Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 26 юни 2020, 13:34 ч.

Въпрос относно 2 год. Дете

 • 2 851
 • 75
 •   1
Отговори
 • Мнения: 167
Здравейте, историята е много дълга, за това ще питам направо. Изгледах видео на жена, която познавам в което научиха 2 год. Й дъщеря да се радва, как змия изяжда „Бяла декоративна мишка”. Детето първо пищи от страх, но майката и останалите(3) деца я насърчават викове: ДА Фрея, даааа това е само вечеря, вечеря Фрея не като нашата, даааа стой гледай (детето плаче, те се смеят). Стойййййй ужасен клип аз едва го изгледах. В края детето се смеее и повтаря: вечеря, вечеря, вечеря и всички се смеят. Само да питам това нормално ли е? Защото си позволих да изкажа мнение, че не е... и ме отрязаха с бурен смях и мотива, че това са нещата от живота.

# 1
 • Мнения: 2 524
Не, не е нормално. Абсурдно е! Какви са тия примитиви! Много отрано са взели да си "образоват"  детето! Има доста "неща от живота", които са не само неподходящи за детската психика, ами направо могат да я увредят. Няма нормален човек, който зорлем да травмира дете по този начин. Наистина трябва да си или много зъл, или много прост! После защо имало насилници, убийци и подобни -  е точно от такова криворазбрано възпитание! Неслучайно е приказката за "първите седем години".

# 2
 • Мнения: 3 719
Има и други начини да се научи детето. Този не е ок.

# 3
 • София
 • Мнения: 5 726
За дете на 2 години визуализацията на хранителната верига не смятам, че е подходяща.

# 4
 • Мнения: 631
Бих се дистанцирала максимално от такива хора, и тези които са снимали, и тези които го подкрепят. Не са ми нужни в живота.

# 5
 • Мнения: 4 810
После защо имало насилници, убийци и подобни -  е точно от такова криворазбрано възпитание!
На 4 години аз съм гледал документални филми където лъвове ядат антилопи, на 7 с дядо ми заколихме козле на вилата за майските празници, а на 11 четях Стивън Кинг. По тази логика вече трябваше да имам една камара човешки трупове в мазето. Нищо чудно, че участниците в гей парада стават все повече с всяка година.

# 6
 • Мнения: 550
Аз мисля, че не чак такава жестокост. Това наистина са нещата от живота.
Но може би по разбираемо ще е за детето на малко по - зряла възраст. И много зависи начина, по който са поставени нещата.
Моите деца са виждали заклано кърваво агне. Попитаха и им се обясни, че това е храна и ния го ядем. И толкова, не е имало драми. Но и не аз съм ги завела при агнето за да го видят.

# 7
 • Мнения: 4 219
В никакъв случай не е нормално. Аз и сега не мога да гледам как змия изяжда мишка и не смятам, че е нужно. Нито мога да гледам кърваво агне.

# 8
 • Мнения: 395
Леко прекалено ми се струва това за две годишно дете, твърде брутална е самата постановка и би го стресирала излишно, отделно е прекалено рано, детето е все още не осъзнато и това може да нанесе психолог. травми.
Моите от доста малки гледат научно популярните канали с предавания за дивите животни, където такива сцени са много, и ги приемат като нещо нормално. На живо обаче не сме допускали да гледат когато колим животни на село (пилета и прасета). Но след тва при оправянето ги викам да гледат и да помагат с каквото може, за прасето особено (на 5-6 годишна възраст).
Добре е да имат представи за истинските неща от живот, а не да растат в саксия.

# 9
 • Мнения: 40 864
Прекалени са ми виковете, но аз не съм много емоционален човек и много неща в това отношение са ми прекалени.
Иначе изяждането на мишка не. Дъщеря ми от съвсем малка е виждала как котката на родителите ми яде мишки и птици, уличните околко нас също. Няма как да не се запознаят с тази част от живота.

Скрит текст:
Като бях малка и баба тръгнеше да коли колкошка все ме предупреждаваше, за д ане гледам. Е, като го чуех, за мен значеше, че задължително трябва да гледам Trollface По никакъв начин не ме е травмирало, през целия си живот не съм ударила човек или животно, просто ми беше интересно.

# 10
 • Мнения: 4 219
Едно е да не се страхуваш и да ти е любопитно, друго е да те накарат насила да гледаш. Някой хора просто са по-чувствителни, жал им е за животните. Не е нужно всички да гледат такива неща.

# 11
 • Варна
 • Мнения: 22 791
Авторке, възмущението в поста ти подсказва, че за теб това определено не е нормално. Защо задаваш въпрос, чийто отговор ти е ясен? И защо те вълнува какво става с чуждите деца? Те си имат родители, които имат грижата за тях. Ако накарат твоето дете да гледа, тогава вече може да вземеш отношение и да се възмущаваш. Оттам нататък, отрежи тези хора, чиито действия определяш като лоши, гледай си детето както смяташ за добре и толкоз.

# 12
 • Мнения: 1 382
Едно време на село съм се будила от квиченето на прасето, което изнасят от кочината за заколение. Виждала съм как го пърлят. Виждала съм заклано агне.
Единствения проблем е, че не се отвращавам като гледам клипове на които колят животни и продължавам да си хапвам месо с кеф.

# 13
 • Mediterraneo
 • Мнения: 25 178
Е, тъпо е, откъдето и да го погледнеш! На какво учиш детето си?! Нима няма да има време да научи нещата от живота и че змията вечеря с мишка? Отвратително, иде ми да й отвъртя шамар на майката, понеже, нали, и това го има в живота. Патка!

# 14
 • София
 • Мнения: 3 619
Хората са различни. Нормалното за едни е ненормално за други.
Моето мнение е, че е прекалено да учат детето да се смее на това. Прекалено е и да го карат да гледа при положение, че явно не му е приятна гледката. Да, това са нещата от живота и то в един момент ще разбере всичко за хранителната верига, но има и други начини да го научи. Може просто да му се обясни на достъпен език, но чак да го карат да се смее на това, което наблюдава ми идва прекалено.

Общи условия

Активация на акаунт