-добре.

# 148
Богатият мъж е ключът към твоите тегоби. Това прозира и от скорошно твое писание по повод евентуалното усвояване на парите му от друга.
Не прехвърляй вина на близките си, не те са омъжени за него.

# 149
Проблемът ми е, че по природа съм съм свръх отговорна и свръхсъвестна, квото и да правя влагам всичко от себе си. Не може да не ми пука. Не мога да се насиля да правя
Скрит текст:
нещо лошо, глипаво, безсмислено, унизително.... само защото това в дадения случай е най-правилното. Ще се мразя ако си смъкна нивото до това на глупаците около мен.
Комуникация няма - той не умее да комуникира. Това е един от много му проблеми, но май най-съществения. Аз такива проблеми с други хора нямам. Той е в основата на всичките ни проблеми - това е. И както казах - моментално го видях какъв е. И се оплаках на близките си. Всички решиха, че аз съм претенцията, аз съм лошата, човекът е прекрасен и ако има кусури то в брака лека полека ще се научи. Сега чак осъзнавам, че целта им е била да се оженя за богатия мъж за да намажат и те и в крайна сметна намазват - всички покрай мен, но не е и аз - аз само гълтам. Затова съм отрязала всякакви отрови,  седя си сама и сама търся начин да поправя грешките, които направих заради "доброжелатели"-интересчии.
Изпуснах мъжа,  за който трябваше да се оженя с безценната помощ от родителите си и сега си нося последствията. Но всичко е съдба. Просто си споделям - не се оплаквам - аз съм оптимист и не съм отчаяна. Приемам всичко в живота като предизвикателства и полезни уроци и продължавам напред вярвайки нелечимо в по-доброто бъдеще.
Ами, не си дете, крайно време е да приемеш, че и другите хора СА като теб.Т.е., не желаят или не могат да се променят.
Ти държиш да си останеш отговорна и съвестна, и мъжът ти държи да си остане такъв, какъвто се харесва.
Той опитва ли се да те прекроява по свой калъп?
Поне до тук нищо такова не прочетох.....
Огромната грешка на жените (може и мъже да има такива, не знам, аз не познавам) е, че се женят за един човек, а после искат да го превърнат в коренно различен.
Ами, да ви кажа "под секрет"-НЕ става.
Какъвто е бил преди брака, такъв ще си остане до смъртта си.Може да има някакви минимални промени в процеса на житейското равитие, но те са точно такива-минимални.
Чертите на характера НЕ се променят.
Мързеливия си остава мързелив, не става след брака деен, инициативен, пробивен...
Деспота си остава деспот...
Да не изброявам всички качества/недостатъци, ясна е картинката предполагам...
Та, прекрояваш си живота така, че на ТЕБ да ти е удобно и "широко около врата".Мъжа си го оставяш някъде по периферията да гривитира, щом не можеш/не искаш раздяла на този етап.

Поне аз така бих направила...

Общи условия

Активация на акаунт