Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 45
 • София
 • Мнения: 12 770
Русалка, вие сте ни късмета, да знаеш! Хайде и моето чавенце като твоето да следва мечтата си Flowers Four Leaf Clover
Ще, ще, сигурна съм  Simple Smile

# 46
 • Мнения: 2 457
Криси, благодаря, препраща му го.
Ясмина- само едно явяване е имал. Има право на една поправка и това е. Става въпрос за два изпита- математика 1 и механика 1.  Те са решаващи за да продължи.
Прекрасни сте, момичета, благодаря за подкрепата. Ще е интересен август.

# 47
# 48
 • Мнения: 10
Благодаря Ви много ми помогнахте!
Извинявайте за глупавия въпрос, но ако се изпращат документи към uni-assist, нужно ли е да се пратят и на Hochschulstart.de? (Ще кандидатствам в унита, които работят с уни-асист, но и в такива които не работят с уни асист . Затова се чудя да не стане някаква грешка.

# 49
 • München, Deutschland
 • Мнения: 3 907
Г.д., за математика и механика, преподавателите в немския факултет на ТУ са страхотни. Много научих от тях. Не съм сигурна кои са още активни, понеже бяха възрастни, но ако някой от тях се съгласи на няколко консултации, ви ги препоръчвам определено. Говорят немски всичките. Не са с ниво на филолог или на немец, но знаят цялата терминология на немски, знаят немските програми на Карлсруе и са запознати със следването в немски университет, задачите и нещата, които се учат, понеже все пак са близки.

# 50
 • Мнения: 10
Здравейте,
Прочетох в униассист, че е необходимо да им се пратят само 1 комплект документи, независимо към колко университета се кандидатства, дали тази информация е вярна според Вас
.

# 51
 • София
 • Мнения: 9 466
Можете ли да ме насочите, ако детето не е в немска езикова гимназия какви варианти има в София за изувачането на немски език на нужното ниво?
В момента дъщеря ми завършва седми клас и ще продължи от осми в СМГ с английски най-вероятно. Много е вероятно да може да влезе и с немски, но предпочита английската паралелка. В момента е с ниво В1 по немски, след Шилер до пети клас и след това частни уроци. В Гьоте към момента искат да има 16 г за да запише В2, така че търся и други варианти освен частни уроци. Знаете ли за друга школа, която подготвя добре по немски език извън Гьоте?

# 52
 • Варна
 • Мнения: 2 676
Понеже говорихме за стипендии, тази година момиче от Първа ЕГ във Варна получи пълна стипендия за следване в Германия от DAAD. От доста време не беше се случвало за тази гимназия. Интересно ми е има ли други стипендианти за тази година.

# 53
 • София
 • Мнения: 12 770
Да се похваля, ада на медицината в Аахен за първокурсници,  целбиото (комплексен изпт, включващ биохимия, физиология, биология и не помня още какво), го е изкарала девойката. Има голям процент скъсани  Sad Сега са излезли резултатите. Трябваше вчера, но се забавиха и яко им опънаха нервите на студентите. Явно много хора, моята едва ли се е престрашила, са пускали питания на координатора, та той беше отговорил, че веднага щом  станат  ясни, ще даде знак, и беше помолил да не се пускат повече подобни питания.  Седях и аз на тръни, защото виждах колко е притеснена. И на подканата ми да излезе сега, да подиша чист въздух, да се поразсее,  отговори, че след излезлите резултати била мотивирана да минава нататък с ученето... И галантно ме отсвири , но аз съм пак  доволна Simple Smile. С тази корона чудовищни обеми като изпити са струпани един след друг  в две седмици буквално - пропедевтика, целбио 2, биометрия, психични разстройства..

Последна редакция: ср, 01 юли 2020, 18:26 от пенсионирана русалка

# 54
 • София
 • Мнения: 804
Супер новини, Русалка! Браво на девойката! Стискам палци и за останалите изпити. Ти защо се месиш на девойката? Simple Smile Включило е детето турбото... Simple Smile

# 55
 • Варна
 • Мнения: 2 676
Браво на малката русалка! Щом този изпит мина, другите няма да са проблем! Голямо облекчение е Simple Smile

# 56
 • Мнения: 1 528
Поздравления за взетия изпит!
Успешна сесия на всички!

И успех на колегите кандидат-студенти Simple Smile
Нашите документи се обработват, около 7.06 ще е готова дипломата, копието на DSD си го завери вчера. От днес системата е активна и я разучава, реди желания.
Райън еър са ми много съмнителни, но успях да презаверя билета от май за новата дата. Сега остава и полет да има и девойката да лети с него Simple Smile

# 57
 • Бургас
 • Мнения: 965
Поздравления на студентката, пожелавам и другите студенти да се справят така успешно.
Елиас, успех и на вас на ТМС. В кой град сте разпределени за изпита?

# 58
 • Мнения: 1 528
Благодаря, Bar B Q! Във Фалкензее (беше заявила Берлин).
Имам един въпрос. Комплектът документи, който трябва да изпратим, може ли да се пусне от Германия, или е необходимо да е от адреса на кандидата? Брат ми ще си идва за седмица и можем да му връчим документите да ги изпрати, щом се прибере в Германия- по- сигурно ми се струва, но да не би да има някакво условие, което ни е убягнало?

# 59
 • Мнения: 461
Поздравления за взетия изпит!
Успешна сесия на всички!

И успех на колегите кандидат-студенти Simple Smile
Нашите документи се обработват, около 7.06 ще е готова дипломата, копието на DSD си го завери вчера. От днес системата е активна и я разучава, реди желания.
Райън еър са ми много съмнителни, но успях да презаверя билета от май за новата дата. Сега остава и полет да има и девойката да лети с него Simple Smile
Защо се заверява копие на DSD и от кого ?

Общи условия

Активация на акаунт