Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Помощник-фармацевт

  • 629
  • 4
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1
 Искам да бъда фармацевт и ще кандидатствам в колежа. Няма да се пробвам за магистър-фармацевт, защото знам възможностите си. Какво мога да очаквам от професията помощник-фармацевт? Винаги ли трябва да има магистър до мен, за да отпусна дадено лекарство? Как стоят нещата с осигуровките? Истина ли е,че в аптеките не осигуряват върху цялата заплата и след години, когато дойде време за пенсиониране това би било проблем?
Каква заплата мога да получавам, упражнявайки тази професия в голям град?  Какво отношение мога да очаквам от магистър-фармацевтите, попадала съм на много крайни мнения, от които оставам с впечатление, че през погледа на магистър-фармацевти, помощник-фармацевтите не са фармацевти.. така ли е?

# 1
  • Мнения: 18
професията ти е за цял живот, защо се подценяваш? Трябва винаги да се стремиш към най-доброто, ако си магистър-фармацевт ще имаш куп по-големи възможности за реализация. Като помощник няма как да напреднеш.

# 2
  • Мнения: X
Аз също ще кандидатствам за помощник-фармацевт, не се чувствам подготвена за изпита по химия, затова не смея да опитам за магистър.. В кой град ще си? Аз за Варна знам, че заплатите варират от 800лв до 1200лв. (Поне засега това е посочено в обявите за работа.)

# 3
  • Мнения: 40
Здравейте,аз също искам да кандидаствам в колежа,но въпроса ми е дали ще мога ,защото в момента уча в друг университет,но искам ако ме приемат да се отпиша. Дали ще може да стане ?

# 4
  • Мнения: 8
Здравейте,аз също искам да кандидаствам в колежа,но въпроса ми е дали ще мога ,защото в момента уча в друг университет,но искам ако ме приемат да се отпиша. Дали ще може да стане ?
Аз кандидаствах  за помощник -фармацевт и ме приеха  с пълна  6 на кандидат-студентският изпит .Но не успях да се запиша , защото според закон от 2007  ако имаш придобита степен на образование      по  държавна поръчка ,  не  можеш да запишеш същата или по-ниска степен от завършената , пак по държавна поръчка (а аз вече имам придобита  друга  бакалавърска степен).Можеш само платено , а цената е   4804 лв за годишна такса .Непосилна е за мен .Наложи се да  освободя мястото за друг кандидат в следващо класиране.Имам приятелка , която е завършила преди доста години и работи това.И да , така е ,  осигуровките й ги  плащат  върху минималната заплата , нищо ,че тя работи   за 1200 лв.Освен това зависи много  в коя аптека и собственик попадаш.Нейните работодатели  имат ужасно отношение към  персонала си , постоянно ги овикват, държат се като с  доста по-нисши от тях.Всичко е въпрос на късмет .
Освен това , ако не  сте добри в химията , не  се записвайте за помощник -фармацевт.Самият конкурсен изпит е   тест по биология , който е супер лесен, но  разгледайте програмата за обучение  за 6 -сте семестъра.Главните дисциплини са три -Фармацевтична химия, Фармакогнозия и  Технология на лекарствата.Трябва да  ви кажа ,че аз се разрових да потърся   лекции за тези дисциплини и....ами чиста химия си е, има си  структутрни формули , химичични и  физични свойства  ,реакции и така нататък.Трябва да се помни   структурната формула на всяко едно лекарство. Видя  ми се доста сложно .Все пак успех!

Последна редакция: вт, 28 юли 2020, 12:50 от sianie35

Общи условия

Активация на акаунт